Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Osip po kozi na moru- saveti

Devojke, posto sam od decembra na sajtu, sada imam priliku ovde na forumu da potrazim savet od vas pre odlaska na more, mozda je neka imala slican ili isti problem. Dakle, unazad sigurno 5 a i vise godina ja uvek, ali uvek dobijem osip na moru. Po delu nadlaktice, ramenima, grudnom kosu i ponekad po delu stomaka. To mi se desava samo i iskljucivi na moru. Kada sam npr na bazenu, to mi se ne desava, pa sam povezala da mozda ima veze sa suncem i morskom vodom u kombinaciji. Jer kada nisam na moru, od sunca mi nista ne bude ovako kada idem negde drugo. Probala sam razne kreme i losione za suncanje, pokusavala to da sprecim na sve moguce nacine, pila sam i kalcijum i beta karoten pre mora... Medjutim pre ili kasnije meni se to uvek pojavi. I onda zavrsim uvek u hitnoj na injekciji i budem tako osuta kao kreten na moru 😂😏 Da napomenem, isla sam i kod dermatologa po savete, nista mi nije pomogla... Ako je neka od vas imala slican problem ili isti. Pomagajte. Svaki savet je dobro dosao.
2019 06 14
Sudokrem...Cudo!
2019 06 14
Meni se prvi put javio osip 2012 na moru. Osip kao neka koprivnjaca, svrbi ubi boze. Rekli su mi alergija na sunce i nema vise przenja na istom 😁 Meni npr bas pomaze sve sto si navela. Kupim cink u prasku koji se rastvori na jeziku, sumece od kalcijuma i beta karoten iskljucivo Ivancic i sinovi, oni su mi se pokazali kao najbolji. Krenem da pijem 2 ned pre mora i odem par puta na sunce da se "pripremim". Na moru izlazak na suncanje samo u periodu od 9h do 11h i od 16h do 19h i nikad se nije vratilo. Osusim se ja na jakom suncu posle plivanja ali nema daljeg przenja 😁 I kao svaka alergija (ja je imam na sve zivo) mora se ojacati imunitet da je ne bi dobio.
2019 06 15
> natalijalucic: > Meni se prvi put javio osip 2012 na moru. Osip kao neka koprivnjaca, svrbi ubi boze. Rekli su mi alergija na sunce i nema vise przenja na istom 😁 Meni npr bas pomaze sve sto si navela. > Kupim cink u prasku koji se rastvori na jeziku, sumece od kalcijuma i beta karoten iskljucivo Ivancic i sinovi, oni su mi se pokazali kao najbolji. > Krenem da pijem 2 ned pre mora i odem par puta na sunce da se "pripremim". Na moru izlazak na suncanje samo u periodu od 9h do 11h i od 16h do 19h i nikad se nije vratilo. Osusim se ja na jakom suncu posle plivanja ali nema daljeg przenja 😁 > I kao svaka alergija (ja je imam na sve zivo) mora se ojacati imunitet da je ne bi dobio. Da, da, upravo to, kao koprivnjaca. E ja nisam jedino taj cink uzimala, onda cu probati tu kombinaciju sto ti pijes, znaci beta karoten Ivancic i sinovi, a koji kalcijum i cink pijes? :") Da slazem se, ja sam alergicar, trenutno na polen, a kao mala sam bila na sve i svasta alergicna...
2019 06 15
I ja sam postala otpornija na Aerius, ne radi me kao pre 😂 Sto se tice zastite, idi u Koto Dermu (ja se tamo negujem od 2006). Mozes od njih uzeti zastitu, cene su im ok a odlicni su, ne stavljaju nista vestacko u proizvode. Verujem da ce sve biti ok. SRECNO 😊
2019 06 15
Meni muž ima sličnu alergiju ali smo ustanovili da ako se tušira nakon kupanja u moru ne javlja se. Samo u kombinaciji so i sunce.
2019 06 18