Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Modrice na nogama

Drage devojke jel ima neko problema sa njima? Meni su stalno tu..cim se udarim negde izadju i normalno zacele ali ih nekako stalno imam, imam utisak da druge devojke po gradu nemaju takvih problema, ja ne smem ni da pokazem noge donji deo pogotovo. Ks mi je ok inace , jedino imam slabo gvozdje i feritin zbog obilnih ciklusa. Ostalo je ok. Pisite vasa iskustva molim vas ❤️
2022 05 01
Uradi proveru hormona, kod manjka estrogena se desava. Takodje, odradi analize krvi, znaci ne krvnu sliku nego analize vezane za koagulaciju. Da li pijes neke lekove? Meni je dolazila devojka koja na samo mazanje ulja za masazu pocne da plavi, jezivo je bilo. Prebacim je na elektrostimulaciju misica, i na to je reagovala grozno. Jedva ode i uradi ks, ispostavi se da ima dijabetes. Otkazemo sve, a i to jedva, jer je zaista bila nemarna prema sebi naspram zelje da resi celulit, jer joj je u tom momentu celulit najmanji zivotni problem, i moja obaveza je da ukazem kroz nesto sta vidim da postoji dublji problem, zivotni. Nije normalno da lako plavis, tako da treba ozbiljno da shvatis to sta ti se desava. Kao donator trombocita za hematologiju ti mogu reci i da je dosta pacijenata doslo dotle na vreme zahvaljujuci masnicama i nekim slicnim pratecim simptomima.
2022 05 01
Radila sam sve moguce od ks sto se daje. Imam jedino manjak gvozdja i feritina zbog obilnih ciklusa. Ostalo je sve u granicama normale:) Mislim citala sam da manjak gvozdja i feritina uzrokuju modrice ali eto htedoh da pitam nekog dal ima slicnog iskustva..
2022 05 03
Javite se na Hematologiju. KS Vam nista konkretnije nece reci sto se modrica tice. 🥺
2022 05 03
> himera666: > Radila sam sve moguce od ks sto se daje. Imam jedino manjak gvozdja i feritina zbog obilnih ciklusa. Ostalo je sve u granicama normale:) Mislim citala sam da manjak gvozdja i feritina uzrokuju modrice ali eto htedoh da pitam nekog dal ima slicnog iskustva.. Sideral ili globifer u tom slucaju obavezno! Obilne menstruacije vode do gubitka gvozdja a gubitak gvozdja dovodi do obilnih menstruacija i tako se vritite u krug, a stanje organizma postaje sve gore.
2022 05 08
Ja sam redovno u deficitu sa gvožđem, ne proveravam ga odavno, ali pijem često ampule Tothema. Uz to uzmem povremeno cveklu i aroniju, čist sok. Kad imam ciklus, obavezno u tom periodu po ampulu dnevno gvožđa. Događa se da pocne da me hvata prehlada npr, kašalj, šta god.. krenem sa ampulama i bude mi bolje. Ako imaš stalno nisko gvozdje, imunitet ti je loš. Modrice su samo sporedni problem i znak da je ozbiljniji problem unutar organizma. Dobro je ako su ti trombociti u granicama, uglavnom su modrice znak da je nizak nivo trombocita, a jako niski trombociti su opasni, jer krv ne može da se zgruša, te jači udarac u glavu npr, može biti fatalan
2022 05 09
Dok se pojavljuju posle udarca i prolaze brzo, nije strasno. Ozbiljnija stanja izazivaju pojavu modrica i bez udaraca i tada one duze traju.
2022 05 21
I osobe koje se slabije krecu i imaju manjak fizicke aktivnosti mogu dobiti modrice.. ali naravno sve krece iz organizma…manjak vitamina i los imunitet. Piti prirodno iscedjene sokove raznih vrsta svaki dan da bi se popravilo zdravlje.
2022 05 22
Ja ih od malena stalno imam jer sam smotana kao sajla. U zavisnosti od jačine udarca, nekad prođu brzo nekad menjaju boje dok ne nestanu 😂 i ja sam se jedno vreme cimala da li nije nešto u redu sa mnom, delovalo je kao da se niotkuda pojavljuju i onda sam skontala da se toliko često udarim u nešto da i zaboravim kad se to desilo 😂😂😂
2022 05 26
> himera666: > Drage devojke jel ima neko problema sa njima? Meni su stalno tu..cim se udarim negde izadju i normalno zacele ali ih nekako stalno imam, imam utisak da druge devojke po gradu nemaju takvih problema, ja ne smem ni da pokazem noge donji deo pogotovo. Ks mi je ok inace , jedino imam slabo gvozdje i feritin zbog obilnih ciklusa. Ostalo je ok. > Pisite vasa iskustva molim vas ❤️ Moja sestra je imala iskustva sa tim. U jednom periodu su pocele da se pojavljuju svuda iako je tvrdila da se u vecini situacija i ne seca udarca. Cim je otisla kod lekara hitno su je poslali u kliniku u Nisu jer je imala ogroman manjak trombocita. Lecila se mesecima i trebalo je vreme da se ta brojka vrati u normalu.
2022 06 06