Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Gljivice-prsti noge

Pomoć
2023 06 19
Exoderil mast ili kapi
2023 06 19
> TAJCIV: > Exoderil mast ili kapi Jvala puno. Canesten ne pomaže
2023 06 19
Moze i ulje ‘čajno drvo’,ima u DM prodavnicama,možda i Lily ima. Samo budite uporni,barem desetak dana!
2023 06 25
Zdravo Mira13, majka upravo ima problem i išla je lekaru, dobila je kao terapiju Canesten mast, Merz tablete i još jedan mast koji ide na recept. U apoteci su joj preporučili da uzme i hidrogen 3% da se obavezno svaki nokat individualno pre terapije dezinfikuje. Nanosi to 2x dnevno, prvo jedna mast pa sat vremena kasnije druga, uveče ponavlja. Jako je bitno biti uporan sa terapijom to su joj farmaceutkinje objasnile, jer ukoliko se prekine proces bulvalno ništa niste uradili. Takodje, bitno je redovno skidanje sloja turpijanjem. Ne znam za prirodne preparate 🫤 Srećno 🍀
2023 06 26
Mojoj mami i meni je pomogla mast Daktanol, ali kao sto rece clanica, mora postojati istrajnost...
2023 06 27
Sve sam probala, i skuplje i jeftinije proizvode, medjutim najbolje se pokazao preparat iz biljne apoteke, ulje protiv gljivica na noktima (slikam kasnije kako izgleda, jer ne mogu naći na internetu). Čak me i pedikirka pitala čime mažem pa pomaže, teško joj je bilo da poveruje da nešto potpuno na prirodnoj bazi toliko pomaže. Naravno, mora se redovno čistiti zahvaćeno područje, turpijanje redovno.
2023 07 29
exoderil kapi, provereno
2023 07 31
Lecenje gljivica cesto moze da traje i po nekoliko meseci. Canesten rastvor i krema u kombinaciji, rastvor 3x1 a krema 2x1, krema na kozu, rastvor na nokat, isto moze i sa exoderil kremom i rastvorom ili nystatin, mycofin, svi imaju i kremu i rastvor u asortimanu. To podrucje mora biti suvo, ako se nose carape, da se menjaju svaki put kad se cisti, najbolje bi bilo da koza dise. Potapanje u medicinsku sodu bez aluminijuma ili ispiranje hidrogenom je dobar vid dezinfekcije. Neko pomenu i daktanol, i on je antimikotik kao i ostali navedeni. Bilo koji vitamini da se piju za kozu/kosu/nokte moraju se piti 3 meseca, pa se pravi pauza mesec dana pa se okrene novi krug ako je to potrebno. CIm se navodi da su prsti u pitanju, znaci, vise njih, sigurno ce se leciti duzi vremenski period. Postoji i varijanta laserskog lecenja po bolje opremljenim ordinacijama ali samo kod lekara, ne kod priucenih kozmeticara sa kursevima.
2023 08 01
![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/fc9490d27b49d718042547cbdcca6eaa.jpg) Vidite ovde, ima ih i na insta. Mom muzu je melem pomogao, samo biti uporan.
2023 08 15
Pregledd kod lekara, da bi najpre utvrdili šta je uzrok problema, gljivice ili bakterije. Simptomi su slični ali su terapije različite.
2023 08 16
> CokaPozarevac: > Sve sam probala, i skuplje i jeftinije proizvode, medjutim najbolje se pokazao preparat iz biljne apoteke, ulje protiv gljivica na noktima (slikam kasnije kako izgleda, jer ne mogu naći na internetu). Čak me i pedikirka pitala čime mažem pa pomaže, teško joj je bilo da poveruje da nešto potpuno na prirodnoj bazi toliko pomaže. Naravno, mora se redovno čistiti zahvaćeno područje, turpijanje redovno. Hej 🙂 Ako ti nije problem pošalji mi u inbox fotku ili naziv tog preparata. Hvala ti unapred ❤️
2023 08 19