Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

mojekrpice.rs /

Ideje /

Pranje svile

S obzirom na to da zahteva ručno pranje, sa čim je najbolje prati da ostane očuvan materijal? Da li ima neki deterdžent baš za to? Videla sam da ima za osetljiv veš, ali za mašinsko pranje, pa ne znam da li je za potapanje ruku pogodno.
2021 06 25
Tečni deterdžent, mlaka voda i bez mnogo trljanja. Nije deterdzent kiselina, pa da nagriza ruke, svi mi peremo osetljiv veš na ruke, mašinskim tecnim deterdzentom. Možeš uzeti neku Frosh varijantu za pranje, ne oštećuje ruke, ni tkaninu
2021 06 25
Na ovom što imam baš piše da treba izbegavati duži dodir sa kožom. Koji tečni deterdžent je bezbedan osim tog Frosha? Nešto me nisu oduševili njihovi proizvodi za čišćenje.
2021 06 25
Ja kupujem deterdžent za pranje svile u Intimisimi radnji i odličan je. Stoji kod kase.
2021 06 25
> ivanamiumiubi: > Ja kupujem deterdžent za pranje svile u Intimisimi radnji i odličan je. Stoji kod kase. Koja mu je cena i mililitraža? Oni imaju malo jače cene, pa zato pitam.
2021 06 26
> Madeleine: > Навуци рукавице. :) Da, ako ne nađem neki pogodan, nema mi druge. 😁 Woolite marka ima i za ručno pranje, nešto sam guglala, ali ne znam da li kod nas negde ima da se kupi baš taj.
2021 06 26
> DoliBlack: > > Madeleine: > > Навуци рукавице. :) > Da, ako ne nađem neki pogodan, nema mi druge. 😁 Woolite marka ima i za ručno pranje, nešto sam guglala, ali ne znam da li kod nas negde ima da se kupi baš taj. Koji god deterdžent da koristite obavezno stavite rukavice...to Vam govorim jer se zbog nepoštovanja tog osnovnog pravila danas mučim s ekcemom bez šanse da ga pobedim, koža pamti sva maltretiranja...
2021 06 26
Hvala na upozorenju! Nisam ni znala da to može imati neke veze.
2021 06 26
> DoliBlack: > Hvala na upozorenju! Nisam ni znala da to može imati neke veze. Pa, sigurno nije baš uzrok ekcema ali ukoliko postoji neka sklonost ili osetljivost kože sigurno doprinosi , pogotovo što se ne možemo zaštiti od nekih otrova koji su u okruženju onda bar da svedemo na minimum ono što možemo kontrolisati...
2021 06 27
Jasno. Sigurno ću koristiti rukavice u tom slučaju. Suše mi se brzo ruke, moguče da bih iziritirala ako je jače sredstvo.
2021 06 27
Svilene košulje i haljine perem u najobičnijoj kupki za telo koju inače koristim za sebe. U dosta mlake vode, zapenušam, potopim, ostavim malo i predposlednje ispiranje je sa malo omiljenog omekšivača. Prodavala sam debelu scensku haljinu od baš, baš debele i guste svile sa brdom šljokica, ukrasa i veza, nju sam odnela na hemijsko, nisam htela da se zezam.
2021 06 27
E, da i ne cedim uopšte, samo stavim na vešalicu, rastresem i pustim da se osuši sama od sebe. Posle opeglam na najmanjoj temperaturi i to je to. Prednost svile u odnosu na druge materijale, pa i na pamuk i viskozu koji su takođe prirodni je da leti kada nosimo svilu duže može da se nosi u odnosu na ova dva. Diše sa kožom, ne usmrdi se tako lako, jedino što se gužva mnogo ali gužvaju se i pamuk i viskoza.
2021 06 27
> srebrna: > E, da i ne cedim uopšte, samo stavim na vešalicu, rastresem i pustim da se osuši sama od sebe. > Posle opeglam na najmanjoj temperaturi i to je to. > Prednost svile u odnosu na druge materijale, pa i na pamuk i viskozu koji su takođe prirodni je da leti kada nosimo svilu duže može da se nosi u odnosu na ova dva. > Diše sa kožom, ne usmrdi se tako lako, jedino što se gužva mnogo ali gužvaju se i pamuk i viskoza. Da, nema tu šta ni da se cedi, suvo za 5 minuta, a samo bi se pogužvalo 😊 Imam dosta svilenih košulja, prala sam običnim praškom, sušila tako na vešalici, nije baš da nemam nikakvog iskustva, ali sam htela ipak za svilu nešto posebno da uzmem. 😊
2021 06 27
Za peglanje košulja je inače zakon ona vertikalna pegla na paru. Preporodila sam se od kad je koristim. 😀
2021 06 27
Probaću sigurno, pošto ga već imam. 👍
2021 06 29