Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Kako preziveti porodjaj?!

Ja sam se vala plasila redom-prvo, kakva ce da bude trudnoca, pa kako cu da se porodim, pa sta ako ne budem imala mleko, dakle redom po fazama kako je sta prolazilo. 😁 Ja sam posle carskog drugi dan odmah na noge (prva 24h sok soba, jel' te), cimerka i ja se bodrile sto pre da se pokrenemo, da nam bude laksi oporavak. A npr devojka u sobi prekoputa nas nije mrdnula 5 dana, doktori je molili da ustane makar da sedne.. Svako se oporavlja drugacije. Svakako pozitivne misli ne mogu da odmognu 😊
2021 02 05
Devojke,uglavnom ce proci sve kako treba....srecno i javite kad se porodite,tj.kad dobijete vremena.
2021 02 05
Babypink....Mene su zastrasivali sa porodjajem...Medjutim da budem iskrena uopste nije tako.Ja sam to podnela sasvim normalno.Kao jacu menstrualnu bol. Pritom su me sekli,nisam to ni osetila,verovali ili ne,kao da me je nesto pecnulo. Priroda nas je tako natempirala da smo za to predvidjene,tako da dosta preteruju kada pricaju o tome... Inace deset min posle porodjaja sam pitala da li mogu da idem negde da popusim cigaru ,:) Pritom porodjaj je poceo oko 12,a porodila sam se u 18 i 30... Sve je iz glave.Samo bez straha i panike.
2021 02 05
Meni su u srednjoj skoli na ginekologiji rekli da imam menstrualne bolove jačine kao porođajni da su, znači svakog meseca sam bila kod njih i primala infuziju kako bih mogla da funkcionišem, bolovi su se smanjili posle prvog seksualnog odnosa a posle porođaja potpuno nestali, sve u svemu prirodan porođaj mi nije bio ni na pameti, naravno sve uz konsultaciju doktorke koja je vodila trudnoću, ali rana od carskog boli pa boli, tako da sve ima prednosti i mana. Bitno je da sve prođe kako treba i bez panike, mnogo razmišljanja šta i kako i čitanja raznoraznih gluposti :")
2021 02 05
> jelena2606: > Babypink....Mene su zastrasivali sa porodjajem...Medjutim da budem iskrena uopste nije tako.Ja sam to podnela sasvim normalno.Kao jacu menstrualnu bol. > Pritom su me sekli,nisam to ni osetila,verovali ili ne,kao da me je nesto pecnulo. > Priroda nas je tako natempirala da smo za to predvidjene,tako da dosta preteruju kada pricaju o tome... > Inace deset min posle porodjaja sam pitala da li mogu da idem negde da popusim cigaru ,:) Pritom porodjaj je poceo oko 12,a porodila sam se u 18 i 30... > Sve je iz glave.Samo bez straha i panike. Tačno,sve je u glavi, ja u glavi nisam bila sposobna da se porodim, imala sam baš otpor, tako da ni indukcije nisu delovale uopšte. Ni kontrakcije ništa. Inače, krupnu decu često povrede na porođaju.
2021 02 05
Ja sam imala epidural pa mi je bilo sve ok, malo spavala, malo caskala sa muzem. Ali sam pre epidurala imala indukciju koje sam se plasila vise od svega. Moje iskustvo je - kad se spuste kontrakcije na pola minuta boli i pomaze disanje, ali prosla bih ponovo odmah sada. Do pola minuta ja cak nisam uzela ni trodon ni sta se vec daje u pocetku, ali ja sam navikla na bolove u ledjima i dosla sam sa isijasom tako da mi to nije bilo nista strasno. Sve u svemu, plasila sam se sto puta vise nego sto je trebalo. Samo se ti koncentrisi da ces upoznati i maziti bebu uskoro. I odmah radi na dojenju da krene kako treba - e to boli i ne zaboravlja se, tako da pazi. Srecnoooo : )
2021 02 06
Roller coaster :'( :'( :'( :') :') :') :) :) :) 8-) 8-) 8-)
2021 02 06
Ja sam se sa prvim detetom poradjala 16 sati, na indukciju sam lose odreagovala pa mi je nisu dali, bilo je jezivo, to je bilo 2009 i platis epidural u frontu 13.000 i daju ti ga malo, jedan dezuran anesteziolog, tako da ga bukvalno nisam ni imala, jezivo je bilo, jedva sam je rodila, doktorka mi je bukvalno legla na stomak, dete imalo 3900 i dugacka 56cm, bas sam se namucila, sa drugim sam rekla unapred da zelim svog anesteziologa i da cu platiti, tako je i bilo, dosao je anesteziolog od kuce u 10 uvece i odmah mi dao epidural, bio je pored mene, detetu se izgubio puls pa mi je doktorka opet legla na stomak i izbacila dete za 2min, tako da drugi put nista nisam osetila. Mislim da morate da kazete doktoru koji ce da vas poradja da zelite da imate svog anesteziologa, inace cete da prodjete kao ja prvi put. Nazalost ovo je Srbija, mora sve da se plati. Da mi je prvi pit neko ovo rekao, ne bih se mucila onoliko. Srecno svim trudnicama na porodjaju, da prodje lako i brzo i da uzivate sa svojim bebicama kasnije ❤️
2021 02 06
Prvo dete sam rodila sa 20 godina, nisam bila istraumirana, vodenjak mi je pukao u 5 ujutru i ja sam u bolnici spavala, nisam imala bolove. Posle su mi dali indukciju i bolovi su krenuli, napinjala sam se kako su mi rekli i to je to. Iskustva moje majke sa 2 porođaja su bila sasvim dobra, a onda sam i ja svojoj ćerki pričala kako to nije ništa strašno i ona je bila jedina devojčica u odeljenju, koja se nije plašila porođaja jednog dana, pričajući sa drugaricama, koje su čule svasta strasno. Vrlo je važno pričati pozitivno o samom činu poradjanja budućim majkama, što devojčicama dok su još male, što vec trudnicama koje to čeka uskoro. To je prirodan proces i nije uopšte tako bolno da je neizdrzivo, imala sam i gore bolove u životu. Neke žene se porode za čas, nekima kontrakcije traju duže, ali su malog intenziteta u početku, tek kasnije budu veće, kad je sam čin pri kraju. Znaci, izdržali smo svi, niko nije bio pripremljen za to, pa ces i ti. Verovatno ces se lako poroditi, čim si toliko opterećena porodjajem 😄 Javi ♥️
2021 02 06
https://www.vice.com/sr/article/y3gkvj/potresna-svedocenja-o-akuserskom-nasilju-u-porodilistima-u-srbiji-i-crnoj-gori Ovo je istina i o tome trebaq pričati a nekako je sve bajno i sjajno kad ti daju bebu
2021 02 06
Nikada i nikako ne slusati tudja iskustva. Svaka zena je prica za sebe. Sto vise hoda i pij vode,nemoj lezati. Ja sam se porodila za 20 min,nikakvi bolovi,nista,pukao vodenjak u 3h ujutru,spakovala se,otisla u GAK,dok su me ispregledali,u 7h su poceli manji bolovi i u 7.20h dosla Masa sa svojih 4.150... Niti secena,niti usivana. Masiraj celo telo kokosovim uljem. I relax... Srecno!
2021 02 06
Ah, ista dam bila kao ti pre samog porodjaja. Naime, zbog operacije vida celu trudnocu sam znala da cu se poradjati carskim rezom, medjutim, nedelju dana pre termina ostavljaju me u bolnici jer beba ne napreduje. Doktor do zadnjeg dana nije znao da li ce da me poradja prirodno, carskim rezom, sa indukcijom, bez nje jer se kod mene nista nije desavalo. Nije pukao vodenjak, nisam se otvarala i nisam imala kontrakcije. Ja jednostavno nisam bila spremna da se poradjam prirodno jer sam se uzasno plasila. Tog dana kad sam ostala u bolnici, krece moj psihicki kolaps 😁 Nedelju dana sam slusala zene kako vriste dok se poradjaju, gledala ih izmucene, sa popucalim kapilarima po licu koje jedva hodaju i sede jer su secene. Uplasila sam se kao nikad u zivotu. Sam taj dan carskog reza i rodjenja moje devojcice je za mene bio takav sok i stres da je to strasno. Nisam imala pojma sta me ceka, 100 infuzija i igli, svuda oko tebe doktori i anesteziolozi. U toku carskog, od silnog straha pocinjem da gubim vazduh. Nekako se sve to zavrsila, a onda dolazi prvo ustajanje (kao da sam opet ucila da hodam), ragade i izvlacenje bradavica sto je na kraju rezultiralo mastitis. Naravno, nema vode i hrane 3 dana, dobijas sve na kasicicu.
2021 02 10
Iskreno, licno za mene je porodjaj jedno traumaticno iskustvo, i dosta vremena ce da prodje da se odlucim ( citaj:ako se ikad odlucim) da cuvam jos jedno dete. Na kraju, recenica koju organski ne podnosim je:"Sve se zaboravi" Laz! Sa se sve zaboravi ne bi se svaka od nas secala svog porodjaja od pocetka do kraja. Moze samo da se smetne s' uma ali ne da se zaboravi. Zelim ti svu srecu ovog sveta, navijam za tebe i saljem ti punooooo zagrljaja. Javljaj kako si ❤
2021 02 10
> srebrna: > Baš sam se pitala kako si :) > Porođaj boli kao nikada ništa u životu, otkidaš meso svoga mesa, jedino me tako jako bolelo kada sam polomila ruku, ali je kratko trajalo i samim tim nema velike usporedbe osim u intenzitetu bola. > Svakako je nama ženama porođaj tema bez kraja. > Dvaput sam se porađala i mogu dati najiskreniji savet a to je da se ne boriš protiv bola, da mu ne prkosiš, da ga prihvatiš, zagrliš i uploviš u njega. > I onda će sve biti mnogo lakše plus si u inostranstvu pa te niko neće maltretirati bez epidurala što je olakšanje koje znaju žene što su ga primile. > Prvi mi je porođaj trajao 23 h sa indukcijom, drugi 3.5 h i oba su bila dva sasvim različita iskustva. Ništa epidural, Srbija. > I, da, tačno je, sve se zaboravi i oseti se ogromna sreća, ogroman ponos, ogromno olakšanje, ogromno zadovoljstvo. > Ne postoji pandan emociji koju ćeš osetiti kada se sve završi i konačno se upoznate :) > Želim ti sreću i da sve lepo prođe. Evo meeee 😀😀😀 ziva sam! Ha! Porodjaj uzasan, epidural mi dali kad sam se otvorila 8 cm, napatila se ko Isus, sili su mi sfinkter, nisam mogla na wc, posle 16 dana primetim ja neki neugodan miris, kad ono zaboravili mi poooveci deo vodenjaka, ne znam kako vodenjaka, cula sam za placentu, ali eto kad ne umreh.... 2 meseca sam krvarila bilo pitanje da li ce mi raditi reviziju ali nisu, mada povremeno i dalje pustim krv ni iz cega. Ah da, davali su mi i drip, i povracala sam tokom porodjaja, ma haos zivi, al ko sto rece jedna zena ovde dosta s kukanjem! Hvala na podrsci i sledeci put mene porodjaj prirodni nece da vidi 😂 ❤️❤️❤️❤️
2021 04 23
> NinaVp: > Ja sam bila uplasena,kao i svaka zena i doktorka mi je rekla da samo razmisljam o razlogu zbog kog sam u porodilistu,da cu da dobijem svoju devojcicu i da slusam sta mi pricaju. > Samo slusaj i radi kako ti kazu i sve ce da bude u redu.🙂😘 ❤️❤️❤️
2021 04 23