Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Povraćaj robe

Kakav je vaš stav? Da li prihvatate vraćanje robe? Naravno, ako je nešto oštećeno, tu se ne pravi pitanje. Nego ako je nekome nešto malo/veliko (a mere u poslate), nije tako zamišljao da mu stoji, ne svidja se... Da li kao kupac očekujete tako nešto? Da li se Vaši kupci ljute ako odbijete da prihvatite vraćanje? Da li ako vraćate kupac plaća obe poštarine? Da li uzimate u obzir da je neko to nosio za neku priliku i vraća jer mu ne treba više?
2019 01 29
Uh, mnogo pitanja 😆 Kao kupac nikad nisam vratila ništa, ako sam i pored mera pogrešila, stavim na prodaju ili poklonim. Kao prodavac jednom sam imala situaciju da sam previdela oštećenje na artiklu, vratila novac, članica meni artikal, ja sam platila poštarinu pri slanju jer je takav bio dogovor,a htela sam i prilikom vraćanja paketa, jer je ipak bio moj previd u pitanju,ali članica je sama želela da plati poštarinu.
2019 01 29
Nikada kao kupac ne bih trazila povracaj novca, ja uglavnom ovde kupujem stvari koje su jeftinije- do 1000 dinara maksimum, a najskuplje placam obucu ali uglavnom ne iznad 1500. Ako se desi da mi se ne svidja i ne stoji mi, prosledim dalje :) To su sitnice :) Za vece iznose i za neke skupocene stvari ne znam sta da kazem, sem da se ne bih ni usudila da kupujem na slepo. Kao prodavcu isto mi se nije desavalo da je neko trazio povracaj novca, da jeste vratila bih. Ne mogu da zivim sa tudjim nezadovoljstvom, jako mi je bitno da obe strane budu zadovoljne :)
2019 01 29
Nisam nikad vratila prodavcu ništa šta sam ovde kupila.. Dešavalo mi se da mi haljina, farmerke itd i nisu skroz odgovarale ali nikad vratila nisam.. Obično stavim robu na prodaju.. Sama sam kriva jer se nisam skroz raspitala o predmetu.. Nikad mi se nije ni desilo da kao prodavcu mi traže da vrate predmet.. Obično saljem dodatne slike, može i lično da se pogleda bez obaveza da se i kupi.. I tačno opisujem sve što prodajem.. Iskreno znam slučaj gde devojci nije odgovarala haljina tj nije joj lepo stajala, pa bi je izbušila tj pocepala namerno pa vraćala kao oštećeno.. To bi joj bilo pokriće za vraćanje... Hoću reći znam šta šaljem i prema tome novac ne vraćam.. Zato raspitajte se dobro kada kupujete.. Ne mora uvek da ispadne da je prodavac kriv.. Ja čak ni svakome da prodajem neću.. Selekciju napravim.. Jednoj sam poslala paket svaki dan me laže da će ga podići, sutra ću namerno da odem u poštu i da povučem paket.. Bez ikakvog objašnjenja dotičnoj.. Pa kad se prošeta do pošte nek se pita.. . A to što pojedine nemaju pojma šta bi od sebe, pa su dokone, i kupuju nasumice.. Pritom pitaju kako stoji, ili kako miriše parfem.. Čoveče kao da su moje građe, taj fenomen i šizofrenija mi tek nisu jasne..
2019 01 30
Ni ja nikada nisam vraćala kupljeno. Ukoliko mi iz bilo kog razloga nije odgovaralo ili sam dalje prodala, ili razmenila za nešto drugo. Nisam uopšte "cepidlaka", niti volim ljude koji to jesu. Nisam takođe imala ni situaciju za vraćanje kupljenog, jednom na početku mi se samo dogodila bila malecka greška, nenamerno naravno, i normalno da sam je odmah i ispravila. Mirna savest i čist obraz nemaju cenu. Ukoliko bi mi se nekada nekim slučajem dogodilo da ja pogrešnim, naravno da bih pristala na povrat stvari/novca, ali ukoliko bi bilo u pitanju ono "Ne sviđa mi se kako mi stoji", e to već nije uopšte moj problem, niti je to problem bilo kog prodavca. Ako neko nema pametnijeg posla no da se bavi takvim stvarima, ja bome itekako imam. ;) :)
2019 01 30
Nisam vracala nikad novac niti je neko trazio da mi vrati stvarcicu.Medjutim desilo mi se da sam kupila falc puder 1000 din i dala negativnu, clanica mi je vratila novac da bih izbrisala negativnu, puder nije htela pa sam ga bacila.I jednom sam kupila Zara pantalone, sa flekom koju nisam uspela da operem, clanica mi vratila novac, pantalone sam bacila u kantu.Nije mi problem uopste da kazem ako stigne ostecena stvar, hocu ziva da se pojedem ako nesto ne odgovara opisu, a ako mi ne stoji, moj problem, prosledim dalje.
2019 01 30
Meni je najbitnije zadovoljstvo kupaca i moje licno, naravno. To su mi najdraze saradnje i trudim se da sve budu takve. Nikad nisam vratila nesto sto mi nije odgovaralo, uvek bih prodala ili prosledila dalje, a da li prihvatam povracaj stvari koje prodam zavisi samo od ponasanja clanice i moje procene iste. Do sad mi se desilo samo jednom da sam usled zurbe imala manji previd i vratila sam novac bez problema. U drugom slucaju clanici je poslat potpuno nov predmet sa etiketom da bi se ona javila sa nekom neverovatnom i nepovezanom pricom o ostecenjima za koja sam znala da ne postoje. Tada nisam prihvatila reklamaciju. Sve zavisi od osoba i situacija, zato se ne ogradjujem u tom smislu i uvek sam spremna da izadjem u susret kada je to moguce. Nisam imala situacije da mi je neko direktno rekao da mu ne odgovara velicina, da nije tako zamišljao da mu stoji i da mu se ne svidja. Cini mi se da ljudi radije pribegavaju prici o ostecenjima jer je onda verovatnije da ce im novac biti vracen, ako ni zbog cega drugog onda zbog straha prodavca od negativnog utiska 😃 Kao kupac uvek volim da kupim od saradljivih i otvorenim ljudi, tako da me recenice poput "dobro se raspitajte pre kupovine, ne radim povracaj robe" u opisu profila u startu odbijaju, kao i gomilanje slicnih negacija. Sto se postarine tice, ako je vasa greska u pitanju logicno je da je vi platite, a ako je greska kupca (ne svidja mu se, ne odgovara velicina i sl.) onda placa on, ukoliko insistira da vrati umesto recimo da preproda. Nadam se da sam odgovorila na sva pitanja :")
2019 01 30
Ja ne radim povracaj robe ukoliko nema neke greske koju sam previdela, pa je onda svakako moja krivica. U tom sucaju vracam novac plus postarinu i tu nema dileme. No ukoliko nesto ne odgovara iz bilo kog drugog razloga, ne vracam novac, no svakako postoji mogucnost da ostavim artikl dostupan na svojoj stranici i prosledim potencijalnog kupca, ili da se artikl zameni za bilo sta drugo iz ponude. To uvek moze, i devojke se do sada nisu bunile, a desavalo se da menjaju jer prosto ovo je internet kupovina i nikad ne mozes biti 100% siguran kako ce nesto da ti stoji :)
2019 01 30
E pa hvala vam svima. Ja sam imala varijantu gde sam slala mere za kupaci (vel naznacene), a onda je devojka/zena htela da vrati jer joj je gore malo (a trouglici su), a dole veliko. I drugi slucaj da je bilo licno preuzimanje, a slala sam mere pre toga i onda uvece javi da ipak ne odgovara. Meni bude krivo, naravno jer ne zelim da 'uvaljujem stvari' ali ako je sve okej, ne mislim da je prodavac duzan da prihvati vracanje. I da- citala sam o tome da clanice namerno ostecuju stvari. ja sam jedno 6 pari farmerki kupila koje su mi bile tesne, i haljinu 'uni' koja je bila za L pa preprodala /menjala :/
2019 01 30
Ja sam (bezuspesno) jednom vratila ovde jer to nije bilo to. Kupila sam nekoliko puta nesto sto mi nije po merama odgovaralo, ni govora da sam trazila povracaj, moja greska. Tako da sve zavisi. Jednom je na Limundu clanica probala da me prevari, nije slikala ostecenja na baletankama. Na kraju je posredstvom limundo tima morala da mi vrati novac. Ako je stvar ostecena a nije prikazano, povracaj treba da se radi.
2019 01 30