Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Ljubav, porodica, deca, psihologija /

Za buduće mame /

Vodjenje trudnoce privatno,iskustva na porodjaju sa i bez veze

Devojke molim za pomoc. Ovo mi je druga trudnoca. Prvu sam vodila u domu zdravlja I realno nista nisma ni znala tad I prodjoh nekako ok,ali nisu hteli da mi daju epidural odmah nego sam se mucila 8 sati. Uslovi su naravno u frontu u sobama bili uzasni ali ajde ok,kako svima tako I meni. Generalno je osoblje bilo fino prema meni,ali opet sam bila preplasena i ja sam jako fina tako da kapiram da su me i malo zalili :) :) :) Sad sam ovu trudnocu pocela da vodim privatno kod doktora Dimitrijevica iz NF i jako sam zadovoljna. Volela bih da podelite samnom Vasa iskustva i mislenje o doktoru.
2019 12 14
Čestitam! Evo i ja sam isto trudna drugi put :) Prvu trudnoću sam vodila privatno, a i ovu. Nema čekanja, nema stresa, možeš pitati sve, možeš zvati telefonom ako imaš neke nedoumice, možeš da vidiš bebu u 3D na svakom ultrazvuku, dobiješ 3D fotografiju isprintanu da imaš za uspomenu. Kad ti zakaže, tada ulaziš u ordinaciju, ne sediš sa gomilom žena u čekaonici, pa kako koja stigne na red, kao što je kod državnog (bila da otvorim bolovanje i zahvalila bogu što imam dovoljno novca da trudnoću vodim privatno). Porodila sam se u Pančevu, u gradskom porodilištu gde sam imala jaku vezu. Tretirali su me divno, celo osoblje je bilo divno prema meni, i oni koji su znali da imam vezu i oni koji nisu. Svih 12 i po sati :D Ni meni nisu dali epidural, ali to je zato što se nisam otvarala, uprkos kontrakcijama. Nisu me sekli, nisam ušivana, posle porođaja sam sedela i jela sve što sam u porodilište ponela. Bebu su odmah izneli u hodnik da ga vidi familija, koja isto tako može da dođe u posetu odmah taj dan nakon porođaja. Hrana u samoj bolnici mi je bila preukusna, skromna, kako trudnicama i treba, ali lepo spremljena. Sobe su čiste, bebe su stalno uz majke... Generalno, pančevačko porodilište ima dobru reputaciju i nisam čula da je neko loše tretiran. Sad sam u Beogradu i pitam se šta će me zadesiti. Možda se napravim blesava i odem da se porodim u Pančevo :D Ali trudnoću vodim kod istog privatnog ginekologa u Pančevu. To svakako preporučujem.
2019 12 14
Meni je Pancevo daleko i ja sam cula sve najlepse o tom porodislistu. Danas za sve sto treba da ispadne dobro mora malo da se pomaze,inace sta ti Bog da. Ja sam ok prosla,nisam se otvarala ali kad sam dobila epidural posle 2h sam se porodila. Sezona godisnjih je v=bila ja sam otisla u 11h uvece i dobila tek u 7 ujutru. E to me je jedino iritiralo jer kapiram da sam dobila pre ne bi se mucila toliko. U svakom slucaju krenula sam da vodim privatno,i zabovoljna sam. Hvala na podeljenom iskustvu 8-) I ja cestitam tebi,zelim ti da ti lepo prodje trudnoca.
2019 12 14
Nema na čemu, sve će, naravno, biti u redu. <3 A to sa privatnim ili državnim je zaista i stvar senzibiliteta. Imaš žene ratnice koje po četvoro rode bez posebng tretmana, čak se i kod kuće porađaju. A ima i žena kao što sam ja, koje su tako malo osetljive i treba im posebna pažnja i da se osećaju prijatno i paženo, pa biraju što lakše puteve u životu, a posebno kad je reč o tako nečemu kao što je donošenje novog bića na svet :) I mislim da trudnice imaju pravo da im bude prijatno fizički i mentalno jer je to i za bebu dobro, a dobrobit se prenosi i na brak, ako brak postoji naravno. Srećno, i uživaj, koliko je to moguće kada već imaš jedno dete koje ti ne da mira :)
2019 12 14
Hhahaha hvala ti. I ja sam jedna od onih osteljivijih :)
2019 12 15
Dr Dimitrijevic mi je bio asistent na ginekologiji u Frontu. Za njega imam samo reci hvale, izuzetno profesionalan covek koji zna svoj posao, jedan od retkih koji se zaista trudi oko trudnica, i ne unosi nervozu na porodjaju sto je po meni jako bitno. Ne znam da li ste kod njega po preporuci, ili ste ga slucajno nasli, ali ste zaista odlicno “uboli” 😁 Ja ne planiram jos muza i decu, ali sam rekla da kad se budem poradjala, idem pravo kod njega.
2019 12 18
Hvala na odgovoru. Raspitaivala sam se na vise mesta I dobila sam 3 preporuke bas za njega I to je presudilo. Jako sam zadovoljna prijatan je otvoren I deluje jako smirujuce :)
2019 12 20
Privatno sam vodila trudnocu i svakoj zeni bih preporucila isto.Platila sam i porodjaj tj ona tarifa koja ide njima u dzep.Moje misljenje je da su svi oni ljubazni kada se ide kod njih privatno i kada im se ostavlja lova.Kada nije tako u vecini slucajeva su izuzetno neljubazni i neprijatni na samom porodjaju..Kao dvostruke licnosti..Retki su oni koji ostaju dosledni svojoj profesiji,kada im se ne tutne lova u dzep ili ne vide potencijalnog klijenta za privatno da dodju..Vazno je da Vama odgovara lekar kod koga idete i osnovno da imate poverenja
2019 12 26
Čestitam na novoj trudnoći💃💪 od srca. Ja sam imala duuuuug put do stizanja u ustanovu koja se zove porodilište. Blagoslovena sam što sam naletela na divnu doktorku, koja je radila i državno i privatno. Sad više nije u porodilištu, a ona je samo jedna u.moru koji napuštaju tu ustanovu i odlaze u Nemačku... Elem, tačno deceniju sam rešavala sve "kvarove" 😂, operacije i 4 vantelesne. Ona je jedna od 5 članova tima za VTO u novosadskoj Betaniji, koji se sad prepolovio... Da ne dužim, potrudila se da mi ona bude i na carskom, iako se u Betaniji strogo drže pravila da se ne može pozivati na porođaj po porudžbini... Bila je uvek pažljiva, profesionalna, sa izuzetnim smislom za humor. Prosto sam joj duboko verovala. Bila mi je velika podrška u napetim mesecima i momentu kad sam doživela veliki gubitak, samo nakon. 40 dana od porođaja. Mislim da zavisi od samog čoveka, radio on državno ili privatno... Moje iskustvo se završilo najvišom ocenom. Svakoj ženi želim da se oseća dostojanstveno u takvim momentima🌺
2020 01 06
Doktora Dimitrijevica sve zene hvale sto zbog lepote sto zbog strucnosti, salim se malo, bas sam na dosta strana cula da je super. Ja sam sa prvim detetom pre 10god Platila epidural 13.000din i naravno ima jedan dezuran anesteziolog, dosla je posle 9 sati da mi ga da i to u tako maloj kolicini, da je posle 20min prestalo da deluje, tu sam se bas namucila, bila sam u sali od 09 ujutru a porodila se u 23h, bila sam mlada i neiskusna i nisam znala kako to funkcionise. E onda sam se sa drugim detetom lepo raspitala za epidural, organizovala glavnog anesteziologa da dodje da mi da i tako je bilo, cim sam usla u salu i ako je prosla ponoc on je dosao, odmah mi dao epidural i nista vise nisam osecala, porodjaj se iskomplikovao zbog pupcane vrpce, na silu su izvukli bebu i on mi je ostavio tu cevcicu da bi mi sutradan dao nesto protiv bolova jer me je bas boleo stomak. Skinuo mi je 2gi dan, on licno je dosao i pomogao da vidim bebca koji je bio u inkubatoru, to sve jeste kostalo ali je meni sve to mnogo znacilo i opet bih sve to ponovila. Nazalost kad vam kazu da cete imati epidural to znaci jedna doza koja vrlo brzo izgubi dejstvo ili ga necete ni dobiti. Tako da savetujem sve mame da vide sa svojim doktorima koji ih poradja da im organizuje i anesteziologa za epidural. Ja nisam od onih hrabrih zena koje trpe bol, tako da bih prodala sve sto imam na ovom sajtu samo da platim sebi anesteziologa 😊
2020 01 23