Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

UŽAS JEDAN!

NikoletaMiha Sokobanja, 0 predmeta Poslednji login pre 17 sati Ukrala i mene i članicu iz Niša za 8000, nije ništa poslala, ugašen tel., blokiran broj, sa profila sve obrisano, mislim da se opet lažno prijavila pod novim imenom Emilija.???!!! Ima li ko ovome i ovakvima da stane na put, danas i juče nas, sutra još par njih i zaradi ona celu platu, sramota i greota čime se bave ljudi, ovo je mrsko i za pisanje i objavu, a tek za radnju takvu.
2023 12 07
Pokušaj prevare na mom profilu: https://mojekrpice.rs/forum/t/613114/pokusaj-prevare-laziranje-uplate I dalje stoji, nije rešeno. ____ Hajde da vidimo koliko je bilo tema o prevarama poslednjih dana: https://mojekrpice.rs/forum/t/613263/stizu-mi-poruke-za-neke-predmete-a-onda-devojke-kazu-da-nisu-pisale Treća… U kojoj je opet i četvrta… https://mojekrpice.rs/forum/t/613312/slavicaadam7 Peta https://mojekrpice.rs/forum/t/609410/nova-prevara I ove sa linkovima koje su standard postale… https://mojekrpice.rs/forum/t/613206/pomoc-oko-prevare Sedma... ____ Verovatno ima više, ali da ne zatrpavam temu. Dakle, sve ovo je prijavljeno u poslednjih 7-10 dana. Samo! Prevarantu kojeg sam ja prijavila još nije blokiran nalog. Niti je uklonjena negativna. Pazite, pola njih ni ne uđe na forum, samo napuste sajt. Koliko ima prevara za koje se ne zna? ___ PS. Nove prijave prevara danas: https://mojekrpice.rs/forum/t/613392/pomoc-prevarant ( ako neko prepozna profil, neka se javi devojci) https://mojekrpice.rs/forum/t/613385/ne-podize-paket
2023 12 07
Očigledno da Adminima nije stalo do bezbedne kupovine na sajtu. Tu i tamo podele neku negativnu za kršenje kvazi postojećih pravila, po koji zakasneli blok (članice već imaju nove profile) i to je sve. Zaštitite sebe!
2023 12 07
Hvala na kometarima, znači mi da podelim sa nekim..Ne, meni nisu ni odgovoirli i to molim za bilo kakvu pomoć. Korisnik nije blokiran i prijavljuje se lagano, prati , gde kog da ukeba, predpostavljam... Ja sam imala davno problem sa jednom romkinjom još na početku pristupanja sajtu ali dala sam joj kaputić, vratila joj i 1000 din. i dovidjenja. Ovo je otišlo van kontrole, ni jednog sekunda ovde nema mira ni slobode, jer neko vreba!
2023 12 07
Mene na sajtu konkretno brine hakovanje naloga. Prijavljeno je na jednoj od tema. Tu je glavni problem što ako koristite iste šifre (većina nažalost -da), na svim nalozima, kao i isti email nalog, jako lako mogu da Vam preko ovog sajta uđu i na sve ostale naloge koje koristite. Tu obratite pažnju na Volt i Glovo i sl. gde ostavljate podatke sa kartice. Za neke naloge (za ovaj sajt ne),možete koristiti Google Authenticator aplikaciju, ona je, hajmo reći trenutno malo bolja opcija za zaštitu naloga. I naravno password generator, a za ovakve sajtove, uvek imajte neki bezveze mail, odvojeno od onog kojeg koristite za banku, posao i bitne naloge. Ako ste u mogućnosti, imajte odvojenu debitnu karticu samo za online plaćanje. Na ovom sajtu slobodno idite preko PostNeta, to Vam je najsigurniji vid naplate, bez deljenja podataka okolo raznim ljudima. Moram se samo raspitati da li umesto adrese može samo da se daje Pak broj, jer mislim da može. Tako da Vam je i adresa nevidljiva, a pošta zna gde da prosledi pošiljku. Da ne govorim o tome da ne šaljete, dok ne proverite uplatu. Pouzećem nikako!
2023 12 07
> mildinovic: > Hvala na kometarima, znači mi da podelim sa nekim..Ne, meni nisu ni odgovoirli i to molim za bilo kakvu pomoć. Korisnik nije blokiran i prijavljuje se lagano, prati , gde kog da ukeba, predpostavljam... Za iznos od 8000 možete da je prijavite policiji, ukoliko ste joj uplatiti na račun, imate njene podatke. Koliko sam upućena za sve iznose preko 5000 ne treba ni tužba, već policija postupa po službenoj dužnosti.
2023 12 07
Baš sam krenula da pišem na ovu temu što se tiče prevara,pa ću se ovde nadovezati. Šta raditi ako se uplati na račun prevaranta? Iznos nije veliki,uplata realizovana. Imam samo ime, prezime, broj tekuceg naravno i grad. Predmet naravno nije poslat, kao šalje od ponedeljka sa raznim izgovorima... Čak je otvorena i instagram stranica koja je jako verno urađena, sa stotinak pratilaca. Prevara se nije dogodila ovde ali ovde mogu da potražim i dobijem neki savet. Stvarno smo ko ovce za šišanje nažalost, kao da poklanjamo pare prevarantima a koliko vidim ništa ne može da se uradi. Žalosno.
2023 12 07
@MissDiva Već neko vreme razmišljam da otvorim novi mejl za ovaj sajt a sve me nešto mrzi, sad razmišljam da li je uopšte moguće? Mislim u postavkama postoji opcija, ali složićemo se da ovde ništa ne funkcioniše kako bi trebalo pa prosto ne znam da li ću takvim pokušajem da zeznem nešto i da na kraju ne mogu da se ulogujem 🤔 Jel ste vi menjali adresu ili od samog početka imate odvojenu za krpice?
2023 12 07
> LepaLejla: > Baš sam krenula da pišem na ovu temu što se tiče prevara,pa ću se ovde nadovezati. > Šta raditi ako se uplati na račun prevaranta? > Iznos nije veliki,uplata realizovana. > Imam samo ime, prezime, broj tekuceg naravno i grad. > Predmet naravno nije poslat, kao šalje od ponedeljka sa raznim izgovorima... Čak je otvorena i instagram stranica koja je jako verno urađena, sa stotinak pratilaca. > Prevara se nije dogodila ovde ali ovde mogu da potražim i dobijem neki savet. Nisam sigurna za te manje iznose kako funkcioniše, ovde sam čitala da predlažu da se članice udruže za kolektivnu tužbu u takvim situacijama. Nadam se da neka druga članica zna više od mene i da će Vam dati konkretan savet.
2023 12 07
> Her_Fashion: > @MissDiva Već neko vreme razmišljam da otvorim novi mejl za ovaj sajt a sve me nešto mrzi, sad razmišljam da li je uopšte moguće? Mislim u postavkama postoji opcija, ali složićemo se da ovde ništa ne funkcioniše kako bi trebalo pa prosto ne znam da li ću takvim pokušajem da zeznem nešto i da na kraju ne mogu da se ulogujem 🤔 > Jel ste vi menjali adresu ili od samog početka imate odvojenu za krpice? Menjala sam, ali ne tako skoro. Šifru sam promenila pre neki dan, po prijavi hakovanja. Sve radi najnormalnije i pre toga sam šifre menjala. Po mom mišljenju, najbolje je bitne naloge prebacivati na novi mail, a zadržati nebitno na starim.
2023 12 07
Hvala vam na svemu, veliko hvala.Videću šta ću, zajedno smo sada tri, jer nas tri je prevarila. U medjuveremu su joj blokirali profil, jedno to ali sam sigurna da je već otvorila novi!
2023 12 07
> mildinovic: > Hvala vam na svemu, veliko hvala.Videću šta ću, zajedno smo sada tri, jer nas tri je prevarila. U medjuveremu su joj blokirali profil, jedno to ali sam sigurna da je već otvorila novi! To je automatsko blokiranje, kada neko sa 0 utisaka dobije više negativnih u kratkom vremenskom roku. Sajt sam blokira. Ali ne funkcioniše u ostalim slučajevima i ne blokira IP adresu, možete dalje otvarati naloge bez problema.
2023 12 07
Pretpostavljam da su nalozi na ovom sajtu hakovani phishing metodom iliti kliktanje random linkova u inboxu ili unosenje podataka kao sto su mail/username/sifra tamo gde ne treba. Sumnjam da bi se neko ko se bavi malo ozbiljnijim hakovanjem bazirao na “sitnijim” (za njih sitne) prevarama od nekoliko hiljada dinara. Takodje je moguce da su to hakeri koji nisu u srbiji uopste i da su poruke generisane pomocu AI ili prevodioca tako da je skoro nemoguce tuzbama postici ista (najcesce su u indiji, africi…) Tako da nemojte kliktati na linkove i unositi svoje podatke sa krpica osim na pravom log in ekranu sajta koji ste sami ukucali i bicete bezbedni. Ovo vazi za sve sajtove, ne samo za krpice, jer vase podatke mogu uzeti bilo gde. Pre nekoliko godina mnogi instagram nalozi su bili hakovani preko aplikacija koje su sluzile za pracenje followera i imale su log in ekran slican instagramovom, gde bi im kada unesu podatke za log in, uzeli mail i sifru i time preuzeli nalog.
2023 12 07
Zaboravila sam da dodam da se phishing linkovi mogu sakrivati upravo u reklamama kojih je ovaj sajt prepun tako da na njih mozete i slucajno kliknuti. Instalirajte adblocker ili Brave browser.
2023 12 07
> IsidoraC96: > Pretpostavljam da su nalozi na ovom sajtu hakovani phishing metodom iliti kliktanje random linkova u inboxu ili unosenje podataka kao sto su mail/username/sifra tamo gde ne treba. Sumnjam da bi se neko ko se bavi malo ozbiljnijim hakovanjem bazirao na “sitnijim” (za njih sitne) prevarama od nekoliko hiljada dinara. Takodje je moguce da su to hakeri koji nisu u srbiji uopste i da su poruke generisane pomocu AI ili prevodioca tako da je skoro nemoguce tuzbama postici ista (najcesce su u indiji, africi…) > Tako da nemojte kliktati na linkove i unositi svoje podatke sa krpica osim na pravom log in ekranu sajta koji ste sami ukucali i bicete bezbedni. Ovo vazi za sve sajtove, ne samo za krpice, jer vase podatke mogu uzeti bilo gde. > Pre nekoliko godina mnogi instagram nalozi su bili hakovani preko aplikacija koje su sluzile za pracenje followera i imale su log in ekran slican instagramovom, gde bi im kada unesu podatke za log in, uzeli mail i sifru i time preuzeli nalog. Konkretno hakovanje, nije preko onih obrazaca. Tu su "samo" skidali pare sa kartice. Ima u jednoj od tema, devojke su prijavile a meni se bukvalno minut pre objave te teme i upozorenja javila članica porukom, da joj je profil hakovan, da joj se ne uplaćuje ništa, niti šalju poruke. Nalog btw nije blokiran, imala je pričlično pozitivnih. Prevara za link pre pošte je definitivno lokalna... To se vidi po tome što su to predstavili kao novu uslugu pošte i poskidali tačno to što im je bilo potrebno. A rade to klinci po školama, nije im dosadno. Za ove prevare konkretno, mislim da su provalili koliko je jednostavna i brza zarada. Uglavnom jure članice koje nemaju pojma, koje su to nove, pa koga odrade za dan-dva. Ne ulaze na nalog, otvore novi i sve tako.
2023 12 07
1 2