Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Krpelj Ljubica...

Joj, vaške, kad se setim detinjstva, malo malo neko od dece iz ulice pokupi u vrtiću, ja nisam išla, ali me kisu zaobišle od drugara iz ulice. Koji pakao je to bio. Jel smem bebu da mažem lavandinim uljem?
2019 06 09
Vaske su haos..Prosle godine je izbio rat u razredu oko vasaka.To su bile svadje po vajber grupi.Dolazenja u skolu...Nikako nisu mogle da se istrebe..Ne znam za bebu,najbolje pitaj pedijatra
2019 06 09
Evo sad mi kaže kćer da imaju u apoteci poseban sprej za bebe na bazi lavande, nane i već pomenutog bilja i da radi posao protiv komaraca. Za krpelje kaže da ne zna ali ni jedna od tih gamadi ne voli jake mirise. Jooj, vaške... ne pominjite to nekom ko radi u školi.. o:) Srećom u mom razredu ih evo već godinama nema . Osiromašeni uranijum, valda .... :P Gde se setiste svih tih gamadi ?? A da se mi svi natrljamo belim lukom??? ... :') Dobro je i za vUmpiri ... :') :') o:)
2019 06 09
Nismo nikad testirali krpelje, eto i to se radi. I uvek kao i Vi uvece shvatim da se zakacio, posle tusiranja. Gledam popreko sve koji me pitaju sto ih svako vece tusiram. Zato sto se igraju po pesku travi i sl. Maze zivotinje. Ali jesam ih vodila u Dz, da skidaju jer se prvi zakacio kad je dete imalo osam meseci, posle toga nismo imali neke probleme, deca mali porasla, pa vadim sama. Prvo namazem pufnicu providnog ili bilo kakvog laka za nokte na njega, lepo ga ugusim, pa onda samo pincetom skinem lak. I posle premazem jodom. A kad smo ih vodili u dz, uvece u hitnu naravno, samo bi izvadili, i te najmanje, bebe-lutke i nista dalje, nisu nas upucivali, zavodili malog smrada, ma nista. Hvala na info u svakom slucaju. Nismo iz Bg, ali smo Bg opstina.
2019 06 09
Mapez se kod nas pokazao kao odlicna zastita za dete protiv komaraca. Lavanda, nana, limunska trava i jos nesto. Kad je frka prskam ga i ja preko autana.
2019 06 10
Hehe vaske...au, kad god neko dobije u odeljenju, ja dobijem :) i to bas one rasne, podgojene...secam se belog carsava i onog gustog ceslja...i samo ispadne...brrr A mi se vratimo iz Toronija pre dve godine...zove drugar,kaze - zvali su nas iz vrtica, nasa deca dobila vaske, sigurno us i tvoje, pregledaj...ja bejah nekim terenom na B.brdu...udjem u prvu apoteku, a vec se cesem...kazem da mi dajunesto protiv vasiju, pitaju kad smo primetili, kazem nismo jos, ali vrv imaju, javili su iz vrtica drugarima..jedna devjka pita koji vrtic i pocnije i ona da se cese...kazem - ma na Vracaru...i kaze zena - ma sigurno nemaju, nemojte uzimati preventivno...i cese se i ona nisu dobili :)
2019 06 10
Ahahahaha sandokanka, evo i ja sam počela da se češem dok čitam :') :') :')
2019 06 10
> sandokanka: > Hehe vaske...au, kad god neko dobije u odeljenju, ja dobijem :) i to bas one rasne, podgojene...secam se belog carsava i onog gustog ceslja...i samo ispadne...brrr > A mi se vratimo iz Toronija pre dve godine...zove drugar,kaze - zvali su nas iz vrtica, nasa deca dobila vaske, sigurno us i tvoje, pregledaj...ja bejah nekim terenom na B.brdu...udjem u prvu apoteku, a vec se cesem...kazem da mi dajunesto protiv vasiju, pitaju kad smo primetili, kazem nismo jos, ali vrv imaju, javili su iz vrtica drugarima..jedna devjka pita koji vrtic i pocnije i ona da se cese...kazem - ma na Vracaru...i kaze zena - ma sigurno nemaju, nemojte uzimati preventivno...i cese se i ona > nisu dobili :) :')
2019 06 10
Hahahah presmesno. Ja kad god čitam nešto vezano za sve te napasti sve me svrbi. I ja sam kao mala imala vaške, kao što Sandokanka kaže, beli prekrivač, gusti češalj i mama u akciji. Mada sada ima frizerskih salona koji se bave vaškama. Ne znam koliko naplaćuju i koja je procedura. Još uvek nemam dete. Ali kad budem imala nekad u budućnosti biće brlo zeznuto jer imam kose za 4 glave :|
2019 06 10
Postoji zaštitni preventivni sprej kao i gumica za kosu za devojčice. Svašta saznam od školske dece. :D Ove godine sam prvi put čula za lizalice protiv mučnine pri vožnji autobusom. Nadam se da će naći i neki sladolel protiv krpelja, komaraca , smrdibuba... :') Inače mrzim mušice kad mi ulete u oči , nos i (nekad ) usta dok vozim bicikl. Kad smo već kod insekata... Samo zbog njih i ne nosim žuto leti , jer se lepe za tu boju.
2019 06 10
1 2 3