Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Pranje perjane jakne

Kako perete perjane jakne? Imate li neki savet da se perje ne skupi u one gomilice? Izvinjavam se, ako ova tema već postoji.
2019 01 01
Ja sam uvek nosila na hemijsko ciscenje, nisam htela da rizikujem sa masinom nikad bas iz tog razloga sto si navela. 😊
2019 01 01
Ubaciš tri teniske loptice.zajedno sa jaknom u mašinu i pereš na niskoj temperaturi.. ja moju perem.na 40, bez loptica i sve je ok, kapiram da zavisi i od materijala , tj od kvaliteta jakne
2019 01 01
Hvala, probaću sa lopticama. Jel treba da obratim pažnju na nešto, što se tiče sušenja? Jel sme u mašinu za sušenje?
2019 01 01
Ja svoju perem u masini na 40 ili 30 i podesim mali broj obrtaja centrifuge, da predupredim eventualne nezeljene reakcije x-) Susim rasklopljenu preko susilice koja je okacena o radijator. Sto rece Debela-devojka verovatno zavisi i od kvaliteta jakne.
2019 01 01
Ne znam za mašinu za sušenje,jer je nemam XD
2019 01 01
Nikako u sušilicu! Ja imam Zara perjanu i nosim na hemijsko svake godine, i dugo mi traje zahvaljujuci tome, a ako sama pokusavas, samo mozes da je unistis.
2019 01 01
Uh Ja sam prala i susila u masini decije Brugi jakne,doduse to su 🎿 I sve je bilo ok.Mozfa sam samo imala srece 🍀
2019 01 01
Mislim da moze i jaca centrifuga, nema mi logike da ne valja. U zavisnosti od spoljasnjeg materijala, moze negde i pranje na 60 stepeni, a verovatno moze i u susilice. Perjane jastuke sam npr. prala na 60 stepeni. Susilicu nemam, ne tvrdim da apsolutno moze, a valjalo bi na vetru da se susi. Najvaznije je da se trese u toku susenja cesce, da se grudvice razdvoje i lepse rasporede, te i brze osusi
2019 01 02
mislim da bi na etiketi trebalo da pise da li sme u masinu i na koliko stepeni...ja moju perem normalno i nista joj nije ni grudvica nema ni bilo cega...samo cim zavrsi masina odma rasirim jer imam obicaj kad zavrsi masina da stoje jos sat vremena stvari unutra tako da o tome vodim racuna samo
2019 01 02