Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Ishrana, recepti, ekologija /

kuvana jela, recepti

neka dobra corba ili sta god.. dajtee recepte :)
pre 15 dana, 19:44
Evo dobre i pomalo neobične a ukusne čorbice. Nije za ovo vreme jer nema svežih, sezonskih krastavaca ali za leto je idealna. Gotova je za pola sata a lepa je i topla i hladna, baš osvežava. Čorba od krastavca - maslinovo ulje - 1 srednji krompir - 2 srednja ili 1 veliki krastavac - peršun - mlečna pavlaka (obična) - povrćna kocka za supu Iseći veoma male i tanke kockice krompira (četvrt nokta) i prodinstati par minuta na maslinovom ulju (koliko da pokrije dno šerpe). Dodati oko 1.5-2 L vode, zakuvati. Nakon 15 min. dodati oljušćen, na grubo izrendan krastavac (odmah direkt iznad šerpe). Dodati kocku za supu, malo bibera, soli. Kuvati još 15 min. Posuti seckanim peršunom i jesti sa malo pavlake. *osobe koje paze na unos ugljenih hidrata mogu da izbace krompir i isto je ukusna a sprema se još brže. :)
pre 15 dana, 22:41
Obaris batak pa dodas krompir naseckan na kockice(dva tri ),luk (beli i crni),malo graska,boranije,sargarepe(ja stavim i saku kukura secerca))Kad sve bude kuvano,meso iscapkas i izvadis malo vode iz corbe za zaprsku. Kad se ta vodica ohladi (ja recimo odvojim dve kutlace) u to dodas jedno zumance i kasiku griza i sipas u corbu da prokuva. Kad prokuva dodas obicnu pavlaku ili prilikom zaprske neutralnu pavlaku i vegetu . Druga od bundeve(znam da mozda zvuci bljak ali je jako ukusna ) U vodu stavis krompir da se obari i malo pileceg mesa ili cak kockicu za supu. Pa kad bude na pola kuvan,dodas naseckanu bundevu i jedan lovorov list,glavicu luka (celu bez secenja).Kada se obari povrce,izvadis lovorov list i luk. Dodas vegete i izblendiras . Dodas neutralnu pavlaku i sacekas da provri. Ili posle blendiranja dodaj obicnu isto ce biti jako ukusno :)
pre 14 dana, 00:10
LOVAČKE SNICLE I TELEĆA ČORBA OD SVINJSKOG MESA (pogrešno smo izvadili) SASTOJCI: Svinjsko meso 1.5kg (to ima) Šargarepa 0.6kg Celer 0.2kg Crni luk 0.6kg Krompir 1.5kg Puter 1kom (0.2kg) Mleko 1l Praziluk 1 stap Vegeta, so, mast, senf, brašno Mere – meso 80g po osobi, povrća 60g po osobi (30g argarepe, 30g celera) TELEĆA ČORBA - NAČIN PRIPREME • Očistiti crni luk, šargerepu i celer. Luk iseći na sitno, šargarepu i celer na kockice. • Najpre staviti luk u dobro zagrejano ulje i posoliti. Kada je 50% upržen (promenio boju i omekšao), dodati korenasto povrće. Mešati s vremena na vreme, po potrebi, da ne zagori.Kada malo omekšaju celer i šargarepa, dodati malo vegete. • Za to vreme iseći meso na kockice i prokuvati kratko (samo blanširati). Alternativa je bez kuvanja (npr svinjsko i pileće), da se odmah doda u lonac sa povrćem, ali onda se na vrhu skupljaju belančevine koje treba skinuti kašikom. JUNEĆE obavezno blanširati. Dodati blanširano meso u lonac sa povrćem. • Promešati pa nalivati povremeno prokuvanom vodom (ili bar toplom iz česme). • Kuvati na nekoj srednjoj temperaturi, dok meso ne bude gotovo
pre 9 dana, 15:06
Krompir, brokoli, sargarepa, luk - nakon kuvanja sa zacinima po zelji, dodati sir ili obicnu pavlaku i umutiti stapnim ili obicnim mikserom. Lagana i jednostavna, u zavisnosti od ukusa se moze kombinovati razlicito povrce.
pre 1 dana, 23:30