Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Veliki oziljci

Zanima me kako se ponasati sa velikim oziljcima na ovom jakom suncu? Postoji mogucnost da bude zasticen, ali da li sme da se izlaze? Ovo sunce je ludacko, prejako, osecam da mi sve vise iritira kozu. Ali konkretno me zanimaju iskustva nekoga koga znate ili sami imate neki veci, pogotovo ako ga imate od detinjstva kako mislite da je najbolje ponasati se s njim iz zdravstvenih a i estetskih razloga? Dok je bio svez, dr opste prakse ja savetovao da se pokrije na suncu, kad kazem svez, mislim na godinu dana od operacije. Pitacu ja svakako dr, al kontrola je kasnije malo.
2020 06 27
Imala sam operaciju ciste na vratu i te godine sam izbegavala sunce maksimalno. Još sam bila u srednjoj i to je bilo za letnji, pa je to bilo moguće. Ako to nije izvodljivo, moraš da smisliš način da prekriješ ožiljak. Moj je na vratu, tako da ga i dalje ponekad prekrivam satenskim maramama. Materijal je fin, tako da hladi kožu i ožiljak se ne vidi. Mada je moj dosta izbledeo, jer je prošlo dve godine od tad. Možda sam ja i malo paranoična, ali to je zato što imam baš svetao ten i na moru uvek pijem lek protiv alergije na sunce, tako da mislim da je bolje sprečiti 😊
2020 06 27
> boutique212: > Imala sam operaciju ciste na vratu i te godine sam izbegavala sunce maksimalno. Još sam bila u srednjoj i to je bilo za letnji, pa je to bilo moguće. Ako to nije izvodljivo, moraš da smisliš način da prekriješ ožiljak. Moj je na vratu, tako da ga i dalje ponekad prekrivam satenskim maramama. Materijal je fin, tako da hladi kožu i ožiljak se ne vidi. Mada je moj dosta izbledeo, jer je prošlo dve godine od tad. > Možda sam ja i malo paranoična, ali to je zato što imam baš svetao ten i na moru uvek pijem lek protiv alergije na sunce, tako da mislim da je bolje sprečiti 😊 Ako može samo info, kakav je to lek protiv alergije na sunce? Pitam jer ja uvek na moru dobijem opekotine drugog stepena, čak i u hladu koji god faktor da koristim.
2020 06 27
> kaileenakala: > > boutique212: > > Imala sam operaciju ciste na vratu i te godine sam izbegavala sunce maksimalno. Još sam bila u srednjoj i to je bilo za letnji, pa je to bilo moguće. Ako to nije izvodljivo, moraš da smisliš način da prekriješ ožiljak. Moj je na vratu, tako da ga i dalje ponekad prekrivam satenskim maramama. Materijal je fin, tako da hladi kožu i ožiljak se ne vidi. Mada je moj dosta izbledeo, jer je prošlo dve godine od tad. > > Možda sam ja i malo paranoična, ali to je zato što imam baš svetao ten i na moru uvek pijem lek protiv alergije na sunce, tako da mislim da je bolje sprečiti 😊 > Ako može samo info, kakav je to lek protiv alergije na sunce? Pitam jer ja uvek na moru dobijem opekotine drugog stepena, čak i u hladu koji god faktor da koristim. Nije za opekotine. Nego mi leti na moru od sunca i slane vode izlazi crvenilo na koži. Ja u početku mislila da sam izgorela, a stvarno se pazim, jer mi je koža em svetla em osetljiva 😏 medjutim, čim bih se vratila u apartman i istušila nestalo bi. Aerius, ili tako nesto. Bukvalno najobicniji lek za alergiju, u bilo kojoj apoteci ako pitas dace ti ga 😁 Meni zaista pomaže, bilo bi idealno da kreneš da ga piješ pre nego što odeš na more i posle si bez brige Ja sam samo jednom još kao dete imala opekotine od sunca, bas su bile strašne, kao neki ogromni plikovi. Uvek koristim najjači zaštitni faktor i za telo i za lice, ali ni to mi nešto ne pomaže. Ako ti ne prija sunca, probaj da ne ideš na plažu kada je najgore, od 11 do 17h. Ili ako možeš, bolje je ići juna ili septembra kada je sunce slabije.
2020 06 27
> boutique212: > > kaileenakala: > > > boutique212: > > > Imala sam operaciju ciste na vratu i te godine sam izbegavala sunce maksimalno. Još sam bila u srednjoj i to je bilo za letnji, pa je to bilo moguće. Ako to nije izvodljivo, moraš da smisliš način da prekriješ ožiljak. Moj je na vratu, tako da ga i dalje ponekad prekrivam satenskim maramama. Materijal je fin, tako da hladi kožu i ožiljak se ne vidi. Mada je moj dosta izbledeo, jer je prošlo dve godine od tad. > > > Možda sam ja i malo paranoična, ali to je zato što imam baš svetao ten i na moru uvek pijem lek protiv alergije na sunce, tako da mislim da je bolje sprečiti 😊 > > Ako može samo info, kakav je to lek protiv alergije na sunce? Pitam jer ja uvek na moru dobijem opekotine drugog stepena, čak i u hladu koji god faktor da koristim. > Nije za opekotine. Nego mi leti na moru od sunca i slane vode izlazi crvenilo na koži. Ja u početku mislila da sam izgorela, a stvarno se pazim, jer mi je koža em svetla em osetljiva 😏 medjutim, čim bih se vratila u apartman i istušila nestalo bi. Aerius, ili tako nesto. Bukvalno najobicniji lek za alergiju, u bilo kojoj apoteci ako pitas dace ti ga 😁 Meni zaista pomaže, bilo bi idealno da kreneš da ga piješ pre nego što odeš na more i posle si bez brige > Ja sam samo jednom još kao dete imala opekotine od sunca, bas su bile strašne, kao neki ogromni plikovi. Uvek koristim najjači zaštitni faktor i za telo i za lice, ali ni to mi nešto ne pomaže. Ako ti ne prija sunca, probaj da ne ideš na plažu kada je najgore, od 11 do 17h. Ili ako možeš, bolje je ići juna ili septembra kada je sunce slabije. Hvala na savetu. Uvek letujem u septembru i izbegavam dugo izlaganje ali baš ništa ne pomaže. :-( Ali nije ipak kod mene alergija u pitanju nego osetljivost jer nam se ne poklapa klinička slika. Ponadala sam se da je ista stvar u pitanju ali nije.
2020 06 27