Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

Post express preuzimanje u posti - ko placa postarinu?

Da li post express opcija preuzimanja u posti dozvoljava da primalac plati postarinu pri preuzimanju paketa na salteru?
2024 08 20
Pa, primalac i plaća ali je poštarina duplo niža nego kad se radi isporuka na kućnu adresu...
2024 08 20
Stvar dogovora ko placa. Ali naplacuju lezarinu po danu,ne znam tacno koliko po danu.. i od kog dana.
2024 08 21
Postoji mogucnost da plati i primalac i posiljalac,stvar dogovora...lezarina se placa tek od sledeceg dana,znaci ako je danas stigla,a vi ne podignete,ne placate nista osim ptt-a ako ga ima...ukoliko narednog dana podignete isto nista,e ako ostane i taj dan onda se placa i mislim da je 15 din po danu
2024 08 21
Hvalaa! Znam da posiljalac placa kad je isporuka na paketomatu, pa sam htela da proverim i za ovo. Da li post express moze da se preuzme na salteru vec sutradan ili stize za dva dana kao CC? Kad saljem, da li stavljam adresu poste u polje za podatke primaoca?
2024 08 21
Uglavnom paket stiže već sutra, ali u napomeni stoji da nije garantovan rok uručenja, pa se verovatno oni time ograđuju ukoliko ne stigne sutradan. Od podataka Vam treba ime i prezime primaoca, broj pošte/poštanski broj i broj telefona
2024 08 21
Stize sutradan i dajete ime,prezime i postanski broj one poste koja vrsi isporuku u samoj posti...negde traze i adresu poste..
2024 08 21
Ne bi trebalo da traže i adresu pošte, jer se meni desilo da je prilikom slanja navedena adresa pošte i onda su mi računali kao klasičan Postexpress sa poštarinom od 350 din, jer je stajala adresa
2024 08 21
> Likilit: > Ne bi trebalo da traže i adresu pošte, jer se meni desilo da je prilikom slanja navedena adresa pošte i onda su mi računali kao klasičan Postexpress sa poštarinom od 350 din, jer je stajala adresa Zbog adrese koju mi je clanica dala, morala sam da placam razliku 150din. A greska je bila njena. Sada znam kako to funkcionise. A i ako neko ima neke nedoumice oko slanja paketa, moze da ode kod upravnika glavne poste u svom gradu i sve ce saznati sto ga zanima.
2024 08 21
Pozdrav, da li neka od vas ima cenovnik za preporuceno pismo? Na sajtu Poste ne mogu da otvorim… Hvala unapred…
2024 08 21
Za one koji ne znaju.. postexpres ima tu opciju dostave "preuzimanje u posti" jer se paket preuzima bas u posti,ne u paketomatu. Minimalna postarina je 200,pod uslovom da nema otkupa. Postarinu moze platiti i posiljalac i primalac. Cc ima opciju za pametomat. Trenutna minimalna postarina je oko 350. Opciju za preusmeravanje na paketomat dobijate iskljucivo ako je posiljalac platio postarinu i ako nema otkupnine. U suprotnom ide ili na adresu ili u postu. Znaci,ako nema otkupnine i ako ppsiljalac plati postarinu,stize vam poruka sa pitanjem da li zelite licno da vam se dostavi ili da se preusmeri na paketomat. Lezarina u paketomatu se ne naplacije i mozete podici u bilo koje doba dana ili noci.
2024 08 22
Da li se nekome desilo da posta posiljaoca ne moze da nadje postu primaoca u sistemu? To mi se danas desilo i na kraju sam morala da posaljem kao CC…
2024 08 22
Da li znate šta se dešava sa vraćenim paketom ako ga kojim slučajem ne podignete,odnosno da li je pošiljalac dužan da podigne vraćen paket? Nekada je jeftinije ne podići ga s obzirom na visoku poštarinu.
2024 08 25