Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Farmerke ili farmerice?

Kao sto naslov kaze farmerke ili farmerice?Trenerke ili trenerice?Internet kaze moze i jedno i drugo..U nekom razgovoru nekada neko je objasnjavao,da je razlika izmedju farmerki i farmerica.Istina ili zabluda?Meni farmerice i trenerice paraju usi...Sta je u stvari pravilno/nepravilno..?
2019 12 14
Posto nisu nase reci, oba izraza su pravilna. Ja sam prosto navikla na farmerke i trenerka, pa zato mi je malo neobicno kad cujem druga dva izraza.
2019 12 14
Pa I meni ali sve ih cesce vidjam sto u opisima,sto cujem u realnom zivotu...Nesto ne mogu da se setim da se ranije tako govorilio..Takodje za jaknu izraz "gornjak"..
2019 12 14
Ja ceo zivot teksas jaknu zovem gornjak. 🤔
2019 12 15
Za gornjak sam cula prvi put na Krpicama. Ali sada uvek u tagove za teksas jaknu stavim i gornjak. Nisam sigurna sta je ispravno a sta ne, znam samo da se najezim kad cujem "trenerke" bez da se misli na mnozinu.
2019 12 15
Izraz gornjak sam videla na kuporodajnim sajtovim.Ne koristi se puno ali se ipak koristi.Ne sami za texas jakne,nego za razne varijante jakni..Inace nisam ga pre toga nikada cula.
2019 12 15
https://www.google.com/amp/s/www.kurir.rs/amp/701289/najnovosadskija-rec-gari-ubedljivo-pobedio-gornjak Evo objasnjenja za gornjak, a ja sam Novosadjanka, kod nas je to naziv za teksas jaknu 🤗 A shto se tice paranja ochiju/usiju, u mom slucaju su to "bratele".
2019 12 15
Ali zar se ne kaze pravilno trenerke?
2019 12 15
> jelena2606: > Izraz gornjak sam videla na kuporodajnim sajtovim.Ne koristi se puno ali se ipak koristi.Ne sami za texas jakne,nego za razne varijante jakni..Inace nisam ga pre toga nikada cula. U Bosni kazu gornjak. Ja nikada brus nisam zvala grudnjak, za mene je bio i ostao brus 😂
2019 12 15
To je zato što ste iz NS😉 > OljaRaletic: > Ja ceo zivot teksas jaknu zovem gornjak. 🤔
2019 12 15
> Debela_devojka: > > jelena2606: > > Izraz gornjak sam videla na kuporodajnim sajtovim.Ne koristi se puno ali se ipak koristi.Ne sami za texas jakne,nego za razne varijante jakni..Inace nisam ga pre toga nikada cula. > U Bosni kazu gornjak. Ja nikada brus nisam zvala grudnjak, za mene je bio i ostao brus 😂 Pa je sam i mislila da trenerica,farmerice stizu iz Bosne...Naravno nisam sigurna..Da i meni je brus ili brushalter,nikada grudnjak.Mada sam pocela i ja da tagujem ovde kao grudnjak. @Olja,mislis brItele :D A za gornjak,evo sada procitah.Isto sam mislila da je rec iz Bosne.
2019 12 15
> MARIJANA832: > Ali zar se ne kaze pravilno trenerke? Ne znam da li je pravilno ili ne, po analogiji sa farmerkama. Ali znam da sam tako u mnozini prvi put cula tek na fakultetu od studenata iz unutrasnjosti. Do tada sam oblacila iskjucivo trenerku ili donji deo trenerke. :)
2019 12 15
Trenerka je jednina, trenerke su množina za dve trenerke, ne za gornji i donji deo u kompletu, komplet je isto trenerkA. Farmerke i farmerice je apsolutno ravnopravno, sve zavisi kako ko kaže, isto kao npr. pepeljara/pepelnica/piksla. A, za gornjak, to je dijalekat, nisam ni ja čula ranije, prvi put od Nataše Bekvalac u nekoj emisiji kad je nabrajala neke reči karakteristične za Novi Sad i rekla da je to kod njih teksas jakna 🙂
2019 12 15
kao sto su i plitke cizmice postale gleznjace u nekom trenutku...ne secam se da sam ranije nailazila na tako masovnu upotrebu te reci.
2019 12 15
> despare: > To je zato što ste iz NS😉 > > OljaRaletic: > > Ja ceo zivot teksas jaknu zovem gornjak. 🤔 ♥️♥️
2019 12 15
1 2