Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Svakodnevica /

Društvena dešavanja /

Prijava nasilja

Drage clanice, Ne mogu da spavam, vec 3h bdim na prozoru. U zgradi preko puta muskarac nenormalno vice. Ja ga pre nisam cula jer ranije zaspim, ali decko jeste u ovako kasnim satima. Razbile su mi san reci muskarca sa ogromnim besom "UCUTI, UCUTI VISE, MARS U P*M* itd." Naravno ustanem da vidim sta se desava, ukapiram da je zgrada preko puta, ali kako da odredim gde je stan otprilike. Utom ugledam komesanje na jednom prozoru (daleko mi je i ne vidim lepo). Naravno uplasim se i pozovem policiju. I ja lepo objasnim gde je, sta se cuje itd. Ali mene policija pita za BROJ STANA, ja sam bila u soku. Kako ja to da znam? I on meni da me skine sa dnevnog reda posto ja ne znam tacan broj stana vec samo stranu zgrade i sprat (kaze: ne moze on da se orjentise iz mog ugla gledanja), i kaze: "videcemo sta mozemo da uradimo, poslacemo nekog da obidje". Ljudi moji niko se nije pojavio 45min,ovaj je urlao svo to vreme. I tako posle tih 45min kad je i ovaj bez glasa ostao policijski auto dodje do parkinga, okrenu se i ode... I to je sve o zastiti od porodicnog nasilja, nista, ko prezivi, preziveo je. Ja sam u soku, da napomenem u pitanju je centar Kragujevca i od naših zgrada ima 3min. voznje do policije. I sta ja sutra da radim kad ponovo to cujem? Zabrinuta sam, mozda je nekoj zeni stvarno potrebna pomoc protiv nekog psihica. I kome covek za pomoc da se obrati? Koga da pozove? Da li nasoj policiji treba sve nacrtano da das da bi dosli ili mogu i samo nesto da urade? I jos najgore pitanje Da li je moguce da sam samo ja pozvala? Da li smo postali toliko sebicni i hladni da nas ne zanima da je mozda nekome potrebna pomoc? Tuga 😪
2024 08 11
Ne znam da li je jezivije to sto se desava u tom stanu,ili ta cinjenica da niko drugi nije prijavio ili ta da niko ne zeli da zaista pomogne. Sad ni ja necu spavati od pomisli u kakvoj drzavi/svetu zivimo
2024 08 12
Ja bih ponovo prijavila svaki put dok ne urade nešto konkretno. Ali prva ta žena treba da želi da prijavi, kolika je šansa da će uopšte priznati pred njim verbalno ili čak fizičko nasilje čak i ako im zakucaju na vrata? Dokle god žene ćute, trajaće.
2024 08 12
Što se bilo kakvih prijava policiji ili hitnoj pomoći tiče, suština je samo biti uporan, "dosadan" i ubedljiv. Isto se odnosi i na pozivanja bilo kojih drugih call centara ovde, naročito ukoliko treba da se izlazi i na teren...
2024 11 28