Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Modrice na nogama

Drage devojke jel ima neko problema sa njima? Meni su stalno tu..cim se udarim negde izadju i normalno zacele ali ih nekako stalno imam, imam utisak da druge devojke po gradu nemaju takvih problema, ja ne smem ni da pokazem noge donji deo pogotovo. Ks mi je ok inace , jedino imam slabo gvozdje i feritin zbog obilnih ciklusa. Ostalo je ok. Pisite vasa iskustva molim vas ❤️
pre 21 dana, 18:49
Uradi proveru hormona, kod manjka estrogena se desava. Takodje, odradi analize krvi, znaci ne krvnu sliku nego analize vezane za koagulaciju. Da li pijes neke lekove? Meni je dolazila devojka koja na samo mazanje ulja za masazu pocne da plavi, jezivo je bilo. Prebacim je na elektrostimulaciju misica, i na to je reagovala grozno. Jedva ode i uradi ks, ispostavi se da ima dijabetes. Otkazemo sve, a i to jedva, jer je zaista bila nemarna prema sebi naspram zelje da resi celulit, jer joj je u tom momentu celulit najmanji zivotni problem, i moja obaveza je da ukazem kroz nesto sta vidim da postoji dublji problem, zivotni. Nije normalno da lako plavis, tako da treba ozbiljno da shvatis to sta ti se desava. Kao donator trombocita za hematologiju ti mogu reci i da je dosta pacijenata doslo dotle na vreme zahvaljujuci masnicama i nekim slicnim pratecim simptomima.
pre 20 dana, 23:21
Radila sam sve moguce od ks sto se daje. Imam jedino manjak gvozdja i feritina zbog obilnih ciklusa. Ostalo je sve u granicama normale:) Mislim citala sam da manjak gvozdja i feritina uzrokuju modrice ali eto htedoh da pitam nekog dal ima slicnog iskustva..
pre 19 dana, 08:50
Javite se na Hematologiju. KS Vam nista konkretnije nece reci sto se modrica tice. 🥺
pre 19 dana, 15:03
> himera666: > Radila sam sve moguce od ks sto se daje. Imam jedino manjak gvozdja i feritina zbog obilnih ciklusa. Ostalo je sve u granicama normale:) Mislim citala sam da manjak gvozdja i feritina uzrokuju modrice ali eto htedoh da pitam nekog dal ima slicnog iskustva.. Sideral ili globifer u tom slucaju obavezno! Obilne menstruacije vode do gubitka gvozdja a gubitak gvozdja dovodi do obilnih menstruacija i tako se vritite u krug, a stanje organizma postaje sve gore.
pre 13 dana, 22:58
Ja sam redovno u deficitu sa gvožđem, ne proveravam ga odavno, ali pijem često ampule Tothema. Uz to uzmem povremeno cveklu i aroniju, čist sok. Kad imam ciklus, obavezno u tom periodu po ampulu dnevno gvožđa. Događa se da pocne da me hvata prehlada npr, kašalj, šta god.. krenem sa ampulama i bude mi bolje. Ako imaš stalno nisko gvozdje, imunitet ti je loš. Modrice su samo sporedni problem i znak da je ozbiljniji problem unutar organizma. Dobro je ako su ti trombociti u granicama, uglavnom su modrice znak da je nizak nivo trombocita, a jako niski trombociti su opasni, jer krv ne može da se zgruša, te jači udarac u glavu npr, može biti fatalan
pre 13 dana, 20:19
Dok se pojavljuju posle udarca i prolaze brzo, nije strasno. Ozbiljnija stanja izazivaju pojavu modrica i bez udaraca i tada one duze traju.
pre 1 dana, 18:31
I osobe koje se slabije krecu i imaju manjak fizicke aktivnosti mogu dobiti modrice.. ali naravno sve krece iz organizma…manjak vitamina i los imunitet. Piti prirodno iscedjene sokove raznih vrsta svaki dan da bi se popravilo zdravlje.
pre 19 sati