Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Koža i krzno XD

Od prvog dana mi nije jasno kako neko može (na više mesta sam sporadično nailazila na takve opise) da ne zna da li je pravo ili veštačko krzno, takođe nešto manje puta videh da neki opisi sadrže nešto tipa: msm da je prava koža u pitanju. Inače, razmišljam da su razlike zaista evidentne i odokativno, bez da se upregnu sva čula, a fotke nekada nejasne, ostaje mogćnost da vlasnici-ce predmeta opipaju, pokušaju da zapale predmet i tako saznaju da li je koža ili krzno pravo :D I ima jedan fenomen, kada za jakne, obuću, torbe od veštake kože napišu-malo se ljušti, ali može popraviti ko zna... Koliko sam upućena, kada počne da se ,,ljušti" popravke nema(može i od stajanja, ne mora od nošenja), koliko ste vi upućene?
2019 04 13
Slazem se.Par puta sam odustala od kupovine,posto prodavac nije bio siguran da li je prava koza.A jos gore mi je kada napisu materijal KOZA,i kada pitam da li je prava kazu ne znam ili nije....Dosta puta se zapitam ,a sta da nisam pitala,posto u opisu pise da je koza
2019 04 13
> jelena2606: > Slazem se.Par puta sam odustala od kupovine,posto prodavac nije bio siguran da li je prava koza.A jos gore mi je kada napisu materijal KOZA,i kada pitam da li je prava kazu ne znam ili nije....Dosta puta se zapitam ,a sta da nisam pitala,posto u opisu pise da je koza Izgleda je zaista moguće da neko nije upućen, bez zezanja.
2019 04 13
Slazem se .Ali je meni kao kupcu vrlo vazno sta placam,skaj ili kozu...Stvarno bi trebalo da se informisu pre nego stave oglas :D
2019 04 13
MinaMasa..To je fer sto si napisala.Ali verovatno bi ga pre prodala,ako bi npr saznala da je koza.A i cena bi mogla onda da mu bude veca :)
2019 04 13
Znam, ali iskreno receno, mrzi me :) Radije bih da prodam sto pre i da se neko odusevi, nego da meni skuplja prasinu :)
2019 04 13
Evo ja ne znam razliku u vecini stvari da li je prava koza ili ne,ok ima primera gde je ocigledno,ali u vecini ne znam,imala sam "koznu"jaknu preko 10g i dalje je bila kao nova i resim da je prodam,da bi dobila info kako to ipak nije koza vec bolji skaj,nije mi jasno kako je samo izdrzala toliko da bude bez mana a nisam bas ni bila pazljiva sa njom,tako da ne znam,tada sam sama sebi dala packu i od tada pisem,ako ne znam ili nisam sigurna,da je vestacka koza,bolje za mene i nema neprijatnosti,sa krznom sam vec malo bolja
2019 04 13
> jelena2606: > Slazem se .Ali je meni kao kupcu vrlo vazno sta placam,skaj ili kozu...Stvarno bi trebalo da se informisu pre nego stave oglas :D Sve je moguce 😊. Ja npr imam deciju jaknicu koja je placena 150 evra,markirana,zaista nisam znala da li je prava ili vestacka koza,odlicno je uradjena,sve dok jedna clanica nije htela da kupi,pa ja prilikom jos jednog detaljnog pregleda primetila da je na unutrasnjoj strani pocela da se ljusti,onda je i meni bilo jasno da je eko koza u pitanju Za krzno sta znam,mislim da se tu mnogo lakse primeti da li je vestacko ili pravo,koliko god dobro uradjeno razlike ipak ima. Osim ako nekog ne zbuni cena kao sto je mene 😂😂
2019 04 14
Ja ne znam razliku, osim ako nije bas ocigledna. Neki skaj je uzasan pa se jasno vidi na km. A neki skaj je toliko dobar da cak i reljef odrade. Puno poznanka i prijatelja me pitaju da li je prava koza, kad obucem neku jaknu, dakle puno ljudi ne vidi razliku. Palila odecu ne bih :D
2019 04 14
Ja znam samo da skaj ovde prodaju po ceni kože i taguju isto.. Što je van pameti... Koža je koža i nema te veštačke koja je kvalitetna kao prava... Isto tako se taguje krzno a ono bunda od sintetike i jambolije.. Zna se šta je koža, nerc lisica i to kvalitetom nikad ne može biti u rangu sa jambolijom... Kožna jakna, torba, i čizma mogu trajati godinama... Zato su cene kožne galanterije visoke... I prava tj prirodna koža se ne ljušti... To će vam reći svaki prodavac iste...
2019 04 14
> astroRZ: > Od prvog dana mi nije jasno kako neko može (na više mesta sam sporadično nailazila na takve opise) da ne zna da li je pravo ili veštačko krzno, takođe nešto manje puta videh da neki opisi sadrže nešto tipa: msm da je prava koža u pitanju. > Inače, razmišljam da su razlike zaista evidentne i odokativno, bez da se upregnu sva čula, a fotke nekada nejasne, ostaje mogćnost da vlasnici-ce predmeta opipaju, pokušaju da zapale predmet i tako saznaju da li je koža ili krzno pravo :D > I ima jedan fenomen, kada za jakne, obuću, torbe od veštake kože napišu-malo se ljušti, ali može popraviti ko zna... > Koliko sam upućena, kada počne da se ,,ljušti" popravke nema(može i od stajanja, ne mora od nošenja), koliko ste vi upućene? To kad krene da se ljusti pomoci nema. I meni je strasno kad napisu moze da se sredi,ali to je neizvodljivo. Dve jakne sam bacila jer su se toliko oljustile da je to bilo uzasno. Da navedem da ih nisam nesto ni nosila, stajale su u ormanu, tako da kontam da je od stajanja
2019 04 14
Nisam nesto posebno upucena jer ima dobrih imitacija, ali posetim kozarsku radnju i pitam strucnjaka zbog svoje i tudje sigurnosti :) Inace ako je pocela da se ljusti, oljustice se, bez obzira sto je "malo" :(
2019 04 14
Kozu cu uvek da provalim na dodir i pogled, ali preko slike tesko. Bila sam zeznuta tako par puta kad je prodavac rekao da je koza u pitanju...kad ono neki kruti materijal poput papira, samo povrsina licila na kozu. Jos ti neki materijali sto lice na kozu imaju svoj rok trajanja. Sve i da ih ne koristite razgradice se jer mu je proslo vreme.
2019 04 14
Na dodir pravim razliku, aali i miris kože je specifičan. Ako baš nisam sigurna, palim :D tata me tako učio i oduvek tako vršim proveru :D krzno ne nosim, pa me pravo ni ne zanima. Mama je imala onu lisicu štipaljku, bizarno, fuj, ježila sam se toga kao mala, ne podnosim pravo krzno, pa i ne znam razliku
2019 04 14
Mislim da je ok da se napiše realno šta prodajete. Čak i ako neko ne zna šta je u pitanju ne zameram, pošto prodavac nema nameru da prevari. Lično nemam problem da razaznam šta je koža ili pravo krzno. Meni je jedini problem sa lakovanom kožom tj lakovanom eko kožom🤐
2019 04 14
1 2