Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Da li vam se desilo?! Postexpres

Poslala sam paket postekspresom pre neki dan i devojci nije uruceno,uz poziv kurira da je bila posiljka za nju ali je ukradena?! Na pracenju posiljke kada unesem broj paketa stoji ovo ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/adc97d34a318894214412fec4a16c3b4.jpg) Da li ste imali iskustva sa ovim?
2020 10 15
Auuuuuu, strasno. I kako misle da Vam nadoknade za stetu, jeste ih pitali?? prvi put ovo vidim
2020 10 15
Meni su jednom izgubili preporučeno. Devojci sam vratila novac, naravno. Pisala zahtev za odstetu u posti, morala sam da navedem kolika je vrednost paketa. Stavila sam cenu od 500 din plus jos oni dodaju na to vrednost postarine x5, tako nesto je bilo prosle godine. I onda su mi nakon nekih mesecak dana uplatili tih 1000 din.
2020 10 15
Ako je sada isto kao i pre onda je odsteta (ukoliko nema navedene vrednosti na paketu) u iznosu postarine x 10. Znaci ako je osnovna postarina 200 onda se dobija 2000. Da li su nesto promenili u medjuvremenu ne znam. Zato ja uvek pisem vrednost kad saljem vrednije stvari jer u slucaju da se izgubi ja bih bila jedina na gubitku posto bih pare kupcu vratila, a ja bih dobila manje od vrednosti predmeta.
2020 10 15
Esprit, je l to za PE pricas? Meni na tom preporucenom nigde nije bila naznacena vrednost, kad sam pisala zahtev za odstetu sluzbenica me pitala, ja rekla da nemam pojma (ogrlica je bila u pitanju) i ona rekla da stavi vrednost 500 din. Na to je isla postarina x5, a postarina je bila nekih 100-tak dinara, tako da je oko 1000 ispalo na kraju. Mozda je za PE drugacije, nemam pojma. Ali opet, isto je slanje putem poste.
2020 10 15
Da, za PE. Ranije je bilo pravilo da ako nema vrednosti navedene prilikom slanja ide onda vrednost postarine x10 kao odsteta. Mozda su nesto menjali u medjuvremenu.
2020 10 15
Evo nasla sam. Kako se obračunava naknada za izgubljene pošiljke i za prekoračenje roka uručenja? Za slučaj prekoračenja roka za prenos i uručenje Post express pošiljke korisniku pripada trostruki iznos naplaćene poštarine za tu pošiljku. Za slučaj gubitka ili potpunog oštećenja Post express pošiljke korisniku pripada desetostruki iznos plaćene poštarine za prenos. Za slučaj gubitka ili potpunog oštećenja Post express pošiljke sa označenom vrednošću, korisniku pripada iznos označen na pošiljci uvećan za naplaćenu poštarinu po vrednosti i desetostruki iznos naplaćene poštarine za tu pošiljku umanjenu za poštarinu po vrednosti. Za oštećenje ili umanjenje sadržaja Post express pošiljke korisniku pripada iznos u visini utvrđenog ili procenjenog dela oštećenja ili umanjenja sadržaja pošiljke, ali ne veći od iznosa koji bi se isplatio u slučaju gubitka ili potpunog oštećenja pošiljke. Pošta ne snosi nikakvu odgovornost i ne priznaje naknadu štete u slučajevima gubitka ili štete koji su izazvani: krivicom pošiljaoca ili primaoca; neadekvatnim pakovanjem pošiljaka; nepredvidivim događajima izvan ljudskih objektivnih mogućnosti (nesreće, prirodne katastrofe, štrajkovi, blokade puteva i sl.); zbog štete koja je rezultat same prirode pošiljke.
2020 10 15
Pa dobro, oni su krivi. Pišite zahtev za odštetu. Je li manji paket ili veći? Kako može da se izgubi? Msm... Brate.
2020 10 15
Aha, tnx, Esprit. Plavi, jesu oni krivi, i kod njih se takve nebuloze desavaju u poslednje vreme da mi ovo nije nimalo cudno.
2020 10 15