Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Štednja saveti?

Kako najbrze i najefikadnije ustedeti na cemu i kako?Kako zaradjivati dodatni novac sa strane?
2021 11 10
Ne kupuj kafu, smuti, hranu napolju već pravi svoje i nosi. - jeste "sitno" ali se nakupi, i besmisleno je plaćati toliko za te stvari koje kući identično možeš napraviti za 4 puta manje novca. Kupuj odeću na krpicama, još bolje - menjaj. Ograniči sebi na početku meseca budžet, na netu imaš super strategije kako da planiraš potrošnju novca. Vodi dnevnik na tu temu. Koristi sve što imaš u kući do kraja, ako je moguće nekim ambalažama naći novu upotrebu - odlično. Prestani da pušiš ako pušiš (spasilo me je glupog troška i sačuvalo mi zdravlje).
2021 11 10
Ja mogu da posavetujem samo na temu pusenja. Prestala sam i ostavljala novac sa strane. Svaki drugi dan po 400din. I evo vec tri meseca ja na kraju meseca za taj novac kupim nesto vredno. Peglu, aparat za kafu, sada cu parocistac. Mesec se okrene dok trepnes a meni bude super kada vidim sta imam za taj novac. Te stvari koje sam kupila smatram bukvalno poklonom jer kada pogledas taj novac je pre isao u vazduh. Velika glupost 🙂
2021 11 10
Self-control je najbitniji. Trosi novac samo na neophodno i zapisuj sve, koliko si dala i na sta. Tako ces moci da poredis mesece i onda ako ustanovis da si taj mesec previse potrosila, moci ces da vidis zasto i da to mozda mozes da izbegnes sledeci mesec. Bez prevelikih "cascavanja". Ok je ici u grad na kafu, ali mozda ne bas svaki dan. Itd.
2021 11 10
Pogledajte profil na instagramu - @raspikuca odlican je! https://instagram.com/raspikuca?utm_medium=copy_link
2021 11 10
Upitaj sebe pre kupovine da li mi je ovo zaista potrebno.
2021 11 10
Mogu toplo da preporucim jutjub kanal od predivne normalne i realne devojke https://www.youtube.com/c/KyraAnn717 Bas sam mnogo naucila od nje, sto se tice ustede, novca, budzeta, placanja dugova, koriscenja predmeta koji ti cuvaju novac. Velika preporuka! <3
2021 11 10
1) Čekajte velike rasprodaje 2) Kupujte na akcijama ono što vam je neophodno trenutno ili će vam zatrebati u skorije vreme, a isplatiće vam se zbog trenutne niske cene 3) Nosite manje novca kad idete u kupovinu 4) Obilazite češće outlete i sh radnje 5) Pretražujte na sajtovima s vremena na vreme ono što će vam uskoro trebati, a nije hitno za kupovinu, pa se možda obradujete kad naletite na baš to, u svojoj veličini. Često zimi bude jeftino letnje i obrnuto 6) Razmenjujte se za predmete koji vam ne trebaju, dajte i više stvari za jednu koja vam je neophodna 7) Namirnicama nije istekao rok kad stoji nalepnica od 30%, nego ima još nekoliko dana fore, a često i više, jer stoje u frižiderima, tako da se najviše štedi na svakodnevnoj kupovini- npr. za 3 dana, 3 mleka i jogurta, to je već ušteda gde kupujete za ustedjen novac neku drugu namirnicu, a svakako ih potrošite u roku 8) Ako ste knap sa novcem, a pušite, to je osnovna stavka, da ostavite duvan 9) Kupujte kvalitetnu garderobu i kožnu obucu, gledajte sastav i informisite se o istom, jer će vam duže trajati i izgledati dobro, a možete ih kasnije prodati na nekom sajtu ili razmeniti, čak i ako ste ih polovne kupili i koristili
2021 11 10
Moj savet sto se tice odece je da kupujes ovde na krpicama ili jos bolje na fejsu, jer cene na fejsu su toliko niske da ja nisam mogla da verujem, mozes da nadjem kvalitetne stvari po 100-200, 300 dinara I bez ikakvih ostecenja :) Slazem se za cigarete I hranu, takodje sve sto ti ostane od kusura nemoj bacati ili slicno vec stavljaj u neku kasicu, 5 Po 5 pa skupis 3000 za neko vreme...I vise.. :) Ne kupuj ono za sta nisi sigurna da neces nositi jer iz mog iskustva kad god Sam se dvoumila oko kupovine I bila u fazonu nisam sigurna da li cu to nositi, obicno mi sad skuplja prasinu...tako da samo jako I uvek sebe vrati na pocetak I na pocetku pitanje "da li mi ovo zaista treba"...Vodi dnevnik I malo vise razmisljaj a manje mehanicki radi :)
2021 11 11
> AndjelaKrpice: > Moj savet sto se tice odece je da kupujes ovde na krpicama ili jos bolje na fejsu, jer cene na fejsu su toliko niske da ja nisam mogla da verujem, mozes da nadjem kvalitetne stvari po 100-200, 300 dinara I bez ikakvih ostecenja :) > Slazem se za cigarete I hranu, takodje sve sto ti ostane od kusura nemoj bacati ili slicno vec stavljaj u neku kasicu, 5 Po 5 pa skupis 3000 za neko vreme...I vise.. :) > Ne kupuj ono za sta nisi sigurna da neces nositi jer iz mog iskustva kad god Sam se dvoumila oko kupovine I bila u fazonu nisam sigurna da li cu to nositi, obicno mi sad skuplja prasinu...tako da samo jako I uvek sebe vrati na pocetak I na pocetku pitanje "da li mi ovo zaista treba"...Vodi dnevnik I malo vise razmisljaj a manje mehanicki radi :) Sa kojih Facebook profila?
2021 11 11
https://instagram.com/stedljivko?utm_medium=copy_link
2021 11 11
> AppleRed: > > AndjelaKrpice: > > Moj savet sto se tice odece je da kupujes ovde na krpicama ili jos bolje na fejsu, jer cene na fejsu su toliko niske da ja nisam mogla da verujem, mozes da nadjem kvalitetne stvari po 100-200, 300 dinara I bez ikakvih ostecenja :) > > Slazem se za cigarete I hranu, takodje sve sto ti ostane od kusura nemoj bacati ili slicno vec stavljaj u neku kasicu, 5 Po 5 pa skupis 3000 za neko vreme...I vise.. :) > > Ne kupuj ono za sta nisi sigurna da neces nositi jer iz mog iskustva kad god Sam se dvoumila oko kupovine I bila u fazonu nisam sigurna da li cu to nositi, obicno mi sad skuplja prasinu...tako da samo jako I uvek sebe vrati na pocetak I na pocetku pitanje "da li mi ovo zaista treba"...Vodi dnevnik I malo vise razmisljaj a manje mehanicki radi :) > Sa kojih Facebook profila? Imaju razne grupe na fejsu I profili, ukucajte samo sve od 50 do 300 ili sve do 500...na Taj fazon nesto I izaci ce vam :)
2021 11 11
I Po lajvovima u takvim prodajnim grupama ima bas puno rasprodaja
2021 11 11
Ja stedim kad nemam a kad imam trosim. Pokusavam da ustedim na hrani i u zadnje vreme mi dobro ide.
2021 11 13
Sve je to individualno. Probala sam da pisem gde mi odlazi novac, skupljam racune, i kad pogledam papir samo mi jos vise stvara tenziju i nervozu. Sa druge strane, u fazonu vidim nesto ovde na sajtu i kazem kako necu kupiti i onda pomislim da za tako "mali novac-stvar kao nova" ko zna kad ce mi se ukazati ponovo takva prilika i onda ajde zazmurim i uzmem.☺️ Dok imam imam, kad nemam e onda cutim i kazem sebi e sad je vreme da malo stanes i pauziras.
2021 11 14
1 2