Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Pitanje u vezi osiguranja

Neosiguran čovek, vozeći tuđ traktor, mi je poprilično oštetio auto koji je bio parkiran pored puta. Imamo snimak, dokaz u vidu farbe na radnoj mašini, i čovek je priznao da je on vozio traktor. Pre nego smo došli do snimka, prijavljeno je policiji i policija je odradila uviđaj, dala sam izjavu I sve ostalo po protokolu. U petak dolaze kod njega da I on da izjavu. Da li je neko imao sličnu situaciju? Da li postoji šansa da mi osiguranje plati popravku i koliko od prilike traje proces? Dunav osiguranje je u pitanju.
2022 11 01
Ako vozač nije bio osiguran to ne znači da ni traktor nije bio. Drugarica mi imala sudar, pijan čovek uleteo u njena kola i kola ispred nje, mogu reći da su se namučili sa osiguravajućom kućom. Oni gledaju svoj interes, da se sve rešava to njima određenoj ceni i kod 'njihovog' majstora. Može se ići na sud da se pokriju realni troškovi popravke ali to traje i košta. Ovde je bio Milenijum, bežite od njih što dalje, bezobrazni su i mnogi sporovi se vode protiv njih. Nadam se da ćete imati više sreće.
2022 11 01
> AppleRed: > Ako vozač nije bio osiguran to ne znači da ni traktor nije bio. Neosiguran čovek, neregistrovan I tuđ traktor. Sve najbolje što može. Uz to i pobegao sa lica mesta, prepoznali smo ga na osnovu kamera. Sve ide preko policije. Samo me zanima koliko od prilike traje proces i da li uopšte postoji nada da dobijem nadoknadu.
2022 11 01
Pa cim je neregistovan traktor znaci i da nema osiguranje, zar ne? Da li vi imate kasko osiguranje?
2022 11 01
> ubavkam: > Pa cim je neregistovan traktor znaci i da nema osiguranje, zar ne? Da li vi imate kasko osiguranje? Nemam kasko osiguranje. Da imam, sve bi već bilo rešeno.
2022 11 01
Nisam pravnik, ali onda nema koje osiguranje da vam plati. Mozete verovatno privatno tuziti tog coveka i dokazivati, ako on nema primanja, nema imovinu, ne mozete ni troskove sudjenja da naplatite od njega kada dobijete slucaj. Ovo govorim iz svog iskustva. Ja sam odustala od tuzbe, jer bih samo bila u jos vecem minusu.
2022 11 01
Tom logikom onda ja mogu da prodam auto da nemam ništa na svoje ime i da idem ulicom i razbijam automobile jer nemaju šta da mi uzmu. Nekako mi nema smisla. On će u svakom slučaju dobiti kaznu od 100.000 zato što je pobegao sa lica mesta, kaznu jer je vozio neregistrovano vozilo i kaznu jer nema vozačku dozvolu. Naš zakon ima previše rupa i uopšte nema smisla.
2022 11 02
Verujem da postoji korisnička služba osiguravajuće kuće kod koje si registrovala automobil ukoliko nemaju predstavništvo u tvom mestu. Umesto da mi neznalice ovde mozgamo, na tvom bi ih mestu pozvala, izložila situaciju i informisala se otprilike šta da očekujem.
2022 11 02
> UltraStore: > Tom logikom onda ja mogu da prodam auto da nemam ništa na svoje ime i da idem ulicom i razbijam automobile jer nemaju šta da mi uzmu. Nekako mi nema smisla. On će u svakom slučaju dobiti kaznu od 100.000 zato što je pobegao sa lica mesta, kaznu jer je vozio neregistrovano vozilo i kaznu jer nema vozačku dozvolu. Naš zakon ima previše rupa i uopšte nema smisla. Onda idete u zatvor ili nesto uslovno.Ja sam trebala da platim kao odgovorno lice neku kaznu,jer knjigovodja nije poslao neki bilans...Kada mi je to stiglo bila sam nezposlena..Na papiru je pisao iznos,a ukoliko ne platim prinudni rad,od nekoliko sati,mesec dana,dok ne isplatim.Naravno platila sam Slucaj br, dva..Lik se nepropisno parkirao ispred skole,zakrcio pesacki prelaz,pozvadjam se sa njim, on me udari..Prijavim ga.Isli na sud,imala i svedoke.Rezime,on placa kaznu za nepropisno parkiranje i ugrozavanje reda i mira, naravno drzavi.Pitam ja a sta je samnom,kazu privatna tuzba.. Na kraju sto Srebrna kaze,najbolje da pitate nekoga,ko se razune u to.Mozda ipak ima neka fora da nadoknadite stetu.
2022 11 02
Ovo mozda nema veze sa Vasim slucajem ali drzava ubira lovu kada im treba na sve nacine.Zato mozda ipak ima neka "zackoljica"ili zakon na konto koga bi Vi mogli da pokrijete stetu
2022 11 02
Tako je Jelena, na to sam mislila, drzava goni za sebe, ti privatno za svoju stetu.
2022 11 02
Već sam bila i u osiguranju na proceni štete, I rešeno je sve sa policijom i privatnom tužbom. Samo me konkretno zanimalo da li je neko imao iskustva sa tim da osiguranje isplati kompletnu popravku. Policajci su mi na prvu rekli da je to komplikovano jer je u pitanju traktor, a ne auto. Izveštaj od osiguranja ću morati da čekam minimum nedelju-dve, tako da će proces potrajati. Želim da znam da li vredi čekati ili se ne isplati.
2022 11 02
Iz iskustva mnogih prijatelja, osiguranje uvek pokusava da umanji stetu. Javite ovde sta bude na kraju, bas me zanima. Jer sam skoro imale neke situacije, gde sam shvatila koliko neke stvari izgledaju drugacije u teoriji i praksi. I koliko je sve puno rupa.
2022 11 02
Update: Proces je dug i naporan. Iz osiguranja su mi dali izveštaj procene štete - šta se treba zameniti, a šta popraviti. U servisu su mi na osnovu tog izveštaja dali fakturu sa cenom od divnih 1500€. Čekam još neke papire i to šaljem u UOS. Za sad ne znam da li će mi nadoknaditi tačnu sumu koju je servis naveo na osnovu izveštaja osiguranja.
2022 11 11