Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Mame treba mi pomoc oko kasica :)

Mame posle koliko dana od uvedene pirincane kasice ste pocele sa povrcem i kojim? Hvala unapred 😊
2019 02 21
Joj, ja sam mojoj ćeri odmah dala i to bananu XD nisam kompetentna, sve radimo naopako XD
2019 02 21
Posle tri dana ako se dobro secam i to prvo šargarepicu. Tri dana daješ novo povrće/voće pa onda dva dana mešano sa onim što je već beba probala da se vidi ima li reakcije pa onda uvedeš sledeće....nama je doktorka tako rekla, ali ti se naravno konsultuj sa nekim još.
2019 02 21
Sargarepa je kod moje izazvala zatvor. Ja sam kao i Loki, na tri dana, s tim sto ja nisam koristila pirincane kase. Prvo sam uvela tikvicu, sargarepu, bundevu, to se sve fino kombinuje sa vocem.
2019 02 21
Pa nije banana bas naopako, jedino moze da napravi zatvor. I nije dobro forsirati na pocetku slatku hranu, neke bebe onda odbijaju slano. Sargarepa, krompir, bundeva, tikvica, jabuka, banana, kruskica...Ide ovako kao sto Loki kaze, samo sto kako vreme odmice ne budu to uvek bas tri dana...treba biti obazriv zbog mogucih alergija i naravno, paziti na teksturu...hocu da kazem, pocinjes sa pasiranim/blendiranim, pa onda npr prelazis na kickano, seckano, da bi beba dobila naviku da zvace...ali je/ga ne ostavljaj bez nadzora sa hranom, npr sa plazmicom ili koricom hleba u ruci (kasnije). U prvoj godini trebalo bi izbegavati med, bez obzira sto je inace med lekovit. Zatim orasaste plodove, kikiriki (pazi,ima ga u smokiju), jagove, citruse...sto kasnije, zbog alergije. Paradajz takodje. To su stvari na koje mala deca mogu da budu alergicna. Jaja takodje pazljivo, postoji procedura, mozes naci na netu... Neka deca su alergicna na vestacke boje...nekoj smeta gluten Moja deca su dugo sisala i ja nisam imala sa cime da mesam hranu, sem mozda sa vodom. Zato sam ranije uvela jogurt, to mi je bilo odlicno. Npr palenta sa jogurticem, super :) Mleko (kravicu) isto sto kasnije, ili razredjeno. Samo polako. Kupusnjace (kupus, kelj, karfiol, pa i brokoli) ne bi trebalo da daju alergiju, ali moze da ima gasove. isto od mahunarki. Nista mu nece biti, moze malo da se cuje guza. I da, s obzirom da je rec o super bebi ;) a i da ste (sto je za bebu odlicno) u manjem mestu, oprezno sa savetima koje ce dati mame/bake/strine/tetke/....kako su deci prvo dali corbicu od pasulja, peceno pile. i sta vec... na neki fini nacin ih distanciraj i polako. Svi se oni (mislim na decu) naviknu polako... a na kraju jedu samo pomfrit i belo meso :))
2019 02 21
Joj, kako se ja divim, ali odistinski, mamama koje sve po školski :D ja sam mojoj davala kako šta stignem. Kad nas vidi da jedemo, ona zeva, a ja uvek po mrvicu svega. Ovaj moj joj dao čajnu da sisa sa par meseci, nismo mogli da joj otmemo ahahahah. Ne fali joj ništa, hvala Bogu, ali sad ništa ne jede hahahahaha XD slušam Loki, pa je izgladnjujem do iznemoglosti kad nešto neće, pa na krsju dana mora da jede
2019 02 21
E pa ne znam, kod mojih ne pali to izladnjivanje. Pocinje dan. Nisu gladni, kasnije ce. Podne, ne, nisu jos gladni, kasnije ce. Oko 14h po zalogaj. Stvarno ne mogu vise. Oko 18h (ja bih vec plakala), pitaju recimo - imamo li smoki, ili jabuku, ili bananu... nema, mora onaj dorucak ili rucak koji nisu jeli ok, nisu gladni ima li hleba ne, mora rucak okej, mzoe voda? Potaz od bundeve koji je pravio nas komsija, kuvar, sa djumbirom doduse (mrvica), nisu jteli da probaju, a nudila sam 200din za 2 kasike. Ma jok. Doduse mali je uzeo i Miki. Djole da ga peces, ma kakvi.
2019 02 21
> Debela_devojka: > Joj, kako se ja divim, ali odistinski, mamama koje sve po školski :D ja sam mojoj davala kako šta stignem. Kad nas vidi da jedemo, ona zeva, a ja uvek po mrvicu svega. Ovaj moj joj dao čajnu da sisa sa par meseci, nismo mogli da joj otmemo ahahahah. Ne fali joj ništa, hvala Bogu, ali sad ništa ne jede hahahahaha XD slušam Loki, pa je izgladnjujem do iznemoglosti kad nešto neće, pa na krsju dana mora da jede A znas sta, to je ok. Ali kada pita devojka, a bebica malo ranije rodjena, ne mozes da das savet da radi kao avanturista ti :) Moras da kazes kako se radi, a ona ce vec sama naci svoj nacin :)
2019 02 22
Hahaahhahaahahahha........Debela, sta ces-malo budes srca kamenoga ali za opšte dobro! 8-) Jelena je u pravu za sve što je napisala, dodaću samo da se jaje uvodi tako što se daje prvog dana osmina žumanceta, pa sutradan četvrtina pa trećeg dana polovina. Tako smo mi radili i to vrlo pažljivo jer sam ja kako mala bila alergična na jaja pa sam se plašila da će deca biti takođe alergična na njih. Ne mora sve da se radi školski, treba najpre uključiti logiku i sam odlučiti šta je najbolje za dete-mame uvek najbolje poznaju svog bebca. Babe, tetke, strine, prababe saslušati samo iz pristojnosti i to je sve. I mene izdaje sećanje za baš svaki detalj oko beba, a kamoli njih. Uz to medicina je napredovala od doba kad su one bile mlade mame pa su im saveti uveliko bajati....... ,:) ;)
2019 02 22
Ja sam i Vuku i Stefanu od 4. meseca počela da dajem klopu (bože, kako to zvuci)... Prvo te pirincane, pa krompir, pa tikvice, pa sve to zajedno, pa kad sam videla da sve ide ok, onda sa piletinom, s tim da grašak, boraniju, pasulj sam davala tek kasnije, kada je sve ovo probano i dobro prošlo.... voće sam uvek davala posle,jer ko je alergican na voće (jabuka, banana, breskve, kajsija). Nisam nikad ,ali nikad, stavljala tipa 13g ovoga i 28,7 g onoga....jok, pomalo od svega i uvek sam stavljala mrvu soli. Prvu kasicu sam gurala 3-4 dana,a sve posle, po 2-3 dana.... I evo ih, ni jedan nije alergican ni na šta, krkaju i mene će da pojedu. Kad vide da nema mesa za ručak,samo prevrnu očima....mamu im mušku!
2019 02 22
Da....i junetinu sam kuvala kao za supu, sa sve onim zelenišom, šargarepa, peršun, luk, celer i parcence junetine/teletine, i nisam skidala sa mesa masnoću, dakle,sve to u blender i bog da ga vidi. I čim su dobili 3-4-5 zubica, seckala sam hranu. Znači, nemojte davati dugo deci pasiranu hranu, verujte, iznenadili biste se kada biste znali koliko dece ne ume da zvaće. U vrtiću,moja prva grupa ovih malenih od 1 do 2 godine, više od polovine dece ne jede jer ne umeju da zvaću. A i u starijoj grupi ih takodje ima dosta.
2019 02 22
> A znas sta, to je ok. Ali kada pita devojka, a bebica malo ranije rodjena, ne mozes da das savet da radi kao avanturista ti :) Moras da kazes kako se radi, a ona ce vec sama naci svoj nacin :) Zato i rekoh da nisam kompetentna, jer sve radim naopako :D :D Sara, tako sam i ja, sve po malo i poslušala sam savet tetke (hehe), baš taj za žvakanje. Čim su dva zubića izaašla, nisam više pasirala, nego na sitno seckam i žvakanje :D
2019 02 22
Dabome, tako i treba. Oni su na početku muljali, muljali, a posle su skontali da treba da se zvaće kako dupe ne bi ostalo gladno. Nisam se opterecivala kako, šta, koliko, nego sve po nekom ličnom nahođenju i evo ih... nit su debeli, imaju 3 obroka, jedu sve, nisu izbirljivi i šta ćeš bolje?!
2019 02 22