Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Nega tela, lepota, kozmetika /

Šta ste koristile protiv strija?

Kao što naslov kaže, preporučite, šta god znate, kao prevenciju prvenstveno.
2024 06 04
Ja sam u pubertetu naglo izrasla i tada su se pojavile prve,i mislim da to niko zivi nije mogao da zaustavi. Srecom,nove se nisu javljale. Onda sam prvi put ostala trudna. Inace imam suvu kozu ekstremiteta,pa mi i dlacice urastaju i zato se ceo zivot mazem uljima,mene kreme,mleka i slicno ne rade,nista hidratantno-samo masno. I zato sam u trudnoci mazala ulje na stomak. Svakodnevno i obilno! Ne samo da nisam dobila ni jednu jedinu strafticu,vec mi se i stomak vrlo brzo vratio u normalu. Kao da nisam bila trudna. Ista prica i nakon druge trudnoce. Verujem uljima puno,bas puno pa makar to bio zejtin za przenje. Ali... Godinama imam jednu teoremu.. one ako ce da izadju-izaci ce pa ne znam cime mi to mazali.. Ja sam se vise mazala zbog te elasticnosti koze i jer moja koza voli ulje a ne sto sam htela nesto da sprecim sto se mozda ne moze spreciti. Ali vredi probati sa cime god. Bitno su dve stvari - probati, jer nikad se ne zna.. A druga,bitnija stvar- ako se i pojave,treba ih prihvatiti. Ja sam svoje prugice prihvatila odavno,od kompleksa stvorila saputnice,i od tada zivim drugacije. A da li je ulje zaista pomoglo? Ja volim da verujem da jeste.
2024 06 05
@lovesilver koje ste ulje koristili? Moja priča zvuči vrlo slično kao Vaša. Isto ekstremno suva koža i strije u pubertetu. To što imam, gotova stvar. Trenutno sam u drugom stanju, tek par nedelja, ali bih da krenem na vreme da se mažem nečim. Ukoliko je moguće da sprečim nove. Inače mi je koža prilično osetljiva na hemijske preparate ali mi ulja odgovaraju.
2024 06 05
Bukvalno bilo koje.. ako si koristila neko ranije koje ti odgovara.. Ja recimo volim dm brendove,balea,alverde.. Sad trenutno koristim neko balea i ok je. Takodje sam slucajno kupila neku balea kremu sa uljem i nije losa. Odusevila me jer je ipak krema a radi. Nivea kozmetiku nikad nisam volela,nista mi nije odgovaralo nikad,ali zato je bilo fantasticno nivea bademovo ulje,nisam sigurna da li jos postoji. Inace,sva ulja za telo sa bademom su mi ovek odgovarala. Baby ulja su blaga,od njih slaba vajda. Uz to mozes da kombinujes i uljane kupke,nije na odmet. Trenutna preporuka je jedno balea i ovaj losion isto balea. Sad cu naci na netu pa ti saljem.
2024 06 05
![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/8fe86b44300f5fa7e9632fcf49bf5dc3.jpg) ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/a616b9d60abb8bcf971dfe04067e8688.jpg) Ovo prvo ulje mi je bas super,vec druga bocica pri kraju. Ima samo jednu manu,strcaljka je uzasna. Ili ga prespi u neku drugu bocicu ili ga skroz otvori kad koristis. Odusevices se efektom a pritom brzo upije i ne ostavlja onaj masan osecaj. A ovaj drugi losion sam skoro otkrila i super je! Bas preporuka. I nadam se da ce ti odgovarati. Ali ne zaboravi-svaki dan! Ja sam cak cesto mazala u ujutru i uvece.
2024 06 05
Cim sam saznala da sam trudna, odmah sam pocela da mazem Saljicev melem "Striet", bez izgovora svako jutro i svako vece. Bila sam bas velika trudnica, u smislu da mi je stomak bio bas velik 😄😄, ali nigde nijedne strije. Povremeno sam mazala kokosovo ulje. Ja sam melem koristila po preporuci bukvalno svih mojih drugarica, ali mislim da ni sa uljima nikako ne mozete pogresiti...
2024 06 07
Na temu ulja i suve kože, preporučila bih i uljane kupke za tuširanje (ja sam počela na preporuku dermatologa da ih koristim). Nebitno koje su, uglavnom su to brendovi medicinske kozmetike, Avene, CeraVe, Bioderma itd., ali verujem da bi pomogli u kombinaciji sa drugim preparatima koji su gore preporučeni.
2024 06 07
I ja da se nadovezem da koristim Mixa uljanu kupku i bas je dobra. Nema "opojne" mirise kao klasicni gelovi za tusiranje, ali se na kozi oseti da je cista kada se njom okupate...
2024 06 08
Ja mislim da je prirodno, organsko, extra virgin kokosovo ulje super za takve stvari... Mozete ga naci npr. u DM u, prilicno povoljno, velika tegla cini mi se 750 rsd... Nije samo za onog ko ne voli taj miris... :") Inace, kad smo kod ulja, a i ostalih mackalica za kozu, mislim da je najbolje nanositi ih neposredno nakon tusiranja, cak ne morate ni u potpunosti osusiti kozu peskirom, kazu tako se "zakljucava hidratacija" :))) Kako Vi nanosite?
2024 06 09
Šaljićev Striet u obe trudnoće. Posle tuširanja bih ga mazala na skroz mokru kožu, dok sam bila "malo" trudna mazala sam samo stomak a od sredine pa do pred kraj se mazala bukvalno od vrata sve do početka butina. Bila sam velika trudnica, nisam imala strije iako imam strije iz puberteta od rasta kada sam naglo izrasla, ima ih čak i muž u dnu kičme. Mislim da je to i do genetike, ni mama ni bake ni moje sestre, niko nije imao strije u trudnoći a znam i vitke trudnice da su se mackale raznoraznim kremicama i pucale i takođe je mnogo važno koliko se brzo dodaju ti trudnički kilogrami jer drugačije je dodavati pomalo i dopustiti koži da se širi ili se pak naglo ugojiti. Ali Striet rado preporučujem svima i drago mi je zbog teme, rado ću ga kupiti kao losion posle tuširanja, neopterećujuć je za kožu, prirodan i perfektno miriše na ruzmarin i lavandu. U sastavu ima maslinovo ulje.
2024 06 09
> Anja0404: Kako Vi nanosite? Svaku tu mackalicu posle tuširanja isključivo na skroz mokru kožu, bukvalno još u tuš-kabini i posle malo upijem sa peškirom. Kože mi je prirodno suva i prija joj kada tako nanosim mleka i losione.
2024 06 09
Ne bacaj pare na neka fensi ulja, uzmi obicno badem ulje i to mazi, oko 150din je 50ml, veruj da imas za 7dana mazanja sigurno.Svaki preparat skuplji protiv strija sadrzi pod obavezno badem ulje, ali ne u nekoj woow kolicini, tako da budi pametna i uzmi cisto bademovo.
2024 06 09
Meni je jedan dermatolog rekao da je za pojavu strija ključna starost kože, u smislu da mlada, jedra koža puca usled naglog širenja i tu nema kreme koja može pomoći a isto tako zrela koža može da se širi koliko hoćeš bez pucanja...možda zvuči nelogično ali u mom slučaju se pokazalo tačno - imam suvu i osetljivu kožu, u pubertetu sam dobila strije na butinama i pored silnih mackanja a u trudnoći (pošto sam kasno zatrudnela,u 40-oj), nijednu...mazala sam se doduše mešavinom nivee i bademovig ulja ali mislim da to nije bilo ključno....
2024 06 09
> kaileenakala: > Kao što naslov kaže, preporučite, šta god znate, kao prevenciju prvenstveno. Ima neka palmers krema za strije, sestra kaže da joj dosta pomaže da ih se reši, imala je i bele i plave i crvene strije
2024 06 09
Striet i bademovo ulje.
2024 06 15
1 2