Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Vrtici, sta i kako

Mogu da se dovode deca sada i bez potvrde poslodavca. Manje dece ima, to je definitivno, dosta roditelja nrće dovoditi decu sve do septembra. U septembru će tek biti veselo. Kod S u grupi ih je bilo UPISANO 53! U pitanju je mlađa jaslena grupa, dakle bebe! 53! A stalno dolazeće dece oko 40! Na tri vaspitačice! Te godine su bili izbori, gospođa direktorka je u februaru/martu naprimala krš dece preko veze, potom je tu decu "provukla" kroz redovni konkurs. I eto, nema mesta. Ma, ili podmažeš ili teraš do kraja. Da li mame sede po kafićima ili idu na posao ili nešto treće, to nikoga ne treba da zanima. Deci je svakako bolje da bar deo dana provedu sa svojim vršnjacima nego sa babama i dedama. A virusa će uvek biti. Ako nije ovaj, smisliće "oni" već neki drugi. Šta to onda znači, da ne treba da vodimo decu u vrtiće jer će pokupiti virus? Na jesen, kada se svi sjate, tada će biti pičvajz.
2020 05 19
Ja sam bas sa drugaricama komentarisla tu pricu oko obdanista posto smo svi bili u problemu oko upisa.Posebno za zeljeno obdaniste,a to je ono najblize kuci.Matematika nam se nikako ne poklapa...Kada sam bila dete u mojoj OS po tri,cetiri u nekoj generaciji i pet odeljenja sa po 35 do 39 dece.Sva ta deca su isla u obdaniste,ako ne stalno u predskolsko su svi isli...Sada duplo vise obdanista,plus privatna,u skolama po dvadesetoro dece u dva razreda...I najveca frka oko obdanistao nema mesta.Ne mozemo da ukapiramo nikako.Takodje bilo je tu nas koji smo maltene po kazni s vremena na vreme isli u obdaniste i imali smo ko da nas cuva,ali ipak smo bili upisani....
2020 05 19
Moje iskustvo, drzavni vrtic, krenula sa 13 mes, moramo da radimo, bake, deke zaposleni, a i da nisu, bolje da provodi vreme sa vrsnjacima nego da je razmažena i da je uce kojekakvim glupostima deke i bake. Vaspitacice korektne, a i meni odgovara da budu stroze, za god dana koliko ide u vrtic, prezadovoljna sam, stekla je dobre navike, socijalizovana, sve super. Mesec dana dok je ovo trajalo nije isla u vrtic naravno, sada ide vec 2 ned, mere zastite na najvisem nivou (veca opasnost vreba kod kuce i kad je vise dece u vrtic). Sto se mene tice, da, vrtic svakako, a to d ali radite ili ne, svako treba da ima vremena za sebe🤭🌹
2020 05 19
U privatni mozes kad god, samo uzmes odbijenicu, iako nisi konkurisala za drzavni, subvenciju od grada dobijas. Iskreno, ne znam nikog da je upao u Bg u drzavni bez veze i €. Jedva dobiju i oni sa troje dece, koji bi po zakonu morali da dobiju za treće, naravno uz par zalbi i pretnje 😶 Privatni vrtici uopste nisu neki luksuz, niti igraonica, oni prolaze stalno kroz razne provere i inspekcije, ne moze vise svako ni da otvara vrtic.
2020 05 20
1 2