Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Univerzalna velicina????

Gledam neke prodaje na fb,a i neretko cujem..Kakve su to uni velicine od s-xl.Npr trenerka... ja nosim S,meni ako je donji deo ok..onome ko nosi XL,to su maltene helanke i to ako je visoka budu 3/4..Kapiram za neke bagi modele pa moze ko zeli komotnije ili suknja A kroja sa lastisem..ali trenerka?Ili uska haljina..pa ona kada se rastegne do xl bude providna..U cemu je fazon?Jel kupujete te kao uni velicine?
2021 12 02
One turske veličine trenerki i ostalog su većinom uni, ali odgovaraju najbolje za neku M veličinu.
2021 12 02
Pretpostavila sam da je jedan realan broj. samo ne kapiram da odredjeni modeli mogu da budu uni...duzina,sirina butina...Ne moze da stoji isto,nekome ko nosi s i nekome ko nosi XL.Razlika je ogromna
2021 12 02
Samo rastegljivi ponco može da bude univerzalan, u smislu da će nekom biti duzi ili kraći i da će padati do lakta ili do šake. Neki oversized modeli haljina i džempera takođe mogu biti univerzalni, gde se materijal rasteze i nisu ukrojena ramena i opet nekog može više da proguta model, a nekome bas stoji dobro. Kupila sam duks haljinu označenu na preko xxl veličinu, a ja nosim xs i kao u džaku sam, ali su rukavi suzeni sa ranflom. To sam i htela, naravno, da bude baš oversized, a rukave da ne podvrćem i da ne upadaju u sudoperu 😄. Nekome visokom ko nosi xxxl bi bila ravan model duže tunike sa jako tesnim rukavima. Donji deo ne može nikako da bude univerzalan, može eventualno da se gadja u 3 veličine, npr- za xs opuštena varijanta, za s taman kako treba i za m tesniji, s tim što bi za l postalo poluprovidno i onda sigurno da realno ne odgovara za 4 veličine. Vidim da mnogi nasedaju na to univerzalno, verovatno im se nešto svidja, a mrzi ih da obilaze radnje
2021 12 02
@Jacaikaja..Isto imam neke najice bagi modele u L velicini a nosim xs/s...Znaci nesto moze bagi,ili da izgleda oversize...To bi npr moglo da se nazove univerzalno...Ali opet spomenuh i suknju A kroja,moze univerzalno ali opet dolazimo do razlike i u visini,nekome midi a nekome mini...Mislim smesno zaista
2021 12 02
I da kupuju to uni bez da pitaju za dimenzije,po ne bas malim cenama
2021 12 02
Ja pitala na Insta jedan profil, suknja A kroja, kažu uni. Ok, pitam jel se struk rasteže, kažu ne. Pa onda kako može da bude uni!?
2021 12 02
> AppleRed: > Ja pitala na Insta jedan profil, suknja A kroja, kažu uni. Ok, pitam jel se struk rasteže, kažu ne. Pa onda kako može da bude uni!? Ovo sto sam ja gledala je 2000 din,uni velicina.Mislim nema sanse da bacim pare na uni velicinu.a da ne pitam za dimenzije.Pritom vidim zene kupuju bez pitanja
2021 12 02
Meni je ta veličina totalna glupost. Ne znam odakle nekome ideja da nešto što odgovara u potpunosti nekome ko nosi xs, može isto tako odgovarati nekome ko nosi xl. Razlika je ogromna. Zaista mi nije jasno. Opekla sam se dva puta sa tom veličinom, bez da sam pitala za dimenzije i oba puta su krpice završile kod moje majke. Sreća pa su bile trenerke, koje odgovaraju svim starosnim dobima, u suprotnom bi bio bačen novac.
2021 12 02
Do pre tri godine sam nosila S/M (52kg-170cm) uni mi je visio, bukvalno kao da sam strašilo iz njive. Igrom slučaja prošle godine sam bila XL (98kg) normalno da nema teoretske šanse da se uđe u uni, i ne samo kad sam bila XL nego i kad sam krenula da mršavim pa ušla i L, prosto ne može. Uni je ustvari znak da je to M. Sad mogu da nosim uni haha... I opet za par meseci kad se budem vratila na S, konkretno na mom telu to izgleda užasno. Možda za neke devojke koje su neki čudan S ili L pa se uvuku ali ja lično ne. Meni trebaju dimenzije, tačan broj i podatak da je je streč materijal 🤷🏼‍♀️😊
2021 12 02
Ahh da videla sam i bunde uni velicine..Mislim bunda ,:) zamisljam sebe u bundi koja moze za xl ahhahahahah..kao medved u najmanju ruku..A mozda jos smesnija varijanta nekoga ko noi xl u bundi koja moze i za S....Nekako mi je normalno da se stavi mera,pa po tome biraj da li ti odgovara ta jedna velicina koja se zove uni :D
2021 12 02
Mrzi ih da mere ili "ocene odokativno" pa napišu UNI. > jelena2606: > Ahh da videla sam i bunde uni velicine..Mislim bunda ,:) zamisljam sebe u bundi koja moze za xl ahhahahahah..kao medved u najmanju ruku..A mozda jos smesnija varijanta nekoga ko noi xl u bundi koja moze i za S....Nekako mi je normalno da se stavi mera,pa po tome biraj da li ti odgovara ta jedna velicina koja se zove uni :D
2021 12 02
Zato ja uvek napišem veličinu sa etikete, slobodnu procenu za koju veličinu odgovara i obavezno mere. Primetila sam da mnogo više pregleda brže dobijam ako okačim mere a i tako zaobiđem suvišna pitanja
2021 12 02
Glupost najveca, fazon kupim to jednu boju za mene, jednu za babu i menjamo se.
2021 12 02
Mislim da su uni sve stvari koje ne poseduju etiketu sa brojem, šta drugo da napišu nego uni hahah :D To mi je još uvek bolje (bar znaš da zaobiđeš u širokom luku) nego kad napišu L (i fakat je na etiketi L) a stigne neki prcvoljak, ne mogu maltezera u to da obučem a ne sebe. Na temu trenerke, evo ja se recimo užasavam oversized mode koja je u poslednje vreme očito jedina opcija pa sam tako i kada sam imala 85kg (da bi mi stajalo NORMALNO) kupovala dukseve i trenerke veličine XS! I onda neko nek mi kaže da su veličine bilo čega merodavne.... XS i 85kg...
2021 12 03
1 2