Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Projekat PROTIV LEGALIZACIJE MARIHUANE.

Cao svima, ne znam da li sam pogodila podforum, ali nem veze. Radim projekat iz psihologije "Protiv legalizacije marihuane" i od velike vaznosti je da ovo dobro uradim. Recite mi vase stavove o tome. Razloge zasto je ne bi trebalo legalizovati i najbitnije: pisite vasa iskustva ili iskustva nekoga koga poznajete ili slicno. Kako to utice na socijalni, zdravstveni i psihički život? Bila bih vam mnogo zahvalna ako bi se uključile u moj projekat :D
2019 02 07
A mozemo li mi koji se zalazemo ZA legalizaciju 😁. Salim se ali stvarno tako mislim i pomno cu pratiti temu, jer bih volela da cujem argument PROTIV koji bi me naterao da promenim misljenje. Moji razlozi ZA su, legalizacija znaci kretanje u zakonskim okvirima, predlog je da se marihuana/kanabis koristi iskljucivo u medicinske svrhe i to za pacijente sa najtezim oboljenjem. Ne znam koliko sam naucnih studija procitala da li je opravdano koristiti je i u medicinske svrhe, razlog koji nalazim ZA ako se morfijum moze koristiti, zasto ne kanabis? Naravno razgovarala sam sa gomilom lekara i onako nezvanicno vecina mi je dala potvrdan odgovor. Ovo je proisteklo iz mog interesovanja za eutanaziju iliti ubistvo iz milosrdja, a koje je opet povezano sa dobrovoljnom donacijom organa, jer se nazalost u svim slucajevima radi o pacijentima obolelim od najteze neizlecive bolesti. Drugi razlog ZA je sprecavanje cvetanja sive ekonomije, ako je nesto nelegalno ne znaci i da ga nema na trzistu. Statisticki svaki drugi gradjanin je probao ili konzumira marihuanu povremeno ili redovno, opet paradoks. U suprotnom, dakle legalizacijom bi se placao porez, sto ne bi u potpunosti sprecilo izigravanje zakona, postoje misljenja da bi se tako povecala mogucnost za malverzacijama. Pratim 😉
2019 02 08
Da dodam, iskustveno znam dosta ljudi koji je koristi povremeno i ne prepoznajem ni kod jednog od njih zavisnost, sto se postavlja kao jedna od osnovnih razloga PROTIV.
2019 02 08
Luna..Apsolutno se slazem,kao da sam sama pisala,ustedela si mi vreme za kuckanje ,:)
2019 02 08
Jedino sto bih dodala,ne znam koliko je tacno,da postoji studija koja povezuje konzumiranje marihuane sa sizofrenijom.Trac ili istina?..To je nesto novo,pa ako neko zna nesto vise o tome volela bih da cujem.
2019 02 08
Trač, brate :D
2019 02 08
> Debela_devojka: > Trač, brate :D Sigurna?
2019 02 08
Pa kako je psihoaktivna supstanca ona se moze dovesti u vezu. Do sada su uglavnom kao osnovni uzrok nastanka sizofrenije navodili genetsko nasledje.
2019 02 08
Nemojte mesati marihuanu kao dzoint ili vutru, kanabisovo ulje mozda jeste lek, ali marihuana kao takva ne. Kako god da okrenete ona stvara zavisnost. Sprovedeno je istrazivanje gde su ispitivali pacijente koji su otisli na lecenje, 99% njih je zapocelo sa marihuanom. Secate li se posto ste vi stariji od mene mozda malo vise jer sam ja tek napunila 17 godina. Ali tipa kada alkohol bas i nije bio dozvoljen, bilo je znatno manje alkoholicara (z a v i s n i k a), a ciroza jetre je bila znatno manja nego danas kada je alkoholizam prihvaceno ili cak pozeljno ponasanje u drustvu. Isto to dogodilo bi se i sa marihuanom. Postala bi dostupnija pogotovo mladjim generacijama i sada dok je ilegalna pa je veoma "kuuuul" konzumirati je pa jos je i mesati sa alkoholom i sedativima sto izaziva m n o g o vece psihicke probleme. Nemoguce je koristiti je i u medicinske svrhe ako se ja pitam, mozr ublaziti bol samo da vi mislite da je ublazen, ali problem koji je uzrokovao bol apsolutno nije uklonjen. Istrazujem o tome ceeo dan. Moja tema je jasna Zasto NE treba legalizovati marihuanu. Temu "Zasto treba" dobio je drugi tim protiv koga trebam da vodim debatu. Znam da trebam znati i cime ce oni protiv mene ici, ali zar to nije logicno, njihov najveci oslonac bice marihuana u medicinske svrhe....
2019 02 08
Ne, ne izaziva fizičku zavisnost, samo psihičku, a kad je čovek labilan, može da se navuče i na vodu. Kao što je svima poznato čokolada, odnoSno šećer stvara zavisnost. Ne znam od koga hoćeš da čuješ za i protiv. Nije poenta da ti se jave ljudi koji nikada nisu koristili gandžu, pa da ti pričaju da li valja ili ne valja. Evo ja kao neko ko voli marihuanu i od ranih tinejdžerskih dana sam pušila, nisam nikakav zavisnik, čak nisam zapalila od kad sam ostala prvi put trudna, pa do dan danas. Niti razmišljam o gandži, a u suštini, volim da zapalim (makar sam volela), i to najviše pred spavanje, posle posla, opustim se maximalno. Nemam psihičke probleme, niti sam ih imala od vutre, dpk mi je alkohol pravio crne rupe u mozgu, dakle neuporedivo je gore pijanstvo, nego biti high sat, dva. Ljudi na travi su smireni i opušteni i nikada nećeš nrgde pročitati da je neko popušio džoint i ubio ženu na spavanju, ali ćeš videti naslov napio se i pucao komšiji u glavu. Od thc u marihuani ne možeš da imaš nikakvr tripove, niti halucinacije, za to služe pečurke. Dakle, potpuno si normalan, funkcionalan i bez ikakvih smetnji da obavljaš bilo kakav posao. Jedino malo usporen, ali to kratko traje. Ne utiče na memoriju, kao što lupetaju ljudi čestp. Ako svoj um redovno treniraš, čitaš, baviš se logikom, gandža mu neće ni na jedan način našlkoditi, naprotiv. Naduvana sam često donosila uglavnom ispravne odluke, jer naduvanim ljudima spadnu maske, pa u tim trenucima vrlo dobro upoznaješ sebe i druge, prosto ljudi postanu tih par sati ono što jesu. Ja nemam da ti kažem bilo šta protiv, jer niti sam kako kaću POČELA SA TRAVOM, pa stigla do heroina, niti sam zapostavila školu i studije zbog gandže, niti sam postala asocijalna, niti sam postala neki kriminalac.. a bila sam redovan korisnik.. eto, iz prve ruke. Sve je u glai i sve zavisi od osobe do osobe. Neko će da pukne od 3 vodke iimaće doživotne posledice, neko će da pije trodone i živeće normalno 20 godina.. nema pravila
2019 02 08
Logicno je da ce im to biti osnovni argument, jer zakonski predlog i jeste konzumiranje u medicinske svrhe i to potpuno opravdano i bas iz razloga koje sami navodite da se pacijentu ublazi agonija, a ne kao izlecenje. Opet imam argument protiv ovog koji navodite alokoholizam, povecanjem akciza recimo na cigarete drasticno se smanjio broj konzumenata istih, bez obzira sto je upozorenje da su stetne po zdravlje usvojeno mnogo pre. Sta cu, ja sam navikla na debate ali necu vise jer se ne slazem ni sa ovim "bila bi dostupnija mladjim generacijama", mozda bi edukacija o posledicama bila adekvatnija.
2019 02 08
I da, 13 god sam starija od tebe, dakle ne pričam o 5 godina iskustva, već o dugom nizu godina i zezanja, kao jedinka, odstupan od tih raznih studija, zdrava sam i prava i zavisnik od hrane, kafe i cigareta, a, eto, od tako ,,opasne'' drpge nisam :D
2019 02 08
Tako je izaziva zavisnost koliko i cigarete.Pricam o profesionalnim duvacima,tako zovem one koji konzumiraju vise puta dnevno..A po meni manju zavisnost izaziva ,nego lekovi tipa ksanaks,bensedin..koji se prepisuju kao tik tak bombonice...
2019 02 08
A i cigarete izazivsju psihičku zavisnost, ne postoje apstinencijalne krize, kao kod pojedinih lekova, ili intravenoznog unosa kokaina, heroina i slično. Čak pojedine vrste hrane izazivaju veću fizičku zavisnost, čak i kocka, u odnosu na marihuanu. Jaka ličnost je presudna kod svakog poroka, osim kod dopa, tu ništa ne pomaže, organizam se navikne već posle par puta.
2019 02 08
Iskreno ne poznajem nikoga ko je" skrenuo sa puta" usled konzumiranja marihuane...
2019 02 08
1 2 3