Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

Otkupnina nalogom za uplatu

Poslala sam paket sa otkupninom i rekla sam da zelim da mi novac legne na racun. Zna li neko kakva je procedura i za koliko to otprilike leze?
2021 04 28
Ja sam pre neki dan poslala tako paket, legle su mi pare vrlo brzo nakon dostavljanja paketa :) recimo otprilike pola dana, verovatno zavisi od banke do banke
2021 04 28
Hvala puno na info!
2021 04 28
Meni za jedan dan🤗
2021 04 28
Ako je uplaceno nakon 17h, novac legne na racun narednog dana.
2021 04 28
E ja imam pitanje, da li je tako jeftinija postarina nego kad otkup ide postnetom?
2021 04 28
> Jovana1014: > E ja imam pitanje, da li je tako jeftinija postarina nego kad otkup ide postnetom? I mene zanima ako je neko upoznat, šta je najjeftinije: na račun, poštanskom uputnicom ili Postnetom?
2021 04 28
Zdravo svima :) Otkup postnet uputnicom je najskuplja opcija. Ako ima otkupa najjeftinije je da novac legne na racun. A svakako najpovoljnija opcija za kupca je da uplati iznos na racun pa prilikom preuzimanja da plati samo postarinu.
2021 04 28
> Jovana1014: > E ja imam pitanje, da li je tako jeftinija postarina nego kad otkup ide postnetom? Da. Otkup nalogom za uplatu je ista stvar kao kad biste uzeli uplatnicu i tom prodavcu na taj nacin preko poste uplatnicom platili. Trenutno se ta usluga naplacuje 45din. Postanska uputnica( postar donosi kes na ruke) trenutno iznosi 55din za iznos do 1000din. Preko toga se dodaje jos 2.5% od iznosa uplate. Postnet je najskuplji i trenutno iznosi 85din za isnos do 1000din. Preko toga se dodaje jos 2.5% od iznosa uplate. Sama postarina (postexpress) je skuplja u zavisnosti od tezine paketa. Na cenu postarine se dodaje i otkup i tako se formira cela cena koju cete platiti :) Najjeftinija opcija je uplatiti prodavcu novac na ziro racun u banci u kojoj je racun jer tada nema provizije. Takodje ako npr placate preko Intese mobi aplikacije, ni tada nema provizije..i licno preuzimanje afkors :D
2021 04 28
Znači razlika između opcije da se dobije novac na račun i uputnice je svega 10 din. Pa to i nije neka razlika... Hvala na odgovorima 🙂
2021 04 28
Ja cu sad da saljem sa uplatom na tekuci jer je meni pre svega lakse jer ne moram opet u postu... jos kad se radi o 200,300 din one salteruse samo uzdisu i otpuhuju 😂
2021 04 29
Najlakse za obe strane je uplata pre slanja na racun. A i najjeftinije. Nekako racunam da svaka normalna osoba ima karticu i koristi je, 2klika preko mobilnog i prebaci pare na racun prodavca. Npr, moja banka transfer novca preko bankinga naplati 15din, ako je sa sbera na sber, onda je 0din. Plus ne mislis da li ce kupac podici paket.
2021 04 29