Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Domaci sirup od visnje?

Neki recept za sok ili sirup od visnje, bez konzervansa, I ako ima neka brzinski varijanta. Hvala.
2020 07 01
Ja iscedim visnje i profiltriram ih kroz gazu, jer sam kod komsije brala, a nisu niti jednom prskane i imaju more crvica, ali su brrrutalne. Naspem u flase i u zamrzivac. Eventualno sam u par flasa dodala malko secera i vode i to je to. Nije sirup, nego bas sok cist 😊😂
2020 07 01
U zamrzivac?Super!E pa tako cu i ja....Ja gledala recepte [p netu,svuda pise da se dodaje limuntus?Negde pise da se kuva,negde ne treba... ,:(
2020 07 01
Svaki sok može da se napravi bez konzervansa, čak i od zove ili nane onaj, ali zato mora u zamrzivac. Idu samo šećer, voda i voće cedjeno ili se kuva. Ja obično sipam u manje flasice, pa razblazujem sirupe, jer ko izvadim veliku flašu ne popije se sve pa uzvrišti i u frižideru dok stoji, posle nekog vremena.
2020 07 02
> Shyshymiga: > Svaki sok može da se napravi bez konzervansa, čak i od zove ili nane onaj, ali zato mora u zamrzivac. Idu samo šećer, voda i voće cedjeno ili se kuva. Ja obično sipam u manje flasice, pa razblazujem sirupe, jer ko izvadim veliku flašu ne popije se sve pa uzvrišti i u frižideru dok stoji, posle nekog vremena. Ja bih trebala u manje flasise, mozda bi i ostalo nesto za zimu 😂😂😂
2020 07 02
> jelena2606: > U zamrzivac?Super!E pa tako cu i ja....Ja gledala recepte [p netu,svuda pise da se dodaje limuntus?Negde pise da se kuva,negde ne treba... ,:( Sta znam, najlepse mi je tako sveze cedjeno. Ako hoces bez pulpe, samo procedis kroz gazu, mada ja ne bih cedila da nije crvica 😂.
2020 07 02
Jedne godine Sam probala da napravim. Neko MI je rekao da stavim u teglu visnje secer pa na sunce... Paaa dobila Sam recimo rakiju ,:)
2020 07 02
> jelena2606: > Jedne godine Sam probala da napravim. Neko MI je rekao da stavim u teglu visnje secer pa na sunce... Paaa dobila Sam recimo rakiju ,:) Tako se pravi liker. Višnje se stave u flašu (sa košticama), preliju šećerom i stave na sunce par dana dok se šećer ne istopi. Povremeno se flaša protrese. Kada se istopi, skloni se sa sunca i prelije rakijom slabijeg ukusa (lozovačom ili komovicom a idealno je viskijem ali ko može) i drži na tamnom mestu. Višnje se vade tek na zimu.
2020 07 02
Ahaha znaci liker. Videh ja nesto nije u redu, a miris Ali kao rakija..
2020 07 02
> jelena2606: > Ahaha znaci liker. Videh ja nesto nije u redu, a miris Ali kao rakija.. Miris je nastao jer ste pustili da šećer predugo fermentiše na suncu. :-D
2020 07 02
Daa jedno deset dana ,:), je stajalo na suncu.
2020 07 02
A može i sok na sličan način. Tačnije sirup. Dakle... Višnje se očiste od koštica (oko 3 kg) i preliju šećerom, da ih sasvim pokrije. Ostave se tako na hladnom preko noći da puste sok. Ujutro se doda još oko 2kg šećera i to se prokuva na laganoj vatri bez mešanja (samo se šerpa povremeno protrese). Potrebno je stalno skupljati penu sa vrha i kuvati oko 15-20min. Zatim se višnje odvoje u sterilisane tegle sa toliko soka da ih prekrije (tj dobijete slatko) a ostatak soka je surup koji sipate u sterilisane flaše u po želji dodajete u njega konzervans mada ne mora.
2020 07 02
> jelena2606: > Daa jedno deset dana ,:), je stajalo na suncu. Više od tri retko kada treba. Samo pratite kako se topi i povremeno protresite flašu. Prosto je a izvrsno. :-D
2020 07 02
A da li moze sve ovo sto ste naveli Ali bez kuvanja. Npr da se stavi secer I da odstoji I da se procedi?
2020 07 02
Bez kuvanja ovako ne. Ako ne želite da kuvate moraju višnje da se ispasiraju, odmah se dodaje sav šećer i onda odstoje preko noći. Sutra se cede kroz gazu ili cediljku i u zavisnosti od toga da li želite sok ili sirup voda se dodaje ili ne. Pre ceđenja se dobro mešaju, dok se sav šećer ne otopi. Ovako pripremljen sok ne sme dugo da stoji. Pakuje se u plastične flaše i zamrzava a odmrzava po potrebi.
2020 07 02
1 2