Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Zanima me misljenje kako postupiti prema ovakvim kupcima

Do saradnje nije doslo, jer je clanica odustala, ali problem nije u tome. Mislim da svi znamo kakvo je stanje postara u ovo vreme i da im je guzva i da ne mogu sve da stignu da pokupe od paketa. Ako je neko knap, trebalo bi da pristupi mnogo odgovornije kupovini i da bar bude aktivan na krpicama jer ova clanica nije bila aktivna 4 dana, na kraju sam poslala poruku na viberu gde je otkazala kupovinu jer paket nije poslat u cetvrtak. Sa moje strane je sve uradjeno, javila sam da nisu dosli po paket i da se nadam da ce doci u petak, nakon toga ni u petak nisu dosli i to sam javila ali od tada clanica nije bila aktivna niti je odgovarala 4 dana. Ja sam postu zvala i to je sve sto mogu i danas bi pokupili paket i isporucili sutra. 1 dan je vise cekanja nego sto je clanici receno na pocetku je u pitanju. Meni nije problem sto paket ne saljem, ali mislim da je ovo potpuno neodgovorno ponasanje jedne clanice. Ja ako nesto zelim da kupim i knap mi je to prvo i naglasim, ako nije knap preuzecu kad stigne i necu kriviti clanicu zbog postara i guzve. Da je nisam kontaktirala na viberu i da sam poslala danas paket, meni bi se vratio sa duplom postarinom. ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/1db46573d6bfa360309e143eab7bc853.jpg) ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/be713827b4907862bbff4381e4b80641.jpg) ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/61706bf9a989bf04013d8bb7818da68e.jpg)
2020 04 21
Imam istu situaciju, samo kontra smer. Uplatila sam unapred 1900 din jos 11.04, to je bila subota, u ponedeljak po njenim recima nije stigla da posalje paket i sutra će navodno. Bila sam ok sa tim jer shvatam situaciju, i da je u sredu ili cetvrtak poslato, ali od tada nestaje, na poruke ne odgovara, neko vreme se i ne loguje. Evo i poste proradile, proslo 10 dana a nje nema. Juče ostavih negativnu, a ako mi ne vrati novac uskoro, svakako se necu ovde zaustaviti. Pitala sam jos u prvoj poruci da li uopste obavlja slanje paketa, jer mnogi ne zele da cekaju u redovima da bi poslali pakete sto zbog straha od zaraze, sto zbog obaveza, sto zbog lenjosti jer kuriri PE ne preuzimaju na kucnim adresama dok je ovo stanje, kaze salje regularno, sve super ljubazno i azurno dok nisu stigle parice. Cak nije ni obelezila kao prodato. Iz ugla kupca, nije problem ako nam neko javi da nesto nije moglo da se uradi, dan-dva ne menja nista, bitno da se javi i dogovori. Desilo mi se vise puta da ne stignem da posaljem paket, mozda se 2 puta desila ovakva situacija, nista nisam zamerila kupcu, ima pravo da mu kasnija isporuka ne odgovara. Ali posto nije precizirano ni sa jedne ni sa druge strane da postoji opcija i sta ako se zakasni sa slanjem, kupac moze sa punim pravom da kaze da mu ne odgovara to jer mozda zaista nije tu. Sledeci put naglasi da ne ides do poste, nego cekas kurira i ostavi slobodan prostor da mozda nece biti isti dan poslato. Iz mog gore navedenog primera (mada drasticnijeg) ova nedelja mi pravi problem za dostavu, a prosla nije, niko me pitao nije da li hocu toliko da cekam, a nije da sam poslala na poklon novac.
2020 04 21
Opet, kao prodavac sam danas 20 min sacekala u redu ali sam poslala sve pakete jer sam tako rekla devojkama koje su kupile i u mogucnosti sam da odem do poste. Prosle nedelje sam cekala sat vremena za jedan paket, ali bio je dogovor takav. Kupila sam isto bluzu i clanica je takođe cekala u redu da posalje narednog dana jer sam i ja odmah uplatila. Ko ne moze ili je ogranicenih mogucnosti treba da kaze to unapred. Meni se cini da ovde mahom ljudi nece da se angazuju mnogo, nekako se ugađa sebi, bez postovanja prema drugome, ima dosta hirovitosti, ali da se uzmu pare ili kupi jeftino, ne mislim na tebe konkretno sada. Ovde je bitno da niko nije ostecen, a slazem se da bi kupci, kao i prodavci trebalo da postupaju odgovorno, pa bi sve bilo lakse i lepse.
2020 04 21
Dje putuje, kako ce preko granice? 😂 Ne mozete da date negativnu zbog odustajanja
2020 04 21
Ja sam rekla da zovem postara, i otprilike sam rekla kada stize najkasnije kako su i oni meni rekli kad sam zvala, ali jednostavno nisu stigli da pokupe paket ni u cetvrtak sto sam isto javila u poruci pa onda i u petak sam javila da nisu dosli po paket. I evo danas su me zvali da dodji da ga pokupe, ali je otkazana kupovina. Nije problem u otkazivanju pakete iako je trebala da naglasi da je knap zbog situacije sa postarima. Problem je sto nije bila aktivna 4 dana i nije odgovarala na poruke, mogla sam ga poslati danas misleci da je i dalje za kupovinu i da mi se vratio za koji dan sa duplom postarinom. ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/64c632b85fcce79f5b180128caf88e4e.jpg)
2020 04 21
> Debela_devojka: > Dje putuje, kako ce preko granice? 😂 Ne mozete da date negativnu zbog odustajanja Nisam ni planirala da ostavim negativnu, jer do saradnje nije doslo. Nisam toliko nerazumna. 😁
2020 04 21
Ali bio praznik od 5 dana, meni nije jasno kako ste uopšte mislili realizovati kupoprodaju za vreme državnog praznika? I prodavac i kupac moraju biti svesni situacije i mogućnosti. Ali ključ je uvek u komunikaciji, bez toga ništa. A priče treba mi za sutra ni bez Corone nisu bile realne. Desilo se i ranije da paket nije stigao naredni dan.
2020 04 21
Nama jedan bus dnevno ide za Kv i jedan se vraca, i to od pre neki dan tako. A mozda devojci treba za neku proslavu ovih dana, ko zna. Just kidding :D
2020 04 21
> AppleRed: > Ali bio praznik od 5 dana, meni nije jasno kako ste uopšte mislili realizovati kupoprodaju za vreme državnog praznika? > I prodavac i kupac moraju biti svesni situacije i mogućnosti. Ali ključ je uvek u komunikaciji, bez toga ništa. > A priče treba mi za sutra ni bez Corone nisu bile realne. Desilo se i ranije da paket nije stigao naredni dan. Saradnja je dogovorena u sredu uvece ako se ne varam a u cetvrtak ujutru sam zvala vec postu, a posta je radila i u petak ali skraceno, tako da su oni trebali da dodju po paket ali nisu stigli u ta dva dana da dodju, uglavnom dodju isti dan. Receno mi je da ce njoi stici ili u petak jos u cetvrtak kad sam zvala ili najkasnije u utorak kad se ponovo otvore poste
2020 04 21
Kod nas dostva u petak nije radila samo šalteri. Ne razumem kako je kupac mislio da nešto 100% može danas za sutra u ovo vreme.
2020 04 21
U dogovoru sa kupcem se odmah dogovorom kad je slanje.. I da li da šaljem kasnije ili ne jel' je situacija kakva već jeste.. Trenutno čekam paket od članice vrednost paketa je 500 din a poštarina 453 dinara.. Paket je trebao juče da stigne ali nije.. Lepo sam je pitala možete li poslati u utorak?? Znači ceo dan sedim u kući i čekam... Paket stiže tek danas... Gospođa je poslala prvom kurirskom službom, bitno da je prodala.. A ja za 30 ml nekog prajmera treba da platim skoro 1000 din.. Pritom nije fizičko lice poslalo već neka firma... Toliko o poslovanju i tome što gledamo da kupac bude zadovoljan.. Ja taj prajmera I ovako mogu kupiti za manje pare... Ovde valjda treba da gledamo da cene i poštarina budu pristupačnije... Paket mi još nije stigao i nije problem u novcu već principu.. U zavisnosti od raspoloženja ću i ja podići paket.. Pa me briga za njenu negativnu...
2020 04 23