Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Vase misljenje o cenama...? :)

Dobar dan svima. Dobila sam danas jednu poruku "da li mogu da dam haljinu za manje para jer je u radnji 5000 dinara." Haljina nije brendirana, ja sam je platila 7600 i nosila jednom na svadbu, nema ostecenja, kvalitetna je i cenu sam smanjila za 2100 dinara u odnosu na koliko sam ja platila. E sad, kako haljina nije brendirana, ja nemam uvid koja je cena sirom drzave/sveta, kao sto svi znamo cene se razlikuju cak i kod kineza, recimo majicu koja je kod mene u Pandi 700 dinara, u Somboru (gradu pored je 900) a drugarica je u Beogradu platila 1200. Znaci cene su apsolutno proizvoljne u buticima koji nisu brendirani, tako je verovatno i za ovu haljinu, mozda je kod nje u gradu 5000, ja sam platila 7600, a mozda je negde 10.000 ili 3000, kako ja to da znam i kako uopste formirati takvu cenu? Ps. S obzirom da sam par puta kupila neke brendirane stvari ovde na sajtu za cenu od par hiljada pa tek posle videla na sajtovima da su cene zapravo mnogo manje, pitanje je koliko ko uopste pazi na takve stvari i kako neko formira cene, zapravo me to zanima... za cene za koje znam da su mnogo manje u Zara butiku nego ovde na sajtu, naravno da necu ni kupiti, isto tako necu ni sama postaviti nerealnu cenu.. Mislim da ko je saradjivao sa mnom zna da nikad nisam naduvala cene, da uvek spustim ili platim postarinu, da radim i razmene i svima izadjem u susret, ali ovde sam clanici odgovorila sve ovo sto sam ovde napisala, ja bih je spustila jos 500 din ali bolje da onda kupi novu u toj radnji za 5000, sad mislim da to nije zvucalo lepo ali to je moje misljenje...samo ne znam koliko bih je jos trebala sniziti s obzirom na sve..? Pozdrav svima :")
2020 06 06
Upravo sam htela da otvorim istu temu. Po mom misljenju ovo je postao sajt gde neke devojke imaju cilj da zarade, a ne da prodaju. Ako vec kacimo stvari na ovaj sajt , mislim da kupca ni malo ne zanima koliko smo platile u radnji, moramo stavitii manju cenu nego sto se moze naci po buticima , uostalom, niko nas nije naterao da toliko platimo.. Recimo, ja sam naisla na neku majicu koja kosta duplo manje nego sto je clanica platila, ali kad prelistam sajtove na netu i obidjem prodavnice po Promenadi vidim da je zapravo ta majica skupa i da mogu novu kupiti jeftinije. Sad budemo realni, pre cemo izdvojiti 200din ( otprilike ) vise i kupiti novu, nego strepiti kakvu ce nam robu prodavac poslati na polovnom sajtu. Tako da nemoj da se nerviras, sigurna sam da ces naci kupca, prelepa je haljina i mislim da vredi 5000din , to je sve do clanica , ja i tu clanicu razumem sto je nasla za 5000din, ipak svima nam je u cilju da povoljnije prodjemo. Ko pita taj ne skita 😅✌🏼
2020 06 06
Cene su uzas. Toliko. I mislim da je sasvim ok da neko predlozi koliko bi platio, na prodavcu je da prihvati ili ne
2020 06 06
Mozda ne vredi koliko sam ja dala za nju i svesna sam da nikog ne zanima koliko sam ja platila jer cim izadje iz radnje i skine se etiketa stvar je polovna, ali opet da dam nesto skupo za 1000 dinara samo da bih rasteretila ormar nije mi ni to previse bitno, da se ne lazemo svi smo ovde da skrpimo neki novac, smesno mi je kad procitam da je neko ovde da naprave mesta u ormaru, pa dajte onda u crveni krst ili nekoj komsinici koja nema, i eto resenja... :D Nisam tu u smislu da zaradim da preprodajem po vecim cenama, nego jednostavno da povratim bar malo novca koji sam dala na neku stvar, kupim sebi nesto drugo za te pare ili skupljam ako treba za nesto.. Samo eto i dalje ne razumem po kom principu neko formira cene, ja se vodim time koliko je stvar nosena uglavnom tj. u kakvom je stanju, ako je placeno 100eura i noseno 100x naravno da ne vredi kao kad je obuceno jednom i nema tragove nosenja... ne znam, nisam pametna. :D Ja trazim jednu haljinu kojoj je cena u Zari bila 3.990 a ovde je prodaju za 4500 sto mi je isto glupo jer da haljina vredi toliko valjda bi i u radnji bila ta cena, tako da sam ja prva protiv takvih stvari, ali eto jednostavno za ovakve slucajeve ne znam kako da se postavim, mozda sam trebala reci ok moze za 3000, kako bih bila jeftinija nego ta radnja u kojoj je ona videla, a iza coska je mozda druga radnja gde je cena koliko sam i ja platila pa bi joj i ova po kojoj prodajem bila povoljna. Nema tu nekih pravila izgleda, svaka roba moze imati svog kupca... :
2020 06 06
Cene svakako zavise od više faktora, i ok mi je i poštujem svaku cenu koju neko postavi. Na meni je da pogledam po drugim sajtovima/buticima i nadjem jeftinije ako ima. Isto tako mi je ok što kaze DD da se predloži koliko je neko spreman da plati stvar, meni se to dešavalo više puta, i nemam ništa protiv toga. Ovo je ipak sajt sa krpicama, a ne butik, pa se tako možemo dogovarati i komunicirati. Više me nerviraju ove ogromne poštarine. Da, lepo si napisala "svaka roba ima svog kupca", i to je ok.
2020 06 06
Cenu formiraj u odnosu na to koliko si ti stvar platila i da li je novo ili polovno, a ne u odnosu na to kolika je cena u buticima u Malom Idjosu ili Gornjem Krnjinu. Ako je novo sa etiketom mozes po istoj ceni ili malo nize, ako je novo ali bez etikete jos malo snizis i tako. Tvoja stvar hoces li poklanjati ili prodavati po svojoj ceni, ne opterecuj se.
2020 06 06
> Esprit21: > Cenu formiraj u odnosu na to koliko si ti stvar platila i da li je novo ili polovno, a ne u odnosu na to kolika je cena u buticima u Malom Idjosu ili Gornjem Krnjivu. Ako je novo sa etiketom mozes po istoj ceni ili malo nize, ako je novo ali bez iteke jos malo snizis i tako. Tvoja stvar hoces li poklanjati ili prodavati po svojoj ceni, ne opterecuj se. A dobila sam odgovor "Jako ste ljubazni ;) " svi znamo da taj smajli znaci sarkazam, a ja stvarno jesam ljubazna osoba i zato me to poremetilo pa sam morala da potrazim jos neka misljenja. :D
2020 06 06
Ako je sa etiketom onda stvarno možeš da uzmeš malo manje od onog iznosa koji si platila, nekad čak i isto. Za stvari bez etikete, lično mislim da ne može ni pola da se dobije, nema veze da li su nošene ili ne. Stvarno ne možeš zaraditi neki veliki novac na sajtu, ali isto tako možeš i naći nešto što ti se svidja baš povoljno. Možeš i da se menjaš sa nekom članicom. Tvoja odeća, možeš da joj staviš koju god cenu hoćeš, ako ti misliš da treba da dobiješ 5000 za haljinu, ti onda stavi 5000
2020 06 06
Ovde je najveci problem sto se prodavci ljute kada se ponudi cena..Sto na buvljaku kao sto je ovaj sajt ne bi trebalo da bude problem.Cena po kojoj je nesto kupljeno me realno uoste ne zanima,a mislim da ne zanima ni jednog kupca.Nemam problem da svako stavi cenu koju hoce...Relativno je takodje sta za koga koliko vredi....Tako da mrmi je ok da se ponudi cena,a ukoliko prodavcu ne odgovara ponuda ljubazno da je odbije.
2020 06 06
Uvek kada kupujem cenu razmatram kroz prizmu toga da me košta kao cena predmeta + trošak dostave. U poslednje vreme sam odustala od mnogih kupovina zbog skupe poštarine. Tako da, ispravno ste odgovorili članici da ako ima jeftinije, bolje kupi novo jer novo je novo a i može da proba što u on line kupovini nije slučaj, a Vi treba da spustite cenu za još 1000 din da bi ona imala neku računicu i to ne Bog zna koliku. I ne, ništa neljubazno ne vidim u Vašem odgovoru, nego iskreno. Šta da se radi, formirati cenu a da obe strane budu zadovoljne je mač sa dve oštrice tako da, ne opterećujte se. Smatram da svako ima pravo na sopstveno mišljenje šta je skupo ili jeftino i poštujem ga.
2020 06 06
Isve mi je ok, neka svako stavi cenu koju hoce, samo ako ne kukumavce kako ne ide prodaja, jer to nije istina nikako. Nego nabudze cene, pa im ne ide. Sto jelena kaze ovo je online buvljak, to sto nije na ulici me ne zanima. Cenjkam se kao na buvljaku, tako kupujem, tako i prodajem. Ne mislim uopste ns tebe Dani, tvoje cene su pristojne, nego uopsteno bas nabijaju cene, kao da se u Srbiji grdno zaradjuje, pa svi imamo za bacanje
2020 06 06
Ja se ne ljutim kad neko pita za popust, ili kad ponudi cenu, meni je to okej i ja to radim, pre neki dan sam nasla preslatku haljinu koja kosta 1200 dinara a u tom momentu imala 1000 kod sebe i pitam zenu da li mozda moze za 1000, zena kao iz topa kaze naravno da moze. To je sve normalno na ovom sajtu, i ja snizavam cene i dajem popuste kad se kupuje vise stvari, ali je eto meni zasmetalo to sto mi je receno da je u radnji cena 5000, a sto je neko napisao odakle ja da znam koliko je haljina u butiku u Malom Idjosu :D Nije brendirana kao Zara, Mango itd.pa da su cene svuda iste i da imamo uvid u njih na sajtovima... Ja stavila na osnovu toga koliko sam ja platila, koliko je nosena tj. u kakvom je stanju, i koliko smatram da vredi, kao sto je vecina vas rekla... ali eto ne moze se ugoditi, 100 ljudi 100 cudi. Hvala svima na misljenjima, postujem sve :")
2020 06 06
ps.Isto uvek racunam da neko treba i postarinu da plati, sto mnogi ne rade kad formiraju cenu. I samo ako neko nije znao do sad, postarina je jeftinija kad nema otkupa, znaci ako nesto kupujete i uplatite novac prvo na racun ili postnetom nekome, posle ce vam biti jeftinija postarina :) Ja cak nekad uplatim i iznos za postarinu, recimo ako je stvar 2000 dinara ja uplatim clanici 2150 ili 2200 zavisi od tezine stvarcice koju uzimam, ona pri slanju plati postarinu i to je to. Jer inace nekad bude i do 300 dinara, stvarno deru.
2020 06 06
> Dani88: > ps.Isto uvek racunam da neko treba i postarinu da plati, sto mnogi ne rade kad formiraju cenu. I samo ako neko nije znao do sad, postarina je jeftinija kad nema otkupa, znaci ako nesto kupujete i uplatite novac prvo na racun ili postnetom nekome, posle ce vam biti jeftinija postarina :) Ja cak nekad uplatim i iznos za postarinu, recimo ako je stvar 2000 dinara ja uplatim clanici 2150 ili 2200 zavisi od tezine stvarcice koju uzimam, ona pri slanju plati postarinu i to je to. Jer inace nekad bude i do 300 dinara, stvarno deru. Znam za to, ali mi se isplati samo kod uplate na račun jer je vršim e-banking-om bez provizije. Post net pošto ima proviziju mi taman dođe isto kao i poštarina sa otkupom.
2020 06 06
Jeste Dani,ali da li biste se naljutili ili uvredili ako bih vam ponudila 2000 din za haljinu,koju imam da kupim novu za 5000 din.Ja bih tako razmisljala kada bih Vam davala ponudu?
2020 06 06
1 2 3