Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Pomažite žene

Ubi me gorušica, danima ne mogu da funkcionišem normalno, noču ne spavam, nije ni ni do čega. Sve sam živo probala pirinač sirov, kiselu, svež kupus, kamilicu, kokice, gelove neke mi dali u apoteci, prođe na sat, dva i opet iato. Bukvalno konstantno. Ne znam šta više da pokušam, stvarno je užasno, izgore mi jednjak :( da li se na silu ispovraćat ili da trpim prosto?
2019 03 20
Iđirot u zrdavoj hrani, 50gr je sasvim dovoljno. Najbolje ga je izgrickati u ustima (tako bez kuvanja) i progutati to bez vode, malo je nezgodan ukus ali pomaže zagarantovano. Može se i uveče potopiti jedna supena kašika Iđirota u 2dcl mlake vode (ne prokuvane) i ujutru procediti pa popiti, bez dodavanja šećera. Obzirom na to da je ipak drugo stanje u pitanju, samo prirodno bih preporučila, kao ovo za Iđirot, lekove ne bih. Podubica je takođe dobra za gorušicu, želudac ali samo u vidu kuvanog čaja, i takođe ima pomalo neprijatan ukus i pije se bez šećera.
2019 03 21
donat mg ,jabuka ,ovsene pahuljice
2019 03 21
Svež kupus i kisela dovode do nadimanja, pa se samim tim i gorušica pojačava. Govorim iz ličnog iskustva, jer sam godinama imala užasnih problema sa nesnosnim želudačnim bolovima i girušicom, toliko da po 10-15 dana nisam mogla ni ustajati iz kreveta, osim u slučaju odlaska u kupatilo što sam, jelte, morala svakako. Lan je takođe dobar, ali ne mleveni. Potopi se jedna kafena kašika uveče u pola čaše vode i ujutru na prazan želudac/stomak se to popije, ne proceđuje se, bude sluzavo ali nema nikakav ukus i navikne se, prvi put možda samo zbog toga što je sluzavo onim osobama koje su gadljive bude ružno, posle ne..i ujutru se potopi isto tako za uveče, dakle dva puta dnevno, i minimum mesec dana tako piti svakoga dana. Lan jeste ok za probavni trakt, ali je odličan i za želudac jer obnavlja sluzokožu želuca koju gorušica uništava. Takođe ga ima u zdravoj hrani, i jeftin je- 100gr je negde oko 16din. a za ceo mesec kada se ovako pije dovoljno je 0,500gr. Mene su lan i iđirot bukvalno spasili. Sada povremeno samo, radi neke preventive, ispijem Nolpazu na svaka dva-tri meseca, ali nisam sigurna da li se ona sme piti u trudnoći- svakako treba pitati stručno lice. Izbegavati kafu koliko se god to može jer ona izaziva gorušicu, čini mi se, daleko više nego bilo šta drugo, takođe ne jesti ljuto ništa, kao ni ništa prezačinjeno.
2019 03 21
> heller: > donat mg ,jabuka ,ovsene pahuljice Ništa od toga nije dobro za želudac. Pogotovo ne Donat Mg i jabuke, stvaraju konta-efekte u organizmu, pogotovo jabuke jer su prepune kiseline koja ne odgovara želucu.
2019 03 21
> LadyBlye: > Svež kupus i kisela dovode do nadimanja, pa se samim tim i gorušica pojačava. Govorim iz ličnog iskustva, jer sam godinama imala užasnih problema sa nesnosnim želudačnim bolovima i girušicom, toliko da po 10-15 dana nisam mogla ni ustajati iz kreveta, osim u slučaju odlaska u kupatilo što sam, jelte, morala svakako. > Lan je takođe dobar, ali ne mleveni. Potopi se jedna kafena kašika uveče u pola čaše vode i ujutru na prazan želudac/stomak se to popije, ne proceđuje se, bude sluzavo ali nema nikakav ukus i navikne se, prvi put možda samo zbog toga što je sluzavo onim osobama koje su gadljive bude ružno, posle ne..i ujutru se potopi isto tako za uveče, dakle dva puta dnevno, i minimum mesec dana tako piti svakoga dana. Lan jeste ok za probavni trakt, ali je odličan i za želudac jer obnavlja sluzokožu želuca koju gorušica uništava. Takođe ga ima u zdravoj hrani, i jeftin je- 100gr je negde oko 16din. a za ceo mesec kada se ovako pije dovoljno je 0,500gr. > Mene su lan i iđirot bukvalno spasili. Sada povremeno samo, radi neke preventive, ispijem Nolpazu na svaka dva-tri meseca, ali nisam sigurna da li se ona sme piti u trudnoći- svakako treba pitati stručno lice. > Izbegavati kafu koliko se god to može jer ona izaziva gorušicu, čini mi se, daleko više nego bilo šta drugo, takođe ne jesti ljuto ništa, kao ni ništa prezačinjeno. Lan je odličan upravu si.. On je i meni pomagao... Čak i za zatvor je dobar...
2019 03 21
Pepto soda spas
2019 03 21
Ja sam grickala bademe. Pomogli bi, mada kad zapne gorušica gori do grla, bljak. To me mučilo samo u trudnoći tako grozno. Možeš da uzmeš Gelusil-Lac ili Bajerov Rupurut, neće škoditi bebi.
2019 03 21
Žene koje su imale takvih tegoba u trudnoći najbolje će znati tačno da posavetuju, dok ja pišem uopšteno šta je dobro protiv gorušice i za želudac. Nije samo stvar u tome šta će nam od nekih medikamenata pomoći, već je stvar i u tome da pazimo šta jedemo i šta pijemo. Znači, treba jesti malo više kuvane piletine, domaće supice, bareno povrće, pirinač je takođe dobar jer "sakuplja" želudačnu kiselinu ali ne živ nego skuvan, takođe dobro je i popiti vodu u kojoj se bario pirinač ali bez ikakvih začina, što manje kafu piti (ako je moguće nikako) a čajeve koji nemaju cvet (nana, zeleni čaj, kopriva..) što više, ne jesti nikako ljuto, kiselo, prezačinjeno, niti premasnu hranu...,od voća ne jesti ništa citrusno, ne jesti toplu testeninu nego hladnu, izbegavati sokove... Znam da ovo deluje kao "ne jesti ništa, skalari!", ali nije tako jer ogranizmu, tj. želucu konkretno će sve to prijati i gorušica će nestati.
2019 03 21
> Marija1192: > Pepto soda spas Možda trenutačno, to da, ali konstantno je piti=oštetiti želudac koji je već želudačna kiselina sama po sebi oštetila, tačnije sluzokožu želuca.
2019 03 21
> MiciZara: > > LadyBlye: > > Svež kupus i kisela dovode do nadimanja, pa se samim tim i gorušica pojačava. Govorim iz ličnog iskustva, jer sam godinama imala užasnih problema sa nesnosnim želudačnim bolovima i girušicom, toliko da po 10-15 dana nisam mogla ni ustajati iz kreveta, osim u slučaju odlaska u kupatilo što sam, jelte, morala svakako. > > Lan je takođe dobar, ali ne mleveni. Potopi se jedna kafena kašika uveče u pola čaše vode i ujutru na prazan želudac/stomak se to popije, ne proceđuje se, bude sluzavo ali nema nikakav ukus i navikne se, prvi put možda samo zbog toga što je sluzavo onim osobama koje su gadljive bude ružno, posle ne..i ujutru se potopi isto tako za uveče, dakle dva puta dnevno, i minimum mesec dana tako piti svakoga dana. Lan jeste ok za probavni trakt, ali je odličan i za želudac jer obnavlja sluzokožu želuca koju gorušica uništava. Takođe ga ima u zdravoj hrani, i jeftin je- 100gr je negde oko 16din. a za ceo mesec kada se ovako pije dovoljno je 0,500gr. > > Mene su lan i iđirot bukvalno spasili. Sada povremeno samo, radi neke preventive, ispijem Nolpazu na svaka dva-tri meseca, ali nisam sigurna da li se ona sme piti u trudnoći- svakako treba pitati stručno lice. > > Izbegavati kafu koliko se god to može jer ona izaziva gorušicu, čini mi se, daleko više nego bilo šta drugo, takođe ne jesti ljuto ništa, kao ni ništa prezačinjeno. > Lan je odličan upravu si.. On je i meni pomagao... Čak i za zatvor je dobar... Da, sve prirodno je najbolje. Rezultate ne možemo očekivati "odmah sada", ali bolje par dana biti strpljiv i uporan, nego hemijom trajno oštetiti nešto u organizmu.
2019 03 21
Banana ima svojstvo da svojom sluzi obloži zidove želudca i tako ublaži dejstvo želudačne kiseline. Po pola banane pre obroka , na pola sata. Mnogi preporučuju i grickanje listova sušenih banana. Probaj. Takođe čaj od mente, nezaslađen. Hleb jesti samo kao prepečen tost. Mleko trenutno pomaže ali dugoročno odmaže. Bolja je kašičica sode bikarbone razmućena u čaši vode uz pola kašičice jabukovog sirćeta (probaj i bez njega ako smeta ) . Taj napitak izbalansira acido-bazni status u želudcu , a koji može da se penje do jednjaka. Meni je pomagala plazma uz čaj. Ali dozirano, po malo a češće. Raspitaću se koji lek može u trudnoći a da nije štetan. :)
2019 03 21
Konsultuj se sa ginekologom,oko toga sta smes I u kolikim dozama.Normalno oni izbegavaju sve lekove,ali kada je frka onda moze.
2019 03 21
Rupurut, tableta koja se sisa... ? Deluje veoma brzo, jeftina je, mislim da nije stetna niti rizicna ni u trudnoci ali svejedno pitaj farmaceuta u apoteci za misljenje.
2019 03 21
Hvala, žene . Dr mi rekao rupurut i gelucil, kupujem i to, ali mi sve na kratko pomogne. Moram i Donat mg da probam, pila sam je u prvoj trudnoći, sjajna je za sve. Maculi, baš žu pokušati sa bananom, verujem da ima efekta
2019 03 21
1 2 3