Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Receptiiii

Dajte neke recepte :D ne, ono standardno pilav, musaka, sarma, to svi znamo da smuljamo, dajte neke za paste, bele soseve, rižota, prilozi za biftek, ramstek, obrok salate :) ne znamo više šta da spremamo, čak ni.kad pozovemo net u pomoć :D i neki dobar za tortu za NG ili kolače <3
2018 11 29
MEDITERANSKI SOS OD PILETINE SA JABUKAMA I SUVIM ŠLJIVAMA - 2 batka i karabatka - 1 passata (najbolja je Podravkina) - 4 srednje kisele jabuke - 6 suvih šljiva - peršun - srednja glavica crnog luka - maslinovo ulje - so, biber - parmezan Na maslinovom ulju izdinstati crni luk, dodati piletinu, propržiti sa obe strane. Naliti pasatom, dodati na kockice sečene jabuke i veoma sitno seckane (četvrt nokta) suve šljive . Kad proključa, smanjiti vatru, poklopiti i pustiti da se fino ukrčka (oko 30-40 min.). Izvući piletinu, odbaciti kožicu i kosti a komade mesa vratiti u sos i krčkati još kratko. Začiniti solju i biberom po volji. Skuvati pastu (najbolje penne ili fusilli) al dente, pa ubaciti u gotov sos. Odzgo posuti pešunom i parmezanom. Prijatno, sos je božanstven a nikada niko ne bi rekao da su u njemu jabuke.
2018 11 29
E, ovako nešto može, cool obavezno ću da probam, jer sve sastojke volim
2018 11 29
Ja ne smem uopste da ulazim u ovu tvoju temu, "bukvalno" cu da zabalavim jos od kad si pomenula ona "obicna" jela. Na ovaj recept Srebrne virim ovako na jedno okce, jer mi se ucinilo da je zanimljivo, a ujutru cu natenane da vidim sta mi treba od sastojaka pa da kuvam, idem redno kako ko postavi 😂.
2018 11 29
Šta se tiče torti i kolača i generalno mešenja, tu sam beznadežan slučaj, ali kuvana jela a naročito sosevi za paste, rižota, riba, lignje, hobotnice, šoljke itd. su mi specijalnost. Recepti su domaći, od bake, mame i prijateljica iz Istre i Dalmacije, pa ako vas još nešto zanima, pišite. Ja bih recept za srpski mastan podvarak, onaj kad ga jedeš kao Labelo da si namazao :)
2018 11 29
Joj, mm pravi podvarsk u fullu. Njegova tajna je , ja mislim, u dugoooom dinstanju pre rerne. Uvek ispadnu top. Mmmm, morski plodovi, dagnje na buzaru, lignjice, hobotnica, još kad je tek izvađena iz mora, pa na žaru uz beli luk i krompir.. aj ćutite ahahah
2018 11 29
Znas sta mi je sve vreme u glavi "u sve se mesa" 😂
2018 11 29
U svakoj čorbi, mirođija XD
2018 11 29
:)
2018 11 29
Jaoooj i ja bih neki lagan recept za neku tortu kremastu ... inace mi svi kolaci idu lepo od ruke al torte do sada nisam pravila a planiram za Novu zato sto smo bogatiji za jednog clana 😊 tako da pomagajte, kremasto nesto uuuh njam njam 😄😄
2018 11 29
Čim sam videla nutela, sve mi je bilo jasno :D to ne može biti loše :D
2018 11 29
> Debela_devojka: > Čim sam videla nutela, sve mi je bilo jasno :D to ne može biti loše :D ne gotivim je nikako 😢 od kremova volim samo Cipiripi ili Euro Krem i to samo belo 😍
2018 11 29
,,drugi muž''ahhahaahha koliko ih imaš :D šalim se, tako je zazvučalo u mom bolesnom.mozgu :D
2018 11 29
> Debela_devojka: > Čim sam videla nutela, sve mi je bilo jasno :D to ne može biti loše :D Joj, ja sam ti sramota me da priznam "prodana dusa" kad je u pitanju nutela, kad me onako "pogleda" iz kese zaboravim na sve bracne teskoce 😂. Mislim da stavljaju neku "drogu" u nju, navucena sam opasno, ujutru ness i parcence hleba sa nutelom, popodne ness i plazmica sa nutelom, pocecu da je mazem na pastetu 😂
2018 11 29
Maда можеш и тортиљу са пилетином. Мало испржиш тортиљу (немој да изгори), исецкај танке комаде пилетине или неког другог меса. Ставиш у тигањ, кад је при крају месо, додаш сенф, све то измешаш и склониш тигањ. На тортиљу додаш тартар сос, додаш месо и ставиш помфрит. :)
2018 11 29
1 2