Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

Upozorenje opet prevara!!!

> MinnaAlek: A ti negativni komentari ne znam kako da skapiram..Posto ja imam licno dva od iste osobe koja je pokusala da me pokrade i ciji je profil lazan milion posto!!!Tako ne ako sami sebe ne zastitimo..niko nece!!! Hahah, pa ovo je već tragikomično, sad su počeli i negativne da dele, evo čitam i ne verujem 😂 Pišite adminu da Vam obriše to i da ih blokira.
2023 12 13
Ja sam licno pisala vise puta..I zbog predhodne clanice..Odgovor dobila nisam a vidim da je ta ista clanica i dalje aktivna tako da admini bar u mom slucaju nisu nista preduzeli!A sve ovo bez sale sada spada u visoko tehnoloski kriminal..i sasvim je ne bitno dal su uspeli da pokradu nekoga i da li je svota novca veca od pet hilj.Sve ovo treba da se prijavi u Katanicevu direktno u Bg za visoko tehnoloski kriminal.
2023 12 13
Onda jedino da čekate. Ne bih da ispada da ja sad kao "branim" admine, ja sam im jednom pisala kad sam bila prevarena i odgovorili su mi i blokirali članicu nakon 20ak dana. Verujem da ne postižu, ko zna koliko imaju ovakvih prijava, mi na forumu ne vidimo ni desetinu onog što se dešava ovde. Žalosno je što je sajt takav kakav je i da oni nemaju tehničke mogućnosti čak ni da pošalju automatsku poruku svim članovima a kamoli nešto drugo. Za neke stvari se slažem da može bolje, sad su okačili objavu o prevarama, ali za to odgovaranje članicama i blokiranje stvarno mislim da nemaju toliko vremena da na sve odgovore u nekom kraćem roku.
2023 12 13
> sandrak7299: > Dobro vece, nova sam na sajtu i otvorila sam ovu temu o prevarama, pa evo saljem i ja sliku poruke koja mi je sumnjiva. Da li je to ista osoba koja je i vama slala za uplatu na kartici? > ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/9cf84a96e55ff83338232b25dd751da9.jpg) Prevara. Novac se ne moze dobiti na karticu, vec iskljucivo na racun. Karticom samo placate u radnjama ili online kad imate novca na racunu. Ostavljanjem podataka sa kartice samo rizikujete da vam poskidaju sve sto imate
2023 12 13
Evo javili su se administratori: https://mojekrpice.rs/forum/t/613609/bezbednost-na-internetu Hm, ne znam šta reći. Sa jedne strane, po meni je ovo skidanje odgovornosti... Sa druge strane, svesna sam da ja kao korisnik ne vidim ništa i ne znam ništa. Oni rade sa 100x većim pacijentima na ovom sajtu i nije ni njima lako. Da sam ja administrator sigurno ne bih mogla da čitam 300 tema o tome kako neko uspe da ovde dnevno namakne par stotina evra, od nekih običnih devojaka. Govorim o onim prevarama gde nove članice uplaćuju novac, ne znajući ništa o samom sajtu, potencijalnim prevarama i gde se dogovore direktno sa prevarantom na sajtu. Ne bih mogla da prevarenoj osobi ne odgovorim na poruku! Svakog puta, kada sam videla temu o prevari, ušla sam da vidim o čemu se radi, dam savet, kontakt administratora, šta god. Da napišete i jednu rečenicu bilo kakve podrške, tim ljudima to znači! Užasavam se kada vidim da napišu ovde, pa "ko ti je kriv kad si poslala unapred" (i tome slično), uplaćuješ osobi bez utisaka, šta si mislila? Da je bilo ko očekivao prevaru, sigurno to ne bi uradio. Mislim da su postupci administratora - negativne ocene, pravila na sajtu i selektivna primena istih doveli do toga da nema empatije među devojkama na sajtu. Kada su prevare u pitanju, prva i najvažnija stvar je da se tim devojkama pomogne, a najmanje što se može uraditi po načinjenoj šteti je da sa nekim budete u komunikaciji. Toga ovde nema, sami ste, jedino ako pored Vas ima još prevarenih i to je to. Btw profil koji je mene pokušao da prevari je blokiran tek nakon 10 dana, a meni i dalje stoji negativna ocena od istog. Odgovor na poruku nisam dobila, a najviše mi smeta to što vidim da i drugi isto tako prolaze. Na sve to dobijete temu u kojoj stoji - evo pogledajte ovde šta da radite, nakon mesec dana terora prevrama po sajtu. Sigurno možemo napraviti bazu prevaranata, jer to su isti ljudi. Zašto se ostaje samo na blokiranju nalogu, pa oni će napraviti drugi?
2023 12 13
Njihova odgovornost je sto na vreme ne blokiraju te prevarante, ali ne moze admin biti odgovaran sto osoba deli podatke sa svoje kartice. To je nesto o cemu se informise prilikom vadjenja ili dobijanja kartice. Nece sigurno admin na forumu da uci korisnike kako da koriste karticu i racun. Ko ne zna kako se koristi moze da pita svoju banku, a mislim da sve banke daju instrukcije prilikom urucenja kartice. Moja je pored instrukcija slala i emailove o tim prevarama i kako se zastititi.
2023 12 13
Sto se tice deljenja podataka o kartici slazem se..I niko ne ocekuje od admina ne znam ni ja sta..Ali ni te clanice nisu krive sto ih je neko prevario!Upravo sam procitala obavestenje od admina o informisanosti o koricenju kartica i o prevarama!I videla sam da su mi skinuli dva negativna od laznog profila koji je pokusao da me prevari!Hvala im!
2023 12 13
> Esprit21: > Njihova odgovornost je sto na vreme ne blokiraju te prevarante, ali ne moze admin biti odgovaran sto osoba deli podatke sa svoje kartice. To je nesto o cemu se informise prilikom vadjenja ili dobijanja kartice. Nece sigurno admin na forumu da uci korisnike kako da koriste karticu i racun. Ko ne zna kako se koristi moze da pita svoju banku, a mislim da sve banke daju instrukcije prilikom urucenja kartice. Moja je pored instrukcija slala i emailove o tim prevarama i kako se zastititi. Ja sam u jednoj temi napisala, da sumiram, da se manje poziva na Admine a da se više uključi mozak. Najbolje bi bilo da mi dodje Admin kući i da me drži za ruku dok kupujem.
2023 12 13
A sta ce mo sa onim clanicama koje su stvarne?! ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/f3724d4a9648039bdc52f1144c0d82a0.jpg) Ovo je prepiska od juce sa clanicom koja me je prevarila prodavsi mi haljinu ..gde sam joj ja novac unapred uplatila,haljina nije poslata,i novac nije vracen!!!Njeno opravdanje je da je prodala haljinu drugarice sa neta koju ne poznaje!!I da ta drugarica koja je ocigledno imaginarna..jer svaki put sam se cula sa jednom devojkom osim juce gde je ovo napisala!!!Njen je i dalje aktivan,a najzanimljivije sto uvek napise uplaticu do kraja ned.
2023 12 13
> Her_Fashion: > > Esprit21: > > Njihova odgovornost je sto na vreme ne blokiraju te prevarante, ali ne moze admin biti odgovaran sto osoba deli podatke sa svoje kartice. To je nesto o cemu se informise prilikom vadjenja ili dobijanja kartice. Nece sigurno admin na forumu da uci korisnike kako da koriste karticu i racun. Ko ne zna kako se koristi moze da pita svoju banku, a mislim da sve banke daju instrukcije prilikom urucenja kartice. Moja je pored instrukcija slala i emailove o tim prevarama i kako se zastititi. > Ja sam u jednoj temi napisala, da sumiram, da se manje poziva na Admine a da se više uključi mozak. Najbolje bi bilo da mi dodje Admin kući i da me drži za ruku dok kupujem. Ne radi se draga o tome da treba neko da nam drzi ruku dok prodajemo!!Samo treba razumeti i te zene koje je neko na taj nacin prevario..jer nismo svi isti i isto obrazovani!!!Ima nas i naivnih!Prosto ne treba ih osudjivati!!A s tim da je neko sebi dao za pravo da uzme nesto sto mu ne pripada..tako i one imaju potpuno pravo da se zale i pisu sta god zele..
2023 12 13
@MissDiva Iskreno, meni je ta baza naloga potpuno besmislena, ne znam kako ste to zamislili? Kad ste poslednji put dobili upit za neki predmet i otišli da čitate temu "Crna Lista " da vidite da slučajno nije objavljena ta članica tamo? A što se tiče ovih prevara sa likom, tek tu nema smisla, to su neki Afrikanci koji otvaraju random naloge ili hakuju postojeće, kakva baza tu može da postoji uopšte? Eventualno može da postoji tema o tome kako se zaštiti od potencijalnih prevara, ustvari ta tema postoji od 2016 samo što je niko ne čita : https://mojekrpice.rs/forum/t/45352/vazno-kako-izbjeci-prevaru-pri-kupnji-razmeni-na-krpicama
2023 12 13
> MinnaAlek: > Ne radi se draga o tome da treba neko da nam drzi ruku dok prodajemo!!Samo treba razumeti i te zene koje je neko na taj nacin prevario..jer nismo svi isti i isto obrazovani!!!Ima nas i naivnih!Prosto ne treba ih osudjivati!!A s tim da je neko sebi dao za pravo da uzme nesto sto mu ne pripada..tako i one imaju potpuno pravo da se zale i pisu sta god zele.. Ja razumem u potpunosti, i slažem se da je ok i otvoriti temu, i sama uvek odgovorim ako mogu nekako da pomognem. Samo što u poslednje vreme primećujem konstantno "drvlje i kamenje" po adminima za neke stvari koje nisu njihova krivica. Na sajtu ima mnogo prevaranata, ali ne može Admin da nas štiti već to moramo same. Oni jedino što mogu jeste da nakon što ste prevareni blokiraju članicu. Prosto moraju se naučiti neke stvari ovde samostalno, eto ja sam okačila sad temu gde je napisano kako se zaštititi od prevaranata, verujem da 90% njih nije pročitalo tu temu uopšte. Naravno da bi bilo bolje da se odmah po registraciji pošalje poruka ili mejl novim članovima o tim stvarima, ali tehničke mogućnosti za to ne postoje. Vaša situacija je specifična, prosto mi je neverovatno da se tako nešto desi a članica ima skoro 300 utisaka. Mene je prevarila jedna sa 700, ali u smislu da je poslala oštećen predmet, ali bar ga je poslala.
2023 12 13
![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/4c9fd58b343fa35d7ecc2b91080167c3.jpg) OPREZ!!! Prevara!
2023 12 13
Da Vam kažem za tu "drugaricu sa neta", primećujem na IG dosta stranica koje rade uslužnu prodaju, čak sam ja jednom pre krpica pokušala da prodam nešto tako, ali nije se prodalo. Evo kako funkcioniše: Ti nalozi imaju dosta pratilaca, prodavac im pošalje slike i opis predmeta, one stave na prodaju i kad se proda uzimaju proviziju od prodavca za uslugu prodaje. Npr, ako je haljina 7000, ona uzme 1000 a ostatak ide "pravom prodavcu", vrv da se uplati ta "provizija" pa ona prosledi podatke kupca ili tako nekako. Verovatno da i ona to radi, samo što je ta devojka kojoj je uslužno prodavala prevarant pa Vam nikad nije ni poslala haljinu. U svakom slučaju, ona je kriva i treba da Vam vrati pare iz svog džepa ako je već takav slučaj.
2023 12 13
Apsolutno se slazem..I ja isto kazem da moramo same sebe da zastitimo!Samo kada se desi ovako nesto neprijatno..lakse je sa nekim podeliti..pogotovo ko je u temi!
2023 12 13