Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

Devojke alergicne na gel lak.. SPAS :)

Drage devojke, zelim da podelim svoje iskustvo sa vama.. Naime, godinama sam radila sebi gel lak i u jednom trenutku, pre mozda 2 godine, dobila sam alergiju.. Svaki put kada bih stavila gel lak prsti bi mi se naduli i otekli i to bi strasno svrbelo.. Kako mi je opterecenje da svakog drugog dana skidam i mazem obican lak, trazila sam resenje i probala svasta.. medjutim, nista nije pomoglo.. Dok nisam naisla na gel lakove 3in1 u dm-u i odlucila da kupim jedan da probam.. Sada cu pronaci sliku da postavim.. Sinoc sam namazala i nije mi se pojavila alergija 😊 kad sam se probudila jutros mojoj sreci nije bilo kraja, uredni nokti bez alergije 🤗 Citala sam i ovde u temama gde su devojke pisale o istom problemu, pa eto, da vas obradujem 🙂 verujem da ce znaciti ❤️
2023 04 10
U pitanju su ovi 3in1 hibrid lakovi.. ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/36ecc4888d6884db8d4c4fbe907aff39.jpg)
2023 04 10
Hvala na predlogu, mada ja imam klijente koji prestanu jedno vreme da rade nokte nekih tri meseca. Posle nastave da rade i onda im se nekih godinu dana ne pojavi alergija pa opet pocne da svrbi i onda pravimo pauzu od nekoliko meseci opet. Sve tako u krug
2023 04 10
Pravila sam pauzu 6 meseci i NISTA 😵‍💫 Kad sam ih uradila, isto.. Koristila sam uvek galxi lakove iz Aleksandar-a.. Ali definitivno mislim da baza ili top sadrze nesto sto mi izaziva alergiju.. Nisam probala da stavim obican gel jer se nokti bas dosta turpijaju.. a i nemam gelove :) morala bih da odem da mi neko odradi.. Jel Vi imate iskustva da se devojkama javlja alergija samo na gel lak ili i na obican gel?
2023 04 10
Mogu samo da preporucim Pupa lakove sa gel efektom, Pupa Vamp, namazem i mirna sam po 5 dana. Oko 2 godine sam radila trajni lak i gel lak u Medeji, nisam imala alergiju ali su mi nokti nacisto propali, trebalo mi je 4 meseca da ih oporavim i da opet lice po cvrstini na moje nokte, previse se turpijaju i gusi ih sva ta hemija. Ne bih vise isla na trajni lak, jeste lakse da si uredna 3 nedelje ali sa dobrim lakom za nokte, jednom u 5 dana isto tako uvek mozes biti uredna. Odlicni lakovi! ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/1c45195776accd215c143d25210282c2.jpg) ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/3921ca0f9a1082b9bc918423424009ea.jpg)
2023 04 10
Mislim da sam jedina ovde koja nikad nije probala ovaj tretman, niti želim. Srećni su ljudi koji prođu bez gljivica na noktima nakon kojekakvih špecija i priučenih radnika koji ti brljaju po prstima (čast izuzecima). Kao što kaže gospođa Srebrna, nije imala takvih problema, ali je uvidela koliko oštećuje nokte (svako normalan to shvati). Videla sam kojekakve reakcije nakon kojih je izlečenje (gljivica) bilo strahovito teško, trajalo par godina. Zato, ne budite lenje da namažete nokte nekim kvalitetnijim lakom, ako baš morate. "Svaki put kada bih stavila gel lak prsti bi mi se naduli i otekli i to bi strasno svrbelo.. Kako mi je opterecenje da svakog drugog dana skidam i mazem obican lak, trazila sam resenje i probala svasta.. medjutim, nista nije pomoglo.." Nakon ove rečenice prst na čelo. Nije vam bilo dovoljno da prekinete sa tim bez obzira što ste videli da imate problem, iz razloga jer vas je mrzelo da mažete nokte lakom svaki drugi dan, pošto je to opterećujuće? Lakše je imati alergije, gljivice, ... nego se štititi. Haos.
2023 04 10
Sledeće što vam sledi nakon alergije su gljivice i iskreno ne žalim ljude koji su lenji, ali moraju da budu u fazonu. Takav trend će vam uništiti zdravlje u jednom momentu. Sa srećom. 8-)
2023 04 10
@srebrna, hvala na preporuci.. nisam probala njihove lakove.. koristla sam Revlon i bila sam zadovoljna, do 5 dana sam mogla da prodjem bez da izgledaju neuredno.. Jel se mogu nabaviti ovi lakovi kod nas u Jasminu? @korenmilica :) mislim da ste malo preterali 🙃 ali ne zameram Vam, svako ima pravo na svoje misljenje.. Uopste se ne radi o tome - biti u fazonu,kako kazete, jednostavno volim da mi nokti budu lepi i uvek sredjeni.. Srecom, sada sam naisla na ove lakove iz dm-a.. Ja svoje nokte jedva da prodjem onom blok turpijicom, bukvalno samo skinem sjaj sa nokta.. i kada skinem gel lak nokti su mi bez ikakvih ostecenja, kao da ih nisam ni turpijala.. ali znam da u salonim znaju da preteraju jer smatraju da ce se tako lak duze drzati, sto je pogresno.. dovoljan je mikro sloj samo da noktni nisu sjajni..
2023 04 10
Organizam govori da nešto nije u redu, ako sredstvo prouzrokuje alergije, nadutost prstiju. Nokti mogu biti uredni i lepi i bez gel laka. Čitala sam takođe povodom ove teme da gel lak može oštetiti nokte npr. ukoliko se ne skine na vreme (verovatno ako duže stoji na noktima i u drugim situacijama); ne kažem da ste to radili, niti se mešam u Vaše stvari, ovde samo razmatram šta se može desiti upotrebom raznih kozmetičkih preparata koji su preplavili tržište, kao i kojekakvi lekovi. Samo želim da kažem da verujem da sve nije toliko bezazleno ako se dešava da prsti budu naduveni, da se pojavljuje svrab itd. Meni bi to bilo dovoljno da prekinem sa nanošenjem špecije.
2023 04 10
P. S. Kada sam rekla u fazonu, smatram da je očigledna pomama za veštačkim noktima iliti gel lakovima, gledam žene često, njihove ruke i nokte - retko koja ima prirodne, lepe nokte. Prosto sam željna da vidim osobu koja nije posegla za takvim trendovima.
2023 04 10
> LoolaA: > Jel se mogu nabaviti ovi lakovi kod nas u Jasminu? Da, tamo ih kupujem. Za alergije ne znam ali gljivice dobiju zene koje nokte rade po kucama i neproverenim, nehigijenskim salonima. Salon u kome sam ja radila trajni lak a posle gel lak je besprekoran sta se higijene tice, sve se prska alkoholom a nakon toga ide pola sata u UV sterilizator.
2023 04 10
@korenmilica, u pravu ste kada kazete da telo salje signal.. Ali moja zelja je ocigledno bila veca od straha 🙃 sto ne kazem da je dobro.. Ali, ono sto kazu - daleko je od glave 🤣 Malo sam se nasalila 🙃 Svakako sam srecna sto sam pronasla resenje.. Jer nisam lenja, zaista, samo sam stalno u skrpcu sa vremenom i trajni lak mi bas dosta znaci.. Dobro sam prosla.. Hvala Bogu nisam imala problem sa gljivicama jer sama sebi radim nokte i samo sebi.. Ali se slazem da devojke trebaju biti oprezne ko im radi i sa kakvim lakovima, dosta devojaka koristi i kineske lakove koji nisu ispitani, kao i u kakvim uslovim..
2023 04 10
> korenmilica: > P. S. Kada sam rekla u fazonu, smatram da je očigledna pomama za veštačkim noktima iliti gel lakovima, gledam žene često, njihove ruke i nokte - retko koja ima prirodne, lepe nokte. Prosto sam željna da vidim osobu koja nije posegla za takvim trendovima. Ne vidim nista lose u gelu, zaista.. Osim kada devojke preteraju sa duzinom pa ona to vise ne izgleda kulturno i uredno, vec bas vestacki.. To inace nije svrha gel laka, ali kao i u svemu tezi se preterivanju.. Nekome je i to lepo, i opet ne mogu da osudjujem, ali da, po meni ne igleda lepo (ali po devojkama koje stavljaju takve nokte ocigkedno da, sta da se radi (ne)ukisi 🙂🙃🫣)
2023 04 10
Da li neko mozda ima iskustva sa ovim gel lakovima? Videh da su 3in1 😊 ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/157c27e7527018171cfee72d45cf7b76.jpg)
2023 04 10
zdravo devojke, sad vidim ovu temu. Ja sam godinama radila gel lak kod jedne devojke u salonu i bila sam prezadovoljna, dok mi se jednog dana posle tretmana nije pojavila uzasna alergija. Bas kao sto je devojka spomenula, svrab, oticanje a posle toga i plikovi. Napravila sam pauzu par meseci i pokusala opet medjutim ispalo je jos gore, zavrsila sam na inekcijama. Napomenula bih da su isto bili u pitanju galaxy lakovi. Od tada se plasim da probam bilo kakav drugi gel lak da mi se ne bi isto desilo. Nokti su mi po prirodi tanki i imam jako masnu nokatnu plocu, pokusala sam da ih mazem obicnim lakom kod kuce polirala sam ih turpijom, kupoila bazu, top coat ali mi nije drzalo lak duze od jednog dana, jednostavno pocne da se ljusti. Kao sto rekoh imam tanke i ruzne nokte i uopste se ne osecam lepo kada nisu sredjeni, sve se nadam da cu pronaci neku alternativu. Da li nesto radim pogresno? Kako vi lakirate nokte kada vam traju 5 dana?
2023 08 31
1 2