Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

mojekrpice.rs /

Ideje /

Obuća koja žulja

Da li je neko uspeo da reši problem sa žuljanjem kožne obuće kod gležnja? Cipele su plitke, ali tačno se na kost naslanjaju sa strane i prave problem.
2024 01 06
Ja sam pre neki dan ostala neporketna od novih martinki, iako sam ih imala i pre i znam sve, prvi dan sam ih nosila i nisu me zuljale i rekoh ok su, meksa je koza, sutradan sam ih nosila ukupno 10ak min hoda i jedva sam se posle vratila kuci, bukvalno sam ogulila kozu na petama :') Uglavnom kupila sam milion nekih ulozaka za pete, pa cu videti. Ima velik izbor u Deichmann-u, jedino mi to pada na pamet, mogu da se stave i na druga mesta (mozete ih i iseci da vam bolje odgovaraju za taj deo gde vas zulja). Takodje neki flaster moze da pomogne, a nasla sam i na ali expressu neku traku za zuljeve koju cu da probam. Uglavnom, mislim jedino tako dok se ne razgaze malo, pa bi posle trebalo da bude ok i bez toga. ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/62030f99a4c2c4ae362be25decf00498.jpg)
2024 01 06
Imam plitke kozne čizmice na siru manju stiklu, preudobne, ali kad ih nosim, počinju da mi iritiraju spoljni deo kod skočnog zgloba, a široke su mi u tom delu, kao da pri svakom koraku okrznu po malo kožu na nozi, tako da pri probi definitivno ne moze da Vam padne na pamet da će obuca zuljati u nekom delu, iako deluje mekano i nije knap i prirodna je koza. Ovo nikom ne bi palo na pamet da će zuljati, bas je široko u tom delu i koza je mekana, prosto ne deluje da će uopšte taj gornji deo dodirnuti nogu, ali eto, taman po toliko da napravi žulj i krastu pri dužem hodanju. Jedino rešenje je na bas debele čarape ili na farmerke ako upadaju u taj deo cizme/duboke cipele, padaju mi na pamet one helanke sa trakom oko stopala, mozda bi to dalo rezultat. Za petu silikonski ulozak, koza se vremenom razgazi, ali oko zgloba malo teze
2024 01 06
Da, taj deo kod zgloba baš teško da može da olabavi, a i nisu uske tu, nego neudobne prosto. I ja sam jedva kući došla. Probaću sa debljim čarapama, ili to nešto silikonsko da nađem. Imam čak neke umetke negde, samo sam zaboravila da postoje. 😁
2024 01 06
da izmazes taj deo mlekom za telo?
2024 01 06
Ne verujem da bi pomoglo. Ne deluje da bi popustilo.
2024 01 06
> jacaikaja: > Imam plitke kozne čizmice na siru manju stiklu, preudobne, ali kad ih nosim, počinju da mi iritiraju spoljni deo kod skočnog zgloba, a široke su mi u tom delu, kao da pri svakom koraku okrznu po malo kožu na nozi, tako da pri probi definitivno ne moze da Vam padne na pamet da će obuca zuljati u nekom delu, iako deluje mekano i nije knap i prirodna je koza. Ovo nikom ne bi palo na pamet da će zuljati, bas je široko u tom delu i koza je mekana, prosto ne deluje da će uopšte taj gornji deo dodirnuti nogu, ali eto, taman po toliko da napravi žulj i krastu pri dužem hodanju. Jedino rešenje je na bas debele čarape ili na farmerke ako upadaju u taj deo cizme/duboke cipele, padaju mi na pamet one helanke sa trakom oko stopala, mozda bi to dalo rezultat. Za petu silikonski ulozak, koza se vremenom razgazi, ali oko zgloba malo teze Obuca koja se rucno radi moze imati manu jer ih ne rade sve 100% isto. Tako sam prosle godine isprobala patike u F&F isti model u dva broja. Prve kad sam probala pomislila sam koliko su neudobne, ali sam odmah ukapirala da imaju feler unutra. Porub je ili odradjen debelo pa zulja ili su nesto tu debelo zasili, ko zna sta na tom mestu je bilo bas neudobno i zuljalo je. Kad sam probala druge nisu imale taj problem, tako da sve sto se rucno radi mora da se proba i da se malo hoda u njima.
2024 01 06
Ove moje nisu ručno radjene i nemaju nikakav feler, ubedjena sam da nekog sa normalnom širinom noge ne bi zuljale, meni su mršave noge u tom delu dosta i pomera se pri hodu i cizma, te stvara žulj od trenja. I u delu stopala su mi komotne. Imam uske cizme koje me ne zuljaju nigde
2024 01 06
Pa da, ni moje nisu ručno rađene, a kad sam probala bile su skroz ok, jedino kad se počne duže koračati žulja jezivo.
2024 01 06
Juce sam reklamirala cizme Steve Madden koje sam kupila 02.01.Posle prvog nosenja ubrzo sam osetila kako me ivica unutrasnjeg pojacanog-ojacanog dela u predelu pete cizme, "bode" vertikalno u clanak i izaziva bol, da sam jedva dosla do stana. Bukvalno sam dobila rane u predlu clanka na obe noge. Konsultovala sam obucara koji mi je rekao da ce taj problem uvek biti jer pojacan deo u predelu pete je previsok i stalno ce dolaziti do trenja.
2024 01 07
Plašim se i ja da tu nema pomoći, ali ajde reko da pitam. Znači, jedino za slikanje koristiti obuću. Užas... 🙄 Ovde na sajtu sam ih kupila pre nekog vremena, ali tek sad nosila, plašim se da je to bio razlog prodaje, pa čisto sumnjam da ima neke vajde da se žalim.
2024 01 07
Videla sam u kineskoj neku gumenu nazuvicu ili kako god se zvalo, navlači se kao čarapa i obuhvata ceo zglob, bez prednjeg dela stopala. Još nisam probala ali deluje da bi pomoglo.
2024 01 08
> absanja: > > DoliBlack: > > Da li je neko uspeo da reši problem sa žuljanjem kožne obuće kod gležnja? Cipele su plitke, ali tačno se na kost naslanjaju sa strane i prave problem. ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/29757093a7bf89024cbd4208ed2b4ddf.jpg) meni je ovo resilo taj problem sa plitkim cipelama, dovoljno podigne petu da ne udara u zglob.. imam i duboke cizme koje su ojacane sa strane koje isto urnisu zglobove, za njih sam narucila neke silikonske podizace peta od 5cm, tako da se nadam da ce to da pomogne, ako neko hoce link postavicu
2024 01 12
E ovaj podizač pete mi se čini za sad najboljim rešenjem. Hvala!
2024 01 12
Izgleda su cipele za nekog višeg. Sestra probala, njoj je skočni zglob viši i ne dodiruje uopšte. 😁
2024 01 12
1 2