Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Mame, da li znate neki trik?

> Bojanaboka990: > Sa punih 8 meseci je imao 11kg. Tako daaaa... Ne da napreduje nego razbija! Nije buca, samo je krupan, svi misle da ima godinu i vise. Ja sam cak i previse opustena za prvo dete kada vidim kako mame panice ali znate kada vam doktor slozi onu zabrinutu facu i kaze pa to nije dobro... Mada, sta da vam pricam o doktoru kada sam ga pitala kako da mu smanjim nocne obroke a on kaze-ponudi mu umesto mleka sok. Eeeej u sred noci da mu dam sok. Pa tacno da mu se odmah ova cetiri zuba pokvare. I da doda na 11kg jos 2 za mesec dana. Mozda cu morati da promenim doktora 😂 Mislim da bi to bilo najbolje😂😂sok u pola noći😂
2019 12 11
> Bojanaboka990: > Sa punih 8 meseci je imao 11kg. Tako daaaa... Ne da napreduje nego razbija! Nije buca, samo je krupan, svi misle da ima godinu i vise. Ja sam cak i previse opustena za prvo dete kada vidim kako mame panice ali znate kada vam doktor slozi onu zabrinutu facu i kaze pa to nije dobro... Mada, sta da vam pricam o doktoru kada sam ga pitala kako da mu smanjim nocne obroke a on kaze-ponudi mu umesto mleka sok. Eeeej u sred noci da mu dam sok. Pa tacno da mu se odmah ova cetiri zuba pokvare. I da doda na 11kg jos 2 za mesec dana. Mozda cu morati da promenim doktora 😂 Dr nije baždario knjige iz 1960 a i beba od 9. mes ne bi trebao da ima noćni obrok, možda zorom kada se probudi podoj ili dati formulu do budjenja i doručka. Obroci, ne.
2019 12 11
On je bio i moj doktor kada sam bila beba. Mama kaze da cak ni njoj nije to preporucio pre 30 godina. Ja cu po svom pa kako bude, ne mogu vise njega da slusam. Slusacu vas 😊
2019 12 11
E to za nocni obrok znam da ne treba, i mnogo je bre 2-3 puta nocu da jede ali ne znam kako da mu ne dam. Spava od 8 uvece do 8 ujutru i ne moze da ne jede svo to vreme ali sto je mnogo mnogo je. Nego ne znam kako da izbacim kada nece vodu i caj, cuclu takodje nikada nije hteo. Ne znam cime da ga zavaram.
2019 12 11
Mama uvek najbolje zna,a i oseti da li je sa bebom sve u redu😊
2019 12 11
Starija je Boga mi do neke dve ipo godine noću pila mleko,nisam mogla nikako da je odviknem,pokušavala sam ali nije vredelo,dizala bi užasnu uzbunu😂Mlađu sam uspela ranije,nema i kraj,ali je bila popustljivija.Ali je svakako do nekih godinu ipo to trajalo.
2019 12 11
> Bojanaboka990: > E to za nocni obrok znam da ne treba, i mnogo je bre 2-3 puta nocu da jede ali ne znam kako da mu ne dam. Spava od 8 uvece do 8 ujutru i ne moze da ne jede svo to vreme ali sto je mnogo mnogo je. Nego ne znam kako da izbacim kada nece vodu i caj, cuclu takodje nikada nije hteo. Ne znam cime da ga zavaram. 2 do 3 puta noću jede novorodjenče do drugog, max. trećeg meseca. Daj mu jaču večeru a ne da se naliva mlekom. Uobroči ga. Daj mu slobodno slanu kašicu sa mesom i puterom uveče ako voli, ako ne voli daj mu jake slatke žitne kašice koje ce ga duze drzati sitim. Nudi nezasladjen caj u toku noci, vodu, plakace par noci pa ce sve biti ok, tebi će biti teško i njemu ali volja rešava sve. 11 kg na 8 mes je previše, to je tezina od 12 do 18 mes zavisno od duzine. Nisam uspela da nadjem tablicu koju sam ja konsultovala, davno je bilo, ali ova Hippova je sasvim ok. I logično da dete neće vodu kada pije mleko veoma često. A i da sve to ne uradiš, opet je sve u redu. ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/56cba717040c87d3ea12da625f415cbe.jpg)
2019 12 11
> srebrna: > > Bojanaboka990: > > E to za nocni obrok znam da ne treba, i mnogo je bre 2-3 puta nocu da jede ali ne znam kako da mu ne dam. Spava od 8 uvece do 8 ujutru i ne moze da ne jede svo to vreme ali sto je mnogo mnogo je. Nego ne znam kako da izbacim kada nece vodu i caj, cuclu takodje nikada nije hteo. Ne znam cime da ga zavaram. > 2 do 3 puta noću jede novorodjenče do drugog, max. trećeg meseca. > Daj mu jaču večeru a ne da se naliva mlekom. > Uobroči ga. > Daj mu slobodno slanu kašicu sa mesom i puterom uveče ako voli, ako ne voli daj mu jake slatke kašice koje ce ga duze drzati sitim. > Nudi nezasladjen caj u toku noci, vodu, plakace par noci pa ce sve biti ok, tebi će biti teško i njemu ali volja rešava sve. > 11 kg na 8 mes je previše, to je tezina od 12 do 18 mes zavisno od duzine. > Nisam uspela da nadjem tablicu koju sam ja konsultovala, davno je bilo, ali ova Hippova je sasvim ok. > I logično da dete neće vodu kada pije mleko veoma često. > A i da sve to ne uradiš, opet je sve u redu. > ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/56cba717040c87d3ea12da625f415cbe.jpg) Slažem se,nije mi palo na pamet,jača večera može itekako malenog da zasiti.Izašla sam iz štosa izgleda😂
2019 12 11
Ja sam davala nocu cerki frutek sokice i prestala je da se budi nocu. Doktorku nesto ni ne slusam preterano, iskreno, poslednji put nam je dala pogresnu dijagnozu i samo rokunula valdocef Ma, samo me nerviraju ti lekari
2019 12 12
Trudim se da mu dam odgovarajucu veceru, stvarno mu dajem sve I sve voli i lepo se najede oko 6, u 8 zaspi i vec u 11 besan i ljut ako ne dam mleko. Bljuje vatru ako mu ponudim nesto drugo 😂 on nije tako radio dok je bio bas beba, jeo je mozda jednom nocu I spavao bas dugo u kontinuitetu. Ocigledno da mu sada hrana preko dana nije dovoljna. Ili je mozda navika u pitanju. A mozda je i moja navika jer ga tako najlakše uspavam ponovo, da ne ludi celu noc.
2019 12 12
Moja beba ima 3 meseca, i od kad joj u caj od kamilice stavljam mrvicu meda pije bas dosta, dok vodu i dalje nece..Inace pije razblazeno kravlje mleko, formulu sam probala sve i jednu i nista nije htela.
2019 12 12
Pazi samo koji med dajes bebi, skoro kad sam kupovala, ja biram , a covek mi dade sam ja mislim livadski, kao za decu ispod tri godine ne moze svaki med
2019 12 12
Dobijam od prijatelja domaci med koji bas oni prave, pa ne sumnjam u kvalitet
2019 12 12
> Bojanaboka990: > Sa punih 8 meseci je imao 11kg. Tako daaaa... Ne da napreduje nego razbija! Nije buca, samo je krupan, svi misle da ima godinu i vise. Ja sam cak i previse opustena za prvo dete kada vidim kako mame panice ali znate kada vam doktor slozi onu zabrinutu facu i kaze pa to nije dobro... Mada, sta da vam pricam o doktoru kada sam ga pitala kako da mu smanjim nocne obroke a on kaze-ponudi mu umesto mleka sok. Eeeej u sred noci da mu dam sok. Pa tacno da mu se odmah ova cetiri zuba pokvare. I da doda na 11kg jos 2 za mesec dana. Mozda cu morati da promenim doktora 😂 Ahahah, moj srednji sin me je do 18 meseci razbijao noću zbog pijenja mleka, htela sam sa terase da skočim. I onda sam par noći izigravala policajca, pa malo dreknem i kažem "Nema!" pa je, mukica, skontao da se ne šalim. Moje troje đece ne piju sokove, msm, malena ih neće piti još, a ova dvojica retko. Prosto nemam ja pre svega, naviku da kupujem ništa osim mleka, s tim da kad odem po mleko, moram 3 flaše da kupim, njima po jedna i sebi jedna... Kravu da imamo, tačno bi pobegla od nas.
2019 12 12
> sofkana: > Dobijam od prijatelja domaci med koji bas oni prave, pa ne sumnjam u kvalitet Ma, ne radi se o kvalitetu, vec o vrsti meda, valjda bagremov ne smeju deca, nisam 100% sigurna, ali valjda oni znaju ako se bave tim
2019 12 12