Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

POMOĆ - moja prva plata

Krenula sam na obuku preko programa moja prva plata u jednoj knjižari. Radno vreme je 8h, radi se 6 dana u nedelji. Rečeno mi je da će se sledeće nedelje tri dana zbog gužve raditi od pola 8 ujutru do pola 9 uveče, što je po meni previše, pogotovo jer mi oni ne daju ni dinar, samo ono sto dobijam od drzave (22000) Pisala sam podrsci, receno mi je da se radi 40 sati nedeljno a za nešto više treba se dogovoriti sa poslodavcem da obe strane budu zadovoljne. Ja se plašim otkaza ako kažem da ne želim da radim 13h dnevno (iako samo ta 3 dana ) Takođe, želim da napomenem da ja 22000 dobijam ako radim 40 sati nedeljno. Kako da kažem to šefu i šta mislite o svemu ovome?
2021 12 21
Mozda poslodavac planira da Vam plati prekovremeno.
2021 12 21
Znam da je ovo Srbija ali kako 22000!? To je ispod minimalca. Jeste prijavljeni uopšte?
2021 12 21
Da, kako samo 22000? Zar nije minimalac nekih 32000 ili koliko su se vec hvalili? Ako se drzava "hvali" minimalcem od 32000 kako to da isplacuje 22000? Ni 32000 nije za pohvalu jer realno s tim ne mozes nista ako zivis sam, ali 22000 je tek izrabljivanje. I zato sto se mnogi poput vas plase otkaza ovima to dobro dodje jer ljudi pristaju na sve.
2021 12 21
Program "Moja prva plata" je osmisljen za ljude do 30 godina koji nikada nisu bili u radnom odnosu. Za rad sa srednjom skolom, placa se 22000 dinara, a sa fakultetom i masterom 26000 dinara. Program traje 9 meseci i za to vreme nema doprinosa (nema zdravstvenog, nema radnog staza, nisu placeni putni troskovi, topli obrok itd.) Zapravo, dobija se samo "radno iskustvo". Nakon 9 meseci, poslodavac moze da te zaposli, ali nije u obavezi. :s ,:( :s
2021 12 21
> JiM009: > Program "Moja prva plata" je osmisljen za ljude do 30 godina koji nikada nisu bili u radnom odnosu. Za rad sa srednjom skolom, placa se 22000 dinara, a sa fakultetom i masterom 26000 dinara. Program traje 9 meseci i za to vreme nema doprinosa (nema zdravstvenog, nema radnog staza, nisu placeni putni troskovi, topli obrok itd.) Zapravo, dobija se samo "radno iskustvo". > Nakon 9 meseci, poslodavac moze da te zaposli, ali nije u obavezi. :s ,:( :s Baš tako. Ja sam strašno nezadovoljna i ne znam šta da radim. Počela sam da razmišljam da nisam razmažena pošto mi se ne sviđa ništa. Oko kase i papira ne radim ja, ali sve ostalo, menjanje cena, unosenje, iznosenje robe, usluzivanje svih mušterija, prepakivanje, brisanje prašine sa svega i sve tome slično radim ja. Nas je najmanje 2 u smeni, bude i kada smo 3 tu, ali nisam videla da je neka druga uradila bilo šta. Uopšte mi se ne sviđa, ali mi treba novac. Imam 19 god, završila sam srednju školu, vukovac sam (napominjem jer je po meni to dokaz da sam odgovorna, učila sam konstantno 4god) i mislila sam da je ovo sasvim u redu posao za početak. Šra vi mislite o ovome, ja stvarno ne znam sta da radim
2021 12 21
Bila sam ranije na tom nekom programu preko nzs i naravno da je katastrofa (ako glumis postenjacinu i dozvolis da te gaze) svakako neces sutra ostati tu da radis ili su bar minimalne sanse za to. Moze da bude korisno ako poslodavac postuje dogovor. Ne znam kako je za taj program, meni je bilo naglaseno na birou da NE RADIM subotom, NE RADIM prekovremeno tj nisam u obavezi, ali opet stvar je dogovora sa poslodavcem. Opet kazem ne znam sada uslove, procitaj detaljno sta si potpisala, i strogo se pridrzavaj toga.
2021 12 21
I ja sam pre.mnogo godina prvi posao dobila preko slicnog programa, ali je tada poslodavac bio duzan da placa doprinose, isao mi je radni staz uredno i nisam radila prekovremeno. Zapravo, bio je tada potpuno isti tretman sa ostalim zaposlenim kolegama. Nisi razmazena, nego je ovo sve nakaradno. Niko tebi ne cini uslugu da radis i stices radno iskustvo, ti na.taj nacin mnogo vise doprinosis tom poslodavcu od tih bednih 22.000. On bukvalno ima besplatnu radnu snagu i sad bi to da iskoristi preko svake mere! Odmah se iznerviram kad procitam ovako nesto!
2021 12 21
Pitala bih ja njih kako bi voleli da njihovi 19-godisnji cerke ili sinovi rade od pola 8 ujutru do 9h uvece! Sramota!!!
2021 12 21
> lokibg: > Odmah se iznerviram kad procitam ovako nesto! Isto. Podseti me na to kad je mama ostala bez posla u firmi u kojoj nisu ni primali plate mesecima i godinama, tj. nesto isplate, nesto ne, pa je posle zbog radnog staza morala da radi u trafici jer znate vec kako to ide sa starijima, bilo je ili da sedi kuci i nikad ne skupi za penziju ili da radi i skuplja. Posao na trafici je uzasan, nema wc-a, svaki hohstapler, lopov i narkoman moze da pokusa pljacku sto se i desilo jednom. Uzasni uslovi za male pare. :@ bas se iznerviram zbog ovakvih uslova i izrabljivanja.
2021 12 21
> lokibg: > Pitala bih ja njih kako bi voleli da njihovi 19-godisnji cerke ili sinovi rade od pola 8 ujutru do 9h uvece! Sramota!!! Slazem se. Sramota!
2021 12 21
Bilo je u pocetku drugacije, secam se da se kolega zaposlio u drzavnoj firmi preko "prve sanse". Sad ne razumem poentu svih tih programa, koliko sam videla ogroman broj ljudi primaju i mnogo se poslodavaca prijavljuje (naravno da im uvek dobro dodje radna snaga za dz, pogotovo sada u koroni kad su mnoge firme na ivici egzistencije) a mladima dobro dodje bilo kakav posao. Prakticno hiljade radnih mesta sirom Srbije je tim programom obuhvaceno (zauzeto) ove godine. Presipanje iz supljeg u prazno.
2021 12 21
Da budemo napredno iskreni, sto je neki drugi nivo, bilo bi ok da ti ljudi koji se zaposle na taj nacin dobiju minimum napredni minimalac. Sve ispod je prodavanje magle, nesto tipa drzavne imovine, tipa zemljista, rudnika bakra i zlata itd. i onda se pitamo o'kle pare, a gruda zemlje sve manja i manja. Nasa Srbija je sve manje "nasa". 😢😢😢
2021 12 21
Da nije u pitanju Laguna?
2021 12 22
Robovlasništvo u 21 veku. Ako postoji bilo kakva šansa da nađeš sebi drugi posao beži.
2021 12 22