Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

Savet za prodavce

> Angieengelll: > Kada kupac nešto traži nikada neće tražiti "ekstra košulja" "moderna seksi suknja" nego će da pretražuje po boji i printu. > Znači ako je nesto na tufnice napisite "suknja na tufnice". Ako je nesto crno napišite "crna košulja". A ne "prelepa košulja" Sajt ne prepoznaje samo po naslovu i tragovima već i po opisu. Naslov može biti slatka haljina, ali ako u opisu piše žuta haljina izaći će na i tu pretragu. Pretraga na sajtu je inače nemoguća zbog mnogo toga. Na primer, ako ukucate majica na tufnice u pretragu verovatno neće izlaziti artikli sa naslovom tufnasta majica.
2020 08 21
> korenmilica: > Možda ću malo odstupiti od teme. > Unapred se izvinjavam na opširnosti,ali želim da dotaknem više tema. > Smatram da to što neki stavljaju takve opise vezano za Zaru ili H&M na primer ("skupocena" itd.) je prvenstveno jer su primetile potražnju tih i sličnih brendova i to koriste. > Odnosno, svima je postalo jasno a pogotovo nekim prodavcima - da su Zara i sl.postali oličenje onog što bi neki u opisu rekli "must have". > Setite se samo da je naše društvo siromašno i da smo zemlja trećeg sveta, možda se zato Zara smatra ovde za nešto special, zato je to žalosno, iako ih ne opravdavam, jer su po meni posegli za nečim što im se servira i dalje ne odstupaju, a imaju izbora drugog. > Npr. kad neko s platom od 30.000 dinara (dobije prvi deo 1.og u mesecu 15.000 dinara) dođe u tu Zarinu radnju (ako dodje) - razmislite kako se oseća. Ili kad pogleda Superdry, haljina minimalno 12.000 dinara u radnji, ili 8.000 na sniženju, a njemu ili njoj plata minimalac. Možda onda pomisle da je to dragulj - jer je toliko skupo kao polovina njihove plate? > Zemlja trećeg sveta 😂 mislim da je kod nas ipak problem manjka obrazovanja nego siromaštvo. Srbija je siromašna za evropsku zemlju, ali ako uzmemo u obzir i
2020 08 21
Srbija je siromašna za evropsku zemlju, ali preterali ste. Čak i da zemlja trećeg sveta znači to što vi mislite, ipak ne bismo bili u toj kategoriji.
2020 08 21
> boutique212: > Srbija je siromašna za evropsku zemlju, ali preterali ste. Čak i da zemlja trećeg sveta znači to što vi mislite, ipak ne bismo bili u toj kategoriji. Oprostiće, ne slažem se, svakako. Mislim da nemate dobar uvid, uz dužno poštovanje. Ne znam da li znate šta se pod tim terminom podrazumeva? Da li znate koja je stopa korupcije u državi, koliko je nepismenih, kakva je ekonomija ... Molim vas pročitajte ovaj pasus: " U mnogim stvarima, pogotovo iz oblasti ekonomije i infrastrukture, na rang-listama društvo nam prave zemlje trećeg sveta, ali ima i oblasti gde su nas čak i one pretekle. Tako, na primer, Srbija ima 41.000 kilometara puteva, a ispred nas su čak i Namibija, Gana i Sri Lanka. U investicijama, gde zauzimamo 101. mesto od 149 država, pretekli su nas Jamajka, Kambodža, Malavi... Prema poslednjim istraživanjima Svetskog ekonomskog foruma, koji je analizirao 142 zemlje, Srbija je na 102. mestu po železničkoj infrastrukturi, 128. po nezavisnosti sudstva, 131. po kvalitetu puteva... " A da ne prepisujem dalje. Doduše članak je stariji. Uz nemaštinu ide i nedostatak obrazovanja i nemogućnost za isto. Kad kažem obrazovanje - ne mislim samo na školu i školsko obrazovanje. Sistem je takav da kao konkretan primer možemo pogledati šta se servira na tv-u da tako nazovem običnim ljudima, koji jednostavno žive život jer su rodjeni i ne postave tokom svog života sebi pitanje o smislu postojanja npr., knjigu jednu pročitali nisu, ni otvorili je ali - žive.
2020 08 21
Takvi su podobni za ovakve sisteme i shvatanja - daj da budemo uniformisani i da se ne ističemo mnogo, ne budimo drugačiji, proglasiće nas ludima. To što nam je država mafijaška neka nas ne brine mnogo, ćutimo. Ja to ne gledam tako. Takvi smo mi - kad nam je dobro, onda gledamo kroz ružičaste naočare. Drugo je obrazovanje školsko - koje je takvo kakvo je ali, da ne komentarišem, ima tu sigurno nastavnika i profesora, koji znaju bolje kako im je u školama i na koji način su primorani da rade, s decom koja imaju sva prava. Da se razumemo i ja imam školsku decu,pa vidim šta se dešava. Treće, svako se može samoobrazovati ako ima iole mozga, pa može malo da zagrebe ispod površine. Tad naiđe na svašta. A kad vidi kako zapravo sve funkcioniše ,ako može da ostane imun na to ,svaka čast.
2020 08 21
Ne znam čime se bavite i šta radite, ali da li ste svesni koliko košta obrazovanje u Srbiji? Koliko smo mi upropašteni odlivom mozgova,koji nemaju šta da traže u ovoj državi, pa su otišli u strane zemlje jer nisu ovde pripadali. Koliko košta jedna godina fakulteta?Ja još nemam decu koja studiraju,ali evo neka neko kaže iz ličnog iskustva. Kao siromašna zemlja, neki roditelji sa prosečnom platom ili minimalnom platom, šta mislite kako da daju dete da se obrazuje i da dobije adekvatno obrazovanje (i to je pod znakom pitanja danas), a dete je neko vrlo pametno, bilo bi inženjer, naučnik itd., a roditelji nemaju novca da plate državi školarinu? Da li se nekad pitamo, kad odemo kod doktora, ko nas to pregleda? Da li oni sa plaćenim diplomama (da li uopšte imaju stručno znanje) ili stvarno imaju završenu školu? Tako je u zemlji Srbiji. To je samo deo problema. Ali otišli smo daleko. Samo sam htela da kažem da kad pominjete da nam fali obrazovanje - to je jako široka tema o kojoj se može mnogo raspredati.
2020 08 21
> boutique212: > > Angieengelll: > > Kada kupac nešto traži nikada neće tražiti "ekstra košulja" "moderna seksi suknja" nego će da pretražuje po boji i printu. > > Znači ako je nesto na tufnice napisite "suknja na tufnice". Ako je nesto crno napišite "crna košulja". A ne "prelepa košulja" > Sajt ne prepoznaje samo po naslovu i tragovima već i po opisu. Naslov može biti slatka haljina, ali ako u opisu piše žuta haljina izaći će na i tu pretragu. > Pretraga na sajtu je inače nemoguća zbog mnogo toga. Na primer, ako ukucate majica na tufnice u pretragu verovatno neće izlaziti artikli sa naslovom tufnasta majica. Da, zato je bitan opis. Da neko u naslovu napiše tufnasta majica, a u opisu "majica na tufne. Svi koji vole pin up fazon i sve na tufnice". I onda je ukucam tufnice/tufne/tufnasta i izdaje. Ja kad postavljam farmerke napišem I farmerice I farmerke. Majica je prugasta I na pruge i na prugice. Šorts je I sorc i šorts I sorts i šorc. Ali ljude mrrrziii 🙁
2020 08 22
Zara je kod nas popularna jer je najskuplji, a priuštiv brend. Terranova je kod nas nešto bzvz, kvalitet nikakav, majica 299. A u Italiji u terranova nema majica ispod 10e.haljine 30e. (naravno kvalitet je bolji)
2020 08 22
> Angieengelll: > > boutique212: > > > Angieengelll: > > > Kada kupac nešto traži nikada neće tražiti "ekstra košulja" "moderna seksi suknja" nego će da pretražuje po boji i printu. > > > Znači ako je nesto na tufnice napisite "suknja na tufnice". Ako je nesto crno napišite "crna košulja". A ne "prelepa košulja" > > Sajt ne prepoznaje samo po naslovu i tragovima već i po opisu. Naslov može biti slatka haljina, ali ako u opisu piše žuta haljina izaći će na i tu pretragu. > > Pretraga na sajtu je inače nemoguća zbog mnogo toga. Na primer, ako ukucate majica na tufnice u pretragu verovatno neće izlaziti artikli sa naslovom tufnasta majica. > Da, zato je bitan opis. Da neko u naslovu napiše tufnasta majica, a u opisu "majica na tufne. Svi koji vole pin up fazon, polka dot i sve na tufnice". I onda je ukucam tufnice/tufne/tufnasta/polka dot/pin up i izdaje. Ja kad postavljam farmerke napišem I farmerice I farmerke. Majica je prugasta I na pruge i na prugice. Šorts je I sorc i šorts I sorts i šorc. Ali ljude mrrrziii 🙁
2020 08 22
1 2 3