Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Prevarena sam. Potrebna mi je pomoc

Drage devojke, potrebna mi je pomoc. Naime pre nedelju dana kontaktirala sam jednu clanicu povodom kupovine farmerki. Iako je u oglasu navedena velicina upitala sam za dimenzije. Dimenzije koje sam dobila u odgovoru odgovarale su mi i odma sam je pitala da mi ih posalje. Devojka mi ih je poslala, ja preuzela, obukla, vidim da su mi velike. Izmerim ih, ne odgovaraju dimenzije,na etiketi nigde ne pise velicina. Kontaktiram devojku i sasvim ljubazno je zamolim da mi vrati novac ja njoj farmerke na sta ona meni odgovara da cemi vratiti ali trenutno nije u zemlji i da ne zna kad ce se vratiti. Sacekam nedelju dana, pustim joj poruku na mobilni telefon ne odgovara dok je na krpicama aktivna. Zatim joj posaljem ovde poruku zasto mi ne odgovara, i da li se vratila na sta ona meni odgovori da joj je telefon u kvaru i da se nije vratila u Srbiju. Ljubazno je opet upitam kad mogu da ocekujem da mi se novac vrati i odgovor nisam dobila a ulazila je na sajt nekoliko puta posle toga. Bicu iskrena, student sam, samu sebe izdrzavam uskoro se selim za inostranstvo i svaki dinar mi trenutno znaci. Sta mi savetujete? Kako da povratim svoj novac? Sta da radim dalje? Hvala Vam unapred.
2018 12 04
Svakom se moze desiti da pogresi mere za koji cm, garderoba je ipak nezahvalna za merenje, pogotovo farmerice, najvise zbog bokova, ja uvek kuburim s tim i mislim se da li sam nesto lepo izmerila :D Ako je clanica pogresila koji cm, ne bih joj uzela za zlo, jer zaista to moze da se desi, e sad ako je to vec veci broj cm u pitanju, onda je verovatnije da ili je totalno pogresno merila ili namerno napisala manje mere, zaista ne znam. Najbolje pronadjite neko najbolje zajednicko moguce resenje, najbitnije je da se nije desila prevara u smislu da je stvar ostecena i slicno :)
2018 12 04
Navela mi je da je duzina farmerki 93-94 duzina farmerki je 101-102, rekla mi je da su uske, nisu. Rekla je da je S velicina, odgovaraju M.Pristala je u pocetku da mi povrati novac, sad poruke samo pogleda i ne odgovara. Na samom pocetku kad sam pitala da mi ih posalje upitala me je da li moze da mi ih posalje prljave pa da ih ja operem ili da je sacekam.
2018 12 04
> La_buena_ena: > Navela mi je da je duzina farmerki 93-94 duzina farmerki je 101-102, rekla mi je da su uske, nisu. Rekla je da je S velicina, odgovaraju M.Pristala je u pocetku da mi povrati novac, sad poruke samo pogleda i ne odgovara. Na samom pocetku kad sam pitala da mi ih posalje upitala me je da li moze da mi ih posalje prljave pa da ih ja operem ili da je sacekam. Mala je razlika između S i M.. A to što nisu uske pa svakako ste trebali tražiti sirinu nogavica.. Jer i da su S to je centimetar razlike, ne bi vam opet bile uske.. Pogotovo ako broj tj veličina na njima ne piše.. Dužinu možete podvrnuti.. A razlika uzmeđu S i M je mala... Ja obe veličine nosim.. Ja mislim da se vama farmerke nesviđaju i da je to razlog.. Ništa lično ali tako mi se čini.. Za prljave farmerke nemam reči... Ali ako ste pristali da vam takve pošalje onda ok..
2018 12 04
> La_buena_ena: > Navela mi je da je duzina farmerki 93-94 duzina farmerki je 101-102, rekla mi je da su uske, nisu. Rekla je da je S velicina, odgovaraju M.Pristala je u pocetku da mi povrati novac, sad poruke samo pogleda i ne odgovara. Na samom pocetku kad sam pitala da mi ih posalje upitala me je da li moze da mi ih posalje prljave pa da ih ja operem ili da je sacekam. Poštovanje. Koliko vremena je prošlo od kada ste kupili te farmerke, tj. kada su Vam tačno stigle? I kada ste se prvi put obratili članici za vraćanje novca? Link profila članice objavite ovde i slike Vaših prepiski, bez iznošenja javno ličnih podataka. PS- Nije mi baš najjasnije ovo poslednje, mislite ono baš prljave-prljave, ili u smislu da su možda duže stajale u ormaru...? 🤔🤔🤔
2018 12 05
Ja se secam pre nekih godinu dana da ni nije bilo tog premeravanja vec da su sve clanice kao velicinu stavljale S, M, L, 36,38 itd. i po tome se vrsila kupoprodaja, sad se odjednom meri do poslednjeg milimetra... Uostalom, kako neko nekoga moze da prevari za mere ako ni ne zna koje su mere clanice koja se raspituje za predmet? 🤔 Ja sam se ovde milion puta "zeznula" u kupovini sto se toga tice, ali nikad nisam krivila osobu koja mi je to prodala, bitno je da stvar koju sam dobila odgovara opisu. Sto kaze Oljapp, mozes staviti farmerke na svoj profil na prodaju/razmenu i na taj nacin nadoknaditi "gubitak".
2018 12 05
MarArt, slažem se u potpunosti. Kupila sam prošle zime od jedne članice zimsku jaknu novu xl, međutim jakna je po merama odgovarala za neki jači M. Stavila sam je bila na dalju prodaju, ništa strašno jer ta članica mi ništa baš loše uradila nije bila. Svaka roba ima svog kupca, prodaće se
2018 12 05
Prosli ponedeljak su mi stigle, odmah sam ih probala i u roku od 20ak minuta poslala poruku. Nisam insistirala nekulturno da mi se vrati novac nego sam je upitala da li biste pristali da mi vratite novac cak sam se i ponudila da platim cenu postarine. Na sta je ona rekla da pristaje ali da nije u Srbiji i da ne zna kad dolazi nazad. Svidjaju mi se farmerke, tacno kakve sam zelela i izgledaju kao na slici.
2018 12 05
Ukoliko Vam ne odgovara i dalje na poruke, stavite farke na Vaš profil i prodaćete ih ili razmeniti. Zaista ne bih znala šta drugo da kažem, možda ima nekih drugih članica koje će bolje znati da posavetuju. Uglavnom, kada iznisite ovako nešto javno, tj. da ste prevareni kako i piše u nazivu teme, onda trebate staviti u temi i link profila te članice, kao i slike Vaših prepiski sa njom.
2018 12 05
Često se dešava da mere budu tačne, ali da jednostavno kroj ne odgovara i da tek kada nešto kupimo, shvatimo nakon probe da to ipak nije to. Može da se desi i da mere budu za par santimetra gore/dole, ali da predmet bude savršen. Moje iskustvo je takvo da nikada nisam zamerala prodavcu ako dobijem predmet koji mi ne odgovara u smislu neodgovarajuće veličine. On line kupovina uvek nosi rizik da možemo da pogrešimo u proceni da li će to nama odgovarati ili ne. Predmete koji mi nisu odgovarali sam postavljala na profil, baš kao što kaže LadyBlye, svaka roba nađe svog kupca. Ali, ako smatraš da si prevarena, svakako treba da postupiš kako je Lady savetovala: objaviti prepisku, link profila članice, pokušati da se dogovoriš sa njom kako bi obe bile zadovoljne.
2018 12 05
Slažem se sa MarArt i Ledy.. Ako nosiš S onda ti je i M taman bar većina stvari.. Jer je razlika mala... Ja imam 57 kg i nosim od 27 do 30 br farmerki.. Ako su mi velike podvrnem ih i kraj... Ako su vama puno velike stavite ih na profil pa će se prodati.. A što se prljavih farmerica tiče, trebali ste reći da ih opere. Sve i da vam je čiste poslala logično je da ih operete pre nošenja.. Ja lično perem i nove stvari sem obuće, kaputa ili jakni..
2018 12 05
Ja nosim s i plivam u m,farmerice 27,konfekcija 36,u vecem izgledam grozno. Nije mi jasno kako je ta devojka merila,ali da pogresi duzinu 10 cm je malo mnogo. U ostalom se slazem,ako je predmet takav kao sa slike,a vama ne odgovara stavite ga na prodaju,pare ocigledno necete dobiti,na ovom sajtu su nekako svi jako cesto u inostranstvu.Nije mi ni jasno kako stave na prodaju neoprano,ako znas da ne nosis valjda prvo operes.
2018 12 05
Slazem se da je od proizvodjaca do proizvodjaca sto se velicina tice, mozda su zato devojke pocele da praktikuju merenje. Uostalom konkurencija na samom sajtu je veca, oni koji ne zele da da se bave merenjem postujem, potrazim na drugom mestu. Tkdj, mislim da su neki spremni da namerno "pogrese", jer 7-8cm u poluobimu uopste nije malo. Licno trenutno nosim xs, cak mi je vecina s stvari velika, sto je uostalom i razlog prodaje nekih mojih stvari, jer sam bila s i puno mi znaci kad je neko spreman da izadje u susret. Nikada zbog svojih losih procena nisam trazila novac nazad, ali da me neko namerno dovede u zabludu isto bih se osecala prevarenom. U konkretnom slucaju pretpostavljam da se radi o nekoj vecoj sumi, ako se devojci isplati da placa dvostruku postarinu zbog povracaja stvari.
2018 12 05
Meni se isto desilo pre koji mesec, devojka je debelo slagala za mere, posle nije htela da odgovori, još jedan dokaz da je bilo namerno. Ostavila sam neutralnu, trebala sam negativnu da zalepim jer je to podvala realno.
2018 12 05
A i realno rečeno farmerke danas se i nešiju kao nekada.. Od kad se pojavio slim fit više ne znam koji broj nosim.. Ulazim u 27, a i 30... A nosim s i m... U H&M sam skoro kupila neke na njima je pisao br 40... Nisam pametna..
2018 12 05
1 2