Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

PROVIZIJA U POŠTI

Prilikom podizanja paketa na šalteru Pošte, ako plaćate poštarinu karticom Pošta naplaćuje proviziju od 230 dinara. Za svaki paket posebno! Majmunica iza šaltera me nije obavestila o tom, već samo uzela karticu. Kad mi je stigao izveštaj iza svake cene poštarine je naplaćeno i tih 230 dinara za svaki paket.
2025 02 26
Da znate- jer ja nisam. Tolika im je provizija i ako dižete novac sa bankomata, toliko naplaćuju i plaćanje karticom. * Tema je otvorena na ćirilici prevashodno, ne može se ući, bag je u sajtu. Zato ponavljam latinicom. Ja za ovo do sad nisam znala niti bih platila da jesam.
2025 02 26
Ja ovo sad prvi put cujem, znaci preko postarine naplate jos 230 din?
2025 02 26
voimja oca. hajde da je provizija na ukupni iznos (i to je debilizam, no, ok), ali, za svaki paket posebno?! klasičan lopovluk. hvala, kežual, na upozorenju sa sajta Pošte: "„Pošta Srbije ne pruža usluge plaćanja računa platnim karticama, već se sve transakcije tretiraju kao isplata gotovine. U poštama se ne obavlja usluga plaćanja platnim karticama, jer je to moguće isključivo u trgovačkoj mreži, već se sve transakcije tretiraju kao isplata gotovine platnim karticama. Korisnicima je olakšano da sa tim novcem (delimično ili u celosti) odmah obave i plaćanje računa. Da li će i koliko, takva transakcija biti opterećena provizijom zavisi od banke izdavaoca kartice i njenog tarifnika“
2025 02 26
Ja placam karticom erste domace i inteza ino i nije mi bila tolika provizija ni na jednoj. U subotu sam isla da dizem paket zadnji put.
2025 02 26
У поштама се не обавља услуга плаћања платним картицама, јер је то могуће искључиво у трговачкој мрежи, већ се све трансакције третирају као исплата готовине платним картицама. Корисницима је олакшано да са тим новцем (делимично или у целости) одмах обаве и плаћање рачуна. Да ли ће и колико, таква трансакција бити оптерећена провизијом зависи од банке издаваоца картице и њеног тарифника. Напомена Молимо да се о овим трошковима информишете код банке издаваоца картице. Предности Исплата готовине – Dina, VISA и MasterCard/Maestro картицом; Пошта не наплаћује од корисника провизију за ову услугу; банка издавалац картице може наплатити трошкове према својој тарифи. Молимо да се о овим трошковима информишете код банке издаваоца картице. Evo nasla sam ovo kao podatak. Link ne mogu da okacim, sajt ne dozvoljava. Zavisi od banke, i zapravo samog paketa koji imamo u svojoj banci. Tako da neko ko ima racun u jednoj banci nece nuzno imati identicnu proviziju kao druga osoba korisnik iste banke. Znaci, nije do poste, nego do banke. Ni u radnji kasirka ne treba da nas upozori ako placamo karticom, provizija je do banke, ne do marketa, poste...
2025 02 26
Pa da, ali ovo je baš veliki iznos… To je više od pola poštarine PostExpressa i CCa. Na plaćanje karticama, bilo gde, može se imati neka mala provizijica. Toliko ne skidaju, ni za inostrane kartice kada rade konverziju iz Eur u dinar.
2025 02 26
Zavisi od ugovora. Muz ima ino karticu i ovde placamo normalno jer ima fiksirano sve. Ali ima ljudi sa istom karticom koji nisu obratili paznju na ino placanje i onda im je bolje da izvuku eure pa uplate na srpsku nego da placaju slovackom u Srbiji. Ruzno je nazvati saltersku sluzbenicu majmunicom zbog svog licnog propusta. Korisnici kartica su u obavezi da znaju kakav paket imaju u banci, isto kao sto se mesecima krstimo kako neko ne zna koje podatke treba da da "kupcu" pa svako malo daju cuvenih 16brojeva i kodove sa zadnje strane kartice, i onda dramaaaaa, neko im skinuo 12 i po dinara.
2025 02 26
Ma nešto tu nije ok, pa ne mogu naplatiti proviziju u iznosu čak i većem od 50% poštarine, koja je 450 din ( pretpostavljam). Jedino da je pošiljka sa otkupom + poštarina. Pa da su pod “proviziju” uračunali povrat novca, neku PostNet povratnicu ili tako neku uslugu. Nejasna mi je cela situacija iz ovoga gore napisanog , pri tom za podizanje na šalteru pošte je još manja cena poštarine. Pa nisu išli da uzimaju 70% provizije? Takođe, šta znači da naplaćuju 230 din proviziju za podizanje sa bankomata? Ako imate račun u drugoj banci, a ne Poštanskoj štedionici ne može na svaki iznos biti provizija 230din, već na koliko novca podižete, pa neki procenat. Nelogično je… A ovo da je žena trebalo da Vas obavesti, ne znam kako tačno? Pa valjda Vam kažu iznos koji plaćate, pa Vam daju da prislonite karticu i na ekranu morate videti šta je ukucano. To je sve što radnica na šalteru može da vidi. A dalje je banci da naplati svoje usluge, ako je uopšte banka bila u pitanju, a ne taj povrat novca ili neka druga usluga….
2025 02 26
Diva, proviziju ne naplacuje posta vec banka preko postinih rucnih automata. To je fora. Kao kad odes u ino ili na bankomat druge banke, tebi banka moze da naplati i 0din i 200din, zavisi kakav ugovor imas sa bankom. E, njihovi automati su druga banka, ne aparat za placanje kao u marketu npr. Ono sta mogu navesti kao gresku poste je sto sama posta nije naglasila da to nije obican normalan automat vec da je zapravo od postanske stedionice, jer posta i postanska su isto, i da onda usluga javnog preduzeca nije javno dobro za sve banke vec da se koristi SVOJ bankomat kroz te male automate.
2025 02 27
> MissDiva: > Ma nešto tu nije ok, pa ne mogu naplatiti proviziju u iznosu čak i većem od 50% poštarine, koja je 450 din ( pretpostavljam). > Jedino da je pošiljka sa otkupom + poštarina. Pa da su pod “proviziju” uračunali povrat novca, neku PostNet povratnicu ili tako neku uslugu. > Nejasna mi je cela situacija iz ovoga gore napisanog , pri tom za podizanje na šalteru pošte je još manja cena poštarine. Pa nisu išli da uzimaju 70% provizije? > Takođe, šta znači da naplaćuju 230 din proviziju za podizanje sa bankomata? Ako imate račun u drugoj banci, a ne Poštanskoj štedionici ne može na svaki iznos biti provizija 230din, već na koliko novca podižete, pa neki procenat. > Nelogično je… > A ovo da je žena trebalo da Vas obavesti, ne znam kako tačno? > Pa valjda Vam kažu iznos koji plaćate, pa Vam daju da prislonite karticu i na ekranu morate videti šta je ukucano. To je sve što radnica na šalteru može da vidi. A dalje je banci da naplati svoje usluge, ako je uopšte banka bila u pitanju, a ne taj povrat novca ili neka druga usluga…. Aaaaaaaaaaaaa. :D Njena banka njoj skida 230din proviziju, kao kada npr imas proviziju da odes na bankomat tudje banke, a posta aparatice nema kao javno dobro nego kao aparatice koji pripadaju njihovoj banci postanska stedionica, za druge banke imas proviziju svoje banke u zavisnosti od svog ugovora. Primer: Yettel banka neki moj stari ugovor, prvih 10 transakcija preko mobilne app su mi bile besplatne, posle po 30din. Placanje karticom u radnjama ili gde vec mi je bilo fiksirano na 15dinara uvek, znaci ja platim nesto 100din, skine mi se 115din. Dizanje novca preko tudjih bankomata mi je bilo 200din bez obzira na iznos, toliko bi mi banka naplatila placanje u posti, sve i da placam kovertu od 15dinara karticom.
2025 02 27
Mene je moja u lokalnoj Posti upozorila kad sam jednom htela neku uslugu da platim karticom. Ne secam se sta mi je rekla, ali je bilo u fazonu da ce mi se skinuti dosta novca
2025 02 27
Mogu da potvrdim, pre nekoliko godina sam placala racune karticom Komercijalne i skinuli su mi novac, ali ne 230, nego mnogo vise. A, kasnije sam posla postarinu da platim karticom i zena me je upozorila, pa mi je samo proslo kroz glavu sta se onda desilo prvi put.
2025 02 27
Ma znam da joj banka obračunava proviziju, a ne Posta, nego kažem da je nemoguće da je provizija 70 % ili 50% nekog iznosa.. Veća je verovatnoća da je to neki povrat novca ili nešto na šta je platila 230 din Pošti za neku uslugu. To ako stvarno skidaju toliko je kriminal…
2025 02 27
Moguce je. Ti mozes da skines i 100din i 10 000din sa nekog drugog bankomata, i da bude ista provizija, ako je fiksirana za tu uslugu u tvojoj banci.
2025 02 27
1 2 3