Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Projekat PROTIV LEGALIZACIJE MARIHUANE.

Ja sam ZA. Od mog najboljeg druga otac je bio jako bolestan, imao je dva raka i ne znam sta jos, on je u svom stanu na terasi zasadio malu biljku marihuane, i uzimao je kada mu je bilo potrebno. Covek se izlecio posle skoro pola godine, pritom mu to nije uticalo na psihu, a zdrastveno je bio zdraviji od svih nas ovde. Treba je legalizovati ali samo za medicinske stvari
2019 02 09
Kanabinoidi su moćni agensi pre svega u suzbijanju mučnine kod primene citostatika i kortikopreparata. Unos može biti inhalatoran ili kroz digestivni trakt (pušenje/hrana - ulje, maslac, kolač, hleb itd.). Ja nisam za. Nipošto. Jer mi nismo Holandija, nismo EU, no way USA, mi smo Srbija, Balkan i zaista duboko verujem da to kod nas, na našem kulturološkom i inom nivou svesti ne može uspeti. Mi smo narod koji ne poštuje komšiju i prijatelja a kamoli propis i zakon. O korupciji koja bi sve to zdušno propratila da ne pričam. Naši ljudi sedaju u kola pijani i izjavljuju da "bolje vozim pijan nego trezan"... znači za legalizovanu supstancu. Ko to voli, uvek može da se snađe, lepo je rekla TinaKris. A na konto heroinomana, postoje jako zanimljiva istraživanja koja se bave korelacijom osoba koje konzumiraju heroin i navlače se na njega i osoba/pacijenata koji su primali prečišćeni medicinski morfijum u dužem vremenskom preiodu (rak, operacije, amputacije) i koje nisu razvile zavisnost od morfijuma nakon izlaska iz bolnice i prestanka lečenja, koliko god je dugo morfijum bio upotrebljavan. Sve je u psihi. Naše društvo nije spremno za to, niti će biti u skorije vreme.
2019 02 10
Onda da uvedemo prohibiciju, nema alkohola ili mi nismo SAD nego Srbija pa to ipak ne mozemo?! Kad smo vec kod nje procitajte malo sta je doneo Volstedov akt na socijalnom i ekonomskom nivou. Jos jednom legalizacija ne bi znacila prodaju na svakom cosku, naprotiv oznacava pojacanu kontrolu proizvodnje ili uvoza/izvoza ove supstance. Mozda smo mi narod koji ne postuje propis i zakon, ali posledice sprovodjenja itekako da, a one se postizu pojacanim saobracajnim kontrolama i poostrenim novcanim kaznama iliti srpski "da te rebnem po dzepu". Ovo sto navodite sedne pijan u vozilo uopste nije argument, znate li koliko je procentualno saobracajnih nezgoda izazvano pod uticajem stresa, umora i sl. Koga poznajete ko je procitao upustvo o upotrebi leka koji moze delovati na psihofizicke sposobnosti prilikom upravljanja vozilom. Ne, ne svest necemo da menjamo, necemo da se edukujemo, mrzecemo i dalje komsiju i prijatelja, snalazicemo se, muljati i ocekivati da nam bude bolje.
2019 02 10
Žene, Merilima je tražila pomoć za argumente protiv legalizacije. Nije tražila mišljenja za ako sam dobro razumela. Ovako joj ne pomažemo.
2019 02 10
Pa, nema nikoga Protiv sa dobrim argumentima :D
2019 02 10
@AppleRed, ali na diskusiji koju ona ima kao zadatak ce joj se vrlo moguce pojaviti svi ovi argumenti ZA, koje ce morati da pobije, tako se inace traze odgovori 😉. Ako bude odgovorila na svaki od argumenata ZA dobice PROTIV, to znaci dobru pripremu.
2019 02 10
Hvala Luna, znam, profesor sam engleskog jezika gde ucenike trenutno baš učim argumentovanom izlaganju stavova za i protiv. Ipak teško naći protiv argumente pa da probamo bar.
2019 02 10
Ja sam htela da pomognem devojci i dam joj neki argument ZA ali ne nađoh baš ništa validno.... Iako ne koristim marihuanu potpuno se zalažem za legalizaciju u medicinske svrhe. Probala jesam kao i svi i niti sam halucinirala niti mi je ponašanje bilo izmenjeno. Iskreno ozakonila bih i prostituciju kako bi devojke koje se time bave bile zaštićene od trgovine ali i bile u obavezi da se redovno pregledaju i kontrolišu.
2019 02 10
E da, sinoć je bila rasprava baš na ovu temu na N1 i htvatski lekar je bio protiv pa možeš poslušati na netu. Emisija je Crvena linija
2019 02 10
😊 @AppleRed, posto sam tek naknadno saznala da je devojka srednja skola (mislim na onu koja je otvorila temu) bas i mislim da je poenta ovog kako ga oni zovu projekta da se vidi stav mladih na ovu temu, koliko su edukovani, u krajnjem da se dodatno informisu. Nije poenta da neko pobedi u toj debati, vec da nesto nauce nadam se 😉. Podrzavam profesore koji razvijaju kriticki um kod dece, to je pravi stav 😀.
2019 02 10
> LunaLuBeka: > 😊 @AppleRed, posto sam tek naknadno saznala da je devojka srednja skola (mislim na onu koja je otvorila temu) bas i mislim da je poenta ovog kako ga oni zovu projekta da se vidi stav mladih na ovu temu, koliko su edukovani, u krajnjem da se dodatno informisu. Nije poenta da neko pobedi u toj debati, vec da nesto nauce nadam se 😉. Podrzavam profesore koji razvijaju kriticki um kod dece, to je pravi stav 😀. Hvala. ,😘
2019 02 10
@Apple, procitala tekst Robert L.Mabee, pa mogli bi da diskutujemo o tome, ali necemo 😁 da ne zatrpamo temu, on je advokat i kolumnista i bavi se temama zdravstvene zastite, ali SAD je federalna drzava, sa drugacijim sistemom zdravstvene zastite nego sto je to nas, drugo polazi od osnove da marihuana stvara zavisnost, sto je opet samo studija, o suzbijanju kriminaliteta opet zasebna tema...
2019 02 10
> LunaLuBeka: > @Apple, procitala tekst Robert L.Mabee, pa mogli bi da diskutujemo o tome, ali necemo 😁 da ne zatrpamo temu, on je advokat i kolumnista i bavi se temama zdravstvene zastite, ali SAD je federalna drzava, sa drugacijim sistemom zdravstvene zastite nego sto je to nas, drugo polazi od osnove da marihuana stvara zavisnost, sto je opet samo studija, o suzbijanju kriminaliteta opet zasebna tema... Slažem se, ali eto i to su argumenti. Validnost istih svako će sam proceniti.
2019 02 10
Legalizacija ne znaci da ce svi biti primorani da koriste. Nego znaci da ce biti skljonjena sa ulica i nece da kosta (i para i zatvora) nego ce da se izdaje na recept onome kome treba. Ko nece apsolutno ne bi morao da koristi kao sto nije ni do sad. Nece ni biti dostupnija mladima, dostupnije im je sad od mnogobrojnih ulicnih dilera a i opasnije. Lekari slepo stite farmaciju koja se ne zove uzalud "farmaceutska mafija" kojoj je takodje u intesesu profit na prvom mestu. Cak se sumnja i da je davno izmisljen lek za rak ali se nikako ne isplati. Ali to je druga tema. Svako i treba da ima izbor da li ce da koristi nesto ili ne. Ono sto nikad ne bih podrzala su sinteticke droge, od njih kao i sve ostale hemije (cocacola, aditivi u hrani, hemija u cigaretama itd) samo ogromna steta i nikakva korist. Marihuana nije sinteticka droga nego je biljka. Bezbroj ljudi iz vaseg okruzenja su koristili a da vi to necete ni saznati, pa nisu imali ludacke halucinacije i gubili kontrolu nad zivotom. Manje su sebi stetili neko cigaretama, alkoholom i losom ishranom.
2019 02 10
*Ko je striktno protiv marihuane neka prestane da zloupotrebljava lekove pri najmanjoj glavobolji, jer imaju nuspojave. Svi lekovi ostecuju jetru a mnogi izazivaju zavisnost. *Neka ne koristi cigarete, izazivaju zavisnost, stete zdravlju a nijedna korist nije zabelezena. Ne smiruje nego bas naprotiv stvara nervozu kada prestane koriscenje, to je lazno smirivanje, zapravo je izvor nervoze. *Neka prestane da zloupotrebljava alkohol, jer ima nuspojave na ceo organizam i izaziva zavisnost. *Takodje vise nikad da ne kupi cocacolu, salamu, pastetu, zdenku, bilo koji slatkis i slane grickalice, koje stete zdravlju a i zbog aditiva izazivaju zavisnost. *Neka prestane da igra igrice, jer izazivaju zavisnost. I ne daj boze da uplati neki loto tiket, kladionicu i bilo koju kockarsku igru tj igru na srecujer izazivaju zavisnost. A neka prestane i da koristi drustvene mreze jer izazivaju zavisnost a stete vidu i celom telu zbog fizicke neaktivnosti. A kako osoba veliki deo provodi sama sa uredjajem dovodi do otudjenosti, usamljenosti, depresije. *Neka prestane da pije vestacke sokove, ma uopste neka prestane da se hrani svime GMO iz prodavnica i neka predje na poljoprivredu. *Takodje neka prestane da koristi svu kozmetiku, posebnu ovu jeftinu kod nas koja ko zna odakle se uvozi. *Neka prestane da nosi kinesku odecu, kupuje kinesku plastiku koja je puna hemijskog otpada. Lista ide dalje i dalje... marihuana je na njoj najmanje zlo. Ilegalna je jer kao takva vladi donosi najvise para. Da, vladi, koja bi taj kriminal jako, brzo i efektno suzbila da joj je to u interesu.
2019 02 10
1 2 3