Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Mame, da li znate neki trik?

Bebac ima skoro 9 meseci. Pije adaptirano mleko. Problem je sto za vodu (caj, sok) nece ni da cuje. Probala sam na flasicu, kasicicu, spric... Nema sanse. Doktor je bio u soku kada je cuo da ne unosi ni kap tecnosti ali on jednostavno nece, ispljune sve ili se zagrcne. Imate li jos neki trik koji nisam isprobala? Ili ste u praksi imale iskustva slicno mojim? P. S. Jede i vise nego odlicno, kako ne ozedni evo ne znam 😁
2019 12 10
Jel mu dajes cvrstu hranu ili je samo na mleku? Moj ima 7, jede sve zivo, adaptirajo sam davno izbacila, pa onda i pije vodu, ozedni od kasica
2019 12 11
Ima dorucak, uzinu, rucak I veceru. I tri puta mleko. Ja se tesim da kroz kasice unosi vodu ali ne znam koliko je to dovoljno. Koliko sam para bacila na razne neke flasice kako bi mu bilo zanimljivije ali dzabe, samo se igra njima. A kako mislis izbacila si adaptirano? Presla na kravlje? Ili uopste ne pije mleko? Ja sam razmisljala da predajem na kravlje ali svi su protiv toga dok ne napuni godinu dana.
2019 12 11
Moje misljenje je da ce poceti da pije vodu kada on to bude hteo😊moja starija cerka isto tako nije htela ali sam joj bar dva,tri puta na dan po veliki špric nekako na silu vodu davala.Polozim je kao da cu da joj dam sirup,s'tim da spricam u unutrasnjost obraza i uspevalo mi je.Posle je sama pocela da pije,nudila sam je stalno...Mlađa mi je bila na adaptiranom do trećeg meseca pa sam od trećeg počela kravlje dvotrećinsko,nije joj odgovaralo adaptirano.
2019 12 11
> Bojanaboka990: > Ima dorucak, uzinu, rucak I veceru. I tri puta mleko. Ja se tesim da kroz kasice unosi vodu ali ne znam koliko je to dovoljno. Koliko sam para bacila na razne neke flasice kako bi mu bilo zanimljivije ali dzabe, samo se igra njima. A kako mislis izbacila si adaptirano? Presla na kravlje? Ili uopste ne pije mleko? Ja sam razmisljala da predajem na kravlje ali svi su protiv toga dok ne napuni godinu dana. Ma, ja sam i njega i cerku koja sada ima skoro tri godine vec sa sest meseci na kravlje, jer su svakako poceli sve zivo da jedu i evo nista im nije. Dvotrecinsko mleko i super. Meni deca od tih formula nikada nisu bila sita, a veruj mi sve sam ih isprobala. Ali vole da piju vodu svakako, nisam nikada sa tim imala problem, bas se nalivaju.
2019 12 11
> Amanojlovic: > Moje misljenje je da ce poceti da pije vodu kada on to bude hteo😊moja starija cerka isto tako nije htela ali sam joj bar dva,tri puta na dan po veliki špric nekako na silu vodu davala.Polozim je kao da cu da joj dam sirup,s'tim da spricam u unutrasnjost obraza i uspevalo mi je.Posle je sama pocela da pije,nudila sam je stalno...Mlađa mi je bila na adaptiranom do trećeg meseca pa sam od trećeg počela kravlje dvotrećinsko,nije joj odgovaralo adaptirano. E, jel mi verujes da ovaj mali kad je prvi put probao kravlje, tako je poceo da vristi i zeva i popio je punu veliku bocu, prvi put sam ga videla tako uzbudjenog 😂
2019 12 11
> Debela_devojka: > > Amanojlovic: > > Moje misljenje je da ce poceti da pije vodu kada on to bude hteo😊moja starija cerka isto tako nije htela ali sam joj bar dva,tri puta na dan po veliki špric nekako na silu vodu davala.Polozim je kao da cu da joj dam sirup,s'tim da spricam u unutrasnjost obraza i uspevalo mi je.Posle je sama pocela da pije,nudila sam je stalno...Mlađa mi je bila na adaptiranom do trećeg meseca pa sam od trećeg počela kravlje dvotrećinsko,nije joj odgovaralo adaptirano. > E, jel mi verujes da ovaj mali kad je prvi put probao kravlje, tako je poceo da vristi i zeva i popio je punu veliku bocu, prvi put sam ga videla tako uzbudjenog 😂 Verujem,adaptirano mleko je čista hemija,ma šta oni filozofirali😂
2019 12 11
Pa ja stvarno ne razumem sto se pedijatar cudi, kad pije ad mleko, koje se spravlja sa vodom? Moja deca su htela sok, jer im je slatko, bolje im od vode, sad to uzima svoj danak, tako da nemojte da ga navadite na sok-cist secer. Osim domaceg, vase ili nekog kome verujete proizvodnje sa sto manje secera. Evo vam mene licnog primera da ne pijem vodu skoro uopste. Nisam ni punacka. A i prilicno sam zdrava, mislim fizicki. 😂
2019 12 11
Ja sam samo prvom detetu davala adaptirano mleko i to do 4.meseca,kao dohranu i ni jedno joj nije odgovaralo,pa smo presli na kravlje..drugi put nije bilo potrebe,klinac je sve jeo i pio od 2.-3.meseca,cak sam morala da mu ogranicim sokove i mleko,,a sa trecom je bio problem,samo je sisala do 4.m,ali je trazila vodu.Mislim da ne treba na silu davati vodu,ponuditi,pa ako zeli,sve je to individualno,da podjem od sebe ja je pijem kad se setim,mozda casu,dve dnevno...
2019 12 11
> anadunja: > Ja sam samo prvom detetu davala adaptirano mleko i to do 4.meseca,kao dohranu i ni jedno joj nije odgovaralo,pa smo presli na kravlje..drugi put nije bilo potrebe,klinac je sve jeo i pio od 2.-3.meseca,cak sam morala da mu ogranicim sokove i mleko,,a sa trecom je bio problem,samo je sisala do 4.m,ali je trazila vodu.Mislim da ne treba na silu davati vodu,ponuditi,pa ako zeli,sve je to individualno,da podjem od sebe ja je pijem kad se setim,mozda casu,dve dnevno... Pa i ja sam odustala od toga da mu dajem na silu, mogu samo da postignem kontra efekat. Valjda zna sa 9 meseci kada je zedan u p... m.... Evo sada kada treba da pije sirup cim vidi spric nece da ga popije, valjda misli da je voda 😬
2019 12 11
> Bojanaboka990: > > anadunja: > > Ja sam samo prvom detetu davala adaptirano mleko i to do 4.meseca,kao dohranu i ni jedno joj nije odgovaralo,pa smo presli na kravlje..drugi put nije bilo potrebe,klinac je sve jeo i pio od 2.-3.meseca,cak sam morala da mu ogranicim sokove i mleko,,a sa trecom je bio problem,samo je sisala do 4.m,ali je trazila vodu.Mislim da ne treba na silu davati vodu,ponuditi,pa ako zeli,sve je to individualno,da podjem od sebe ja je pijem kad se setim,mozda casu,dve dnevno... > Pa i ja sam odustala od toga da mu dajem na silu, mogu samo da postignem kontra efekat. Valjda zna sa 9 meseci kada je zedan u p... m.... Evo sada kada treba da pije sirup cim vidi spric nece da ga popije, valjda misli da je voda 😬 Ako maleni lepo napreduje i sve je u redu na kontrolama znači da nema potrebe da brinete,sve će to doći na svoje☺
2019 12 11
> Amanojlovic: > > Bojanaboka990: > > > anadunja: > > > Ja sam samo prvom detetu davala adaptirano mleko i to do 4.meseca,kao dohranu i ni jedno joj nije odgovaralo,pa smo presli na kravlje..drugi put nije bilo potrebe,klinac je sve jeo i pio od 2.-3.meseca,cak sam morala da mu ogranicim sokove i mleko,,a sa trecom je bio problem,samo je sisala do 4.m,ali je trazila vodu.Mislim da ne treba na silu davati vodu,ponuditi,pa ako zeli,sve je to individualno,da podjem od sebe ja je pijem kad se setim,mozda casu,dve dnevno... > > Pa i ja sam odustala od toga da mu dajem na silu, mogu samo da postignem kontra efekat. Valjda zna sa 9 meseci kada je zedan u p... m.... Evo sada kada treba da pije sirup cim vidi spric nece da ga popije, valjda misli da je voda 😬 > Ako maleni lepo napreduje i sve je u redu na kontrolama znači da nema potrebe da brinete,sve će to doći na svoje☺ Bas tako,obicno se mnogo brinemo kada je prvo...samo bez nervoze..Moja najmladja nije volela da jede kuvano,pa posle mnogo muke sam nasla caku😅ponudim joj tako sto joj uguram kasiku u usta,pa ako joj se stvarno ne svidja ne navaljujem,ali obicno bi trazila jos...Tako isto i sa vodom,ponudite,pa ako nece,ne vredi siliti,samo se i vi iznervirate🙂
2019 12 11
> anadunja: > > Amanojlovic: > > > Bojanaboka990: > > > > anadunja: > > > > Ja sam samo prvom detetu davala adaptirano mleko i to do 4.meseca,kao dohranu i ni jedno joj nije odgovaralo,pa smo presli na kravlje..drugi put nije bilo potrebe,klinac je sve jeo i pio od 2.-3.meseca,cak sam morala da mu ogranicim sokove i mleko,,a sa trecom je bio problem,samo je sisala do 4.m,ali je trazila vodu.Mislim da ne treba na silu davati vodu,ponuditi,pa ako zeli,sve je to individualno,da podjem od sebe ja je pijem kad se setim,mozda casu,dve dnevno... > > > Pa i ja sam odustala od toga da mu dajem na silu, mogu samo da postignem kontra efekat. Valjda zna sa 9 meseci kada je zedan u p... m.... Evo sada kada treba da pije sirup cim vidi spric nece da ga popije, valjda misli da je voda 😬 > > Ako maleni lepo napreduje i sve je u redu na kontrolama znači da nema potrebe da brinete,sve će to doći na svoje☺ > Bas tako,obicno se mnogo brinemo kada je prvo...samo bez nervoze..Moja najmladja nije volela da jede kuvano,pa posle mnogo muke sam nasla caku😅ponudim joj tako sto joj uguram kasiku u usta,pa ako joj se stvarno ne svidja ne navaljujem,ali obicno bi trazila jos...Tako isto i sa vodom,ponudite,pa ako nece,ne vredi siliti,samo se i vi iznervirate🙂 Tačno tako😊
2019 12 11
Nemoj ga terati ako ne želi, eventualno pravi čaj, limunade i oranžade bez šećera. Sok i zaslađene čajeve nikako. Sinu sam davala formulu do kraja druge godine, bio je na Nan-u, posle na Nestle mleku. Kada porastu, od prve godine ionako imaju možda jedan obrok dnevno sa mlekom, doručak ili večeru ili kao što neke mame daju flašicu pred spavanje. Tako smo odlučili jer je tada bila velika afera sa aflatoksinom u našem kravljem mleku, podizanje dozvoljene granice i nekako sam bila sigurnija u formulu iz EU zemlje nego u naše mleko. Da sam imala pristup domaćem muženom mleku od pašnih krava, sigurno bi mu to ponudila pre bilo kakve formule. Posle smo prešli na Vindijin Z'Bregov tetrapak koje i dan danas kupujem deci (muž i ja ne pijemo mleko) jer je Hrvatska u EU i to mleko nema aflatoksina, proverili smo i sa prijateljem koji radi u Vindiji. Ćera nikada nije volela da pije mleko, oko godine dana ga je sama prestala piti i ne voli ga ni sada osim kada pravim griz ili musli ili koh ili tako neki obrok sa mlekom. Tako da svako dete je priča za sebe, možda se najede kašice, supice, čorbice, zima je, manja je generalno potreba za vodom, ne sili ga ako ne želi.
2019 12 11
Sa punih 8 meseci je imao 11kg. Tako daaaa... Ne da napreduje nego razbija! Nije buca, samo je krupan, svi misle da ima godinu i vise. Ja sam cak i previse opustena za prvo dete kada vidim kako mame panice ali znate kada vam doktor slozi onu zabrinutu facu i kaze pa to nije dobro... Mada, sta da vam pricam o doktoru kada sam ga pitala kako da mu smanjim nocne obroke a on kaze-ponudi mu umesto mleka sok. Eeeej u sred noci da mu dam sok. Pa tacno da mu se odmah ova cetiri zuba pokvare. I da doda na 11kg jos 2 za mesec dana. Mozda cu morati da promenim doktora 😂
2019 12 11
1 2 3