Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Najisplativije zanimanje- mišljenja?

Nažalost previše fakulteta u Srbiji, previše kadrova, previše ljudi i naravno da pada cena na tržištu rada. Ma i previše firmi, kompanija, apoteka, svega je previše. Ranije je farmacija bila samo u Bg-u, pa kad se iznedri farmaceut, može da bira i grad i apotekarsku ustanovu i gospodin je čovek. Moja komšinica je primala platu 85.000 još 2000-ih kao načelnica apoteke, posle je prešla u pvt ustanovu za 180 i više hiljada, bila direktor, radila kao crnac i oformila predstavništvo ovde na jugu. I onda je prsla pre jedno 5 godina kad je ušla u pedesete, otvorila sebi dve apoteke i uživa. A talenat, kakav crni talenat kad je farmaceutska industrija gotovo uništena kod nas. Jedino galenski nešto što se proizvodi po državnim apotekarskim ustanovama, i ono malo šta je preživelo proizvodnje po Hemofarmu i Actavisu. Tuga. A ako ćemo stvarno isplativo, evo, kontrola letenja. Plata 2.000 evra, odličan posao.
2019 02 04
Samo 2.000? Mislim da je to neki minimum...
2019 02 04
Da, to je start. Posle se polažu i dobijaju raznorazne dozvole, tako da i plata raste. Čula sam da sada i oni imaju mogućnost samofinansiranja školovanja, pošto to nije klasičan fakultet/visokoškolska ustanova, niti je priznat stepen obrazovanja od strane države.
2019 02 04
1 2 3