Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

PROVIZIJA U POŠTI

Imam iRačun u Rajfajzen banci. Sve transakcije su mi 0 dinara po marketima, apotekama ... Nigde u tarifama ne piše da imam ikad neku proviziju. Javno je na internetu sve. Paket: 270 dinara PROVIZIJA: 230 dinara Jedno za drugim. Jedan dečko je rekao da je to zato što pošta tretira svaki prenos novca kao podizanje sa bankomata, pa plaćanje.
2025 02 27
Ali po ugovoru, koliko para ti je provizija kada ides na tudji bankomat? Znaci, ne pricam o platnom prometu po marketima, salonima, nego o drugom tudjem bankomatu.
2025 02 27
> DzoDzo: > Moguce je. Ti mozes da skines i 100din i 10 000din sa nekog drugog bankomata, i da bude ista provizija, ako je fiksirana za tu uslugu u tvojoj banci. Ja koliko znam ima minimalni iznos koji je obično bude fixan, ali nakon nekog iznosa oni idu na procenat…
2025 02 27
Sve ti je to do tvoje banke samo, svakako, do toga koja je tacno kartica, kakve si opcije tu uhvatila, izmenila dodatno... Lupam sada, yettelom osnovni i progresiv plus imaju razliku i za sms da li se naplacuje, osnovni ima proviziju za ino placanje, progresiv plus nema, osnovni ne moze da dize pare sa tudjeg bankomata, progresiv plus nema naknadu, progresiv ima besplatnih prvih 5, a posle se naplacuje... Limitirano u startu na 300 000din, ti to ugovorom mozes da izmenis. Inace i dizanje kesa sa saltera nije svuda isti iznos, u nekim bankama sa saltera moras ako dizes 250k, negde je 375k, npr pokojna Direktna je imala taj najvisi limit. Kao i wu, npr sa ino kartice kada mi muz salje, njemu je provizija 2e na iznose do 1500e. Drugarica trebala da mi uplati neke pare dok sam bila preko, bilo nam svima jeftinije da uplati na Sr racun da dignem u e sa ino bankomata, nego da mi placa preko wu.
2025 02 28
Tako je, svaka transakcija u posti koja nije karticom postanske, naplacuje se kao da ste na njihovom bankomatu podigli novac tudjom karticom. Ponavljam, to mi je rekla radnica na paketima u posti u centru. Ranije nije bilo dozvoljeno placanje karticama osim njihovim, pa su ipak uveli ali na ovaj nacin.
2025 02 28
16. Isplata gotovog novca korišćenjem debitne kartice na bankomatima drugih banaka u zemlji Cash withdrawal at other banks' ATM's in the country 2,00% od iznosa transakcije /of withdrawn amount, min RSD 210 19. Isplata gotovog novca korišćenjem debitne kartice na šalterima drugih banaka u Srbiji* Manual cash withdrawal at the counter of other bank in the country RSD 230+ 0,33% od iznosa transakcije/of withdrawn amount
2025 02 28
Našla sam te dve stvari, nisam podizala novac sa tuđih bankomata. Dakle cenu/iznos provizije određuje moja banka. Trebali su da me obaveste o tom pre plaćanja. Pa da odlučim da li želim da platim i tu glupost preko. Svejedno imajte na umu,meni je bila nova vest. Hvala na informacijama.
2025 02 28
> njelena360: > Tako je, svaka transakcija u posti koja nije karticom postanske, naplacuje se kao da ste na njihovom bankomatu podigli novac tudjom karticom. Ponavljam, to mi je rekla radnica na paketima u posti u centru. Ranije nije bilo dozvoljeno placanje karticama osim njihovim, pa su ipak uveli ali na ovaj nacin. Baš im je zastareo sistem u tom slučaju.
2025 02 28
> Kažual: > Našla sam te dve stvari, nisam podizala novac sa tuđih bankomata. > Dakle cenu/iznos provizije određuje moja banka. > Trebali su da me obaveste o tom pre plaćanja. > Pa da odlučim da li želim da platim i tu glupost preko. > Svejedno imajte na umu,meni je bila nova vest. > Hvala na informacijama. Pa, ti valjda znas ugovor sa svojom bankom. Nema salterska sluzbenica sa tim nista. Njeno je da se bavi racunima, isplatama, paketima, ne da bude finansijski savetnik klijenata tudje banke.
2025 02 28
Ima sa tim da me obavesti da se naplaćuje provizija kao kod podizanja novca sa bankomata. Eto to ima.
2025 03 01
I onda ce narednih 10godina to da govori svima? Mnogo hocete od sluzbenica poste koje su tu da bi se bavile naplatom racuna, paketima, isplatama penzija i kojecega, a rade za minorne plate. Uostalom, nisu dina, maestro, visa iste, takve stvari je valjda, poslala banka, jer banke kada su odobrene za placanje u posti, bile su duzne da posalju obavestenje svojim klijentima.
2025 03 01
Da. Slala sam knjigu kao preporucenu tiskovinu. Devojka mi uplatila 200, ono 212. Naravno, imala sam samo karticu i plstim karticom, provizija 90 din. Bog pomogao i podrzao studente. 🥰🥰🥰
2025 03 01
Bezobrazluk živi svega mi. Zamisli da si imala više paketa kao ja. To moraju da nam kažu: Nigde ne piše,a ne možemo da znamo i sanjamo. Jbt - Uslovi korišćenja kartice su ovakvi jer živimo u kamenom dobu, reci lepo. Najmanja prodavnica seoska ima sistem plaćanja bez provizije, a Pošta onoliko preduzeće... 🙄 Nemam reči zaista. Nesposobni.
2025 03 01
To je mozda bio uslov banaka da bi mogli da posluju u posti. Posta belog dinara ne vidi od toga. Svakako bi bilo korisno da se to izmeni, ali za tako nesto treba banke da se spuste na zemlju malo vise.
2025 03 01
Mogu da potvrdim da je 230 dinara. Komercijalna banka u pitanju
2025 03 04