Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Ideje /

Koliko novca mesečno trošite na garderobu / shopping?

> MissDiva: > Vidite, svaka žena je duuuužna prema samoj sebi, da jedan deo novca uloži u sebe! Dosta više tog patrijarhata i da se žene odriču raznih stvari za porodicu. Uh, gledanje na ove situacije je drugacije kada imas dete. Ja imam srecu sto mi prilicno prija sampon kopriva, a neka mora da uzima profi linije da bi joj kosa licila na nesto i bez frizera. Kroz kozmeticki posao sam se nagledala svacega, naslusala tek... Neke zene zaista imaju visoke potrebe da bi izgledale pristojno, i kada je u igri i dete, nisu u mogucnosti da isprate svoje visoke troskove za osnovno. ili prosto nemaju vreme kao opciju. Eto, ja zadnjih godinu dana retko perem kosu preko dana, perem je uvece i legnem tako pa onda nije to dobar pad dlake na glavu jer nisam izvukla cetkom 20x, a pre bebe sam prala kosu, susila i isla napolje tako sveze sredjena, da ne kazem voluminizirana aka Marijana Mateus. Opet, cesto kazem da samo porodilja ima opravdanje za izlazak sa pundjom na vr' glave, ali ne znam sta moze da me doceka za npr 5, 7 godina, i mi imamo specificnu situaciju sa boravkom na dve adrese i cesto odvojeni, ja jos uspevam da punim kadu sa malim, ali meni to nije onda gust za mene, dok mali skace i baca mi penu u oci i preko maske na licu. Svekrva treba da renovira kupatilo, rekla sam da MORA da ostavi kadu, jer onda mogu da odem kod nje sa malim, natopim se lepo sama sa sobom, jer kuci-to je u dvoje. A pozoriste, 5 i po meseci je imao, isli smo zajedno. Andjelka se sokirala kad je videla, bukvalno zaustavila monodramu zbog nas. :D
2025 03 15
Podržavam i sirim ideju da žena mora da gleda i sebe. Nije poenta u potrosenom novcu, moze se u sh radnjama sad naći svašta da je kvalitetno, lepo i kao novo. Meni su te radnje zanimljivije nego TC-i sa stancovanim komadima, prija mi da pretražim detaljno i ubodem džek pot. Imala sam jako lošu situaciju u jednoj duzoj fazi života, ali nikad nisam odustala od sebe. Naravno, deca su mi bila prioritet. Najvažnije je da gajite u sebi pozitivan stav. Ja se nikad nisam osećala ugroženo, bez obzira na okolnosti, pa sam svojim mentalnim stavom verovatno zaslužila da budem sebi najbolja verzija sebe na raznim nivoima. Taj stav prenosite i na svoju decu, ako kukate u nemaštini, nemaština se uvecava. Ako nalazite rešenja- iznedrite zdravu volju i uložite trud, sami sebe nekad obradujete nečim sto ne mora biti skupo, to utiče i na decu kao motivacija da se razne prepreke u životu mogu prevazići. Negativan stav utiče na zdravlje, bolest iziskuje lecenje, koje je uglavnom skupo, a krpe mogu jeftino da se nadju 👍
2025 03 15
100 e mesecno na djakonije ili garderobu , imam taj limit, svaki mesec ga ispucam.
2025 03 15
Ja sam već u jednoj temi napisala da sam se šopingom lečila. Prevazišla sam to, ali sada sam zatrpana stvarima. Zašto I dalje kupujem? Nakupovala sam mnogo gluposti koje mi ne trebaju, koje ne nosim, ako pogledate moj profil i kategoriju obuća to je sve novo ili jednom nošeno, jer mi se u trenutku dopalo ali mi je neudobno npr. Da se razumemo, nisu to loše, ružne ili kakve već stvari, ali meni lično su nepotrebne. Sad kupujem manje nego pre, i stvari koje su mi potrebne jer sam našla neki svoj stil i odeću i obuću koja mi odgovara, ali poenta je da kupujem još jer želim da zamenim gomile stvari koje ne nosim sa onima koje ću da nosim. Torbi trenutno imam 38 na profilu, i to još nije sve postavljeno od onih kojih planiram da se rešim. Nekad sam kupovala jer zaboravim šta imam uopšte. Ne mogu da opišem koliko mi je krivo što sam navukla sve te stvari, mogu butik da otvorim. Neki cilj je da rasprodam sve, ostavim samo stvari koje su mi potrebne i da na profilu imam 5-6 stvari kad mi npr dosade ili šta god, kao normalne osobe na sajtu 🤣 Skoro sam prodala lot farmerki, 7kom za 1500din (nove par njih jednom obučene), samo da se rešim stvari, i planiram da neke stvari sa profila stavim u povoljne lotove i da ih se rešim. Moram sama sa sobom da raščistim oko cena, zato mi i stoje stvari toliko na profilu, ali mi je stvarno krivo da npr. čizme koje sam platila 17000 I obula jednom prodam za 2000 npr. Nekako, ja ovde kupujem po realnim cenama (uglavnom) a imam utisak da se od mene očekuje da sve stavim na najmanju moguću cenu, da ne kažem poklonim. Poenta priče, znam da nekima zvuči kao da dosta nas ovde samo kupuje i baca novac kao da to nije ništa, ali ima nas koji stvarno imamo problem i mene lično bude sramota kad pogledam svoj profil I količinu svega.
2025 03 15
Ja vidim koliko sam nakupovala po tome sto na svakih otprilike 3 dana mogu komotno da ukljucim masinu samo od svog vesa. Sad sam uzela trenerku, a i to je jedino sto cu uzimati u narednom periodu jer trenutno gubim kg i ne bih bas da bacam pare.
2025 03 15
> Her_Fashion: > Moram sama sa sobom da raščistim oko cena, zato mi i stoje stvari toliko na profilu, ali mi je stvarno krivo da npr. čizme koje sam platila 17000 I obula jednom prodam za 2000 npr. Ja cu samo kratko da se nadovezem, apsolutno se slazem sa ovim, ja sam u jednom trenutku bas, bas dosta stvari izbacila iz ormara i hvatala me je anksioznost, jer nisam znala sta cu i gde cu sa tim stvarima, a da stoje do iznemoglosti da bih prodavala npr. 1-2 stvari mesecno nije dolazilo u obzir. Ja sam se onda pomirila sa cinjenicom da ja ne mogu povratiti novac koji sam dala na sve te stvari, to je proslo vreme, jedino sto mogu da uradim i sto je u mojim rukama je da, bas kao sto si i ti uradila, sve stavim u pakete, npr. 10 stvari za 1500-2000-2500 u zavisnosti od toga u kakvom su stanju, jer sam imala i gomilu odece sa etiketom (pa otprilike kao i sada, samo sto se jos nisam odvazila na novu rundu ciscenja) i resila sam se svega.
2025 03 16
> AnaDjxx: > > Her_Fashion: > > Moram sama sa sobom da raščistim oko cena, zato mi i stoje stvari toliko na profilu, ali mi je stvarno krivo da npr. čizme koje sam platila 17000 I obula jednom prodam za 2000 npr. > Ja cu samo kratko da se nadovezem, apsolutno se slazem sa ovim, ja sam u jednom trenutku bas, bas dosta stvari izbacila iz ormara i hvatala me je anksioznost, jer nisam znala sta cu i gde cu sa tim stvarima, a da stoje do iznemoglosti da bih prodavala npr. 1-2 stvari mesecno nije dolazilo u obzir. Ja sam se onda pomirila sa cinjenicom da ja ne mogu povratiti novac koji sam dala na sve te stvari, to je proslo vreme, jedino sto mogu da uradim i sto je u mojim rukama je da, bas kao sto si i ti uradila, sve stavim u pakete, npr. 10 stvari za 1500-2000-2500 u zavisnosti od toga u kakvom su stanju, jer sam imala i gomilu odece sa etiketom (pa otprilike kao i sada, samo sto se jos nisam odvazila na novu rundu ciscenja) i resila sam se svega. Hvala, imam malo "nade" sad 😅 Mislim, cilj nikad nije ni bio da povratim celokupan novac jer znam da je to nemoguće, ali npr., patike platim 14000 I prodajem za 6000, nove, msm da je to negde sasvim realno. Ali očigledno da od toga nema ništa. Ovih dana ću da presečem i da krenem da menjam cene, pa kako bude, samo da ne gledam te stvari više po kući.
2025 03 16
> Ovih dana ću da presečem i da krenem da menjam cene, pa kako bude, samo da ne gledam te stvari više po kući. Nemojt menjati cene, eventualno ponuditi ljudima iz omiljenih. Jeftine cene privuku neke nenormalne ljude i nakon ove poslednje rasprodaje na mom profilu, neću to više raditi. Baš sam imala problema od maltretiranja sa cenkanjem, do toga da ja njima moram lično dostavljati jer bože-moj predmet je jeftiniji od poštarine, njima se ne isplati??? Samo biti realan i imati strpljenja, nekome će se dopasti.
2025 03 20
> MissDiva: > > Ovih dana ću da presečem i da krenem da menjam cene, pa kako bude, samo da ne gledam te stvari više po kući. > Nemojt menjati cene, eventualno ponuditi ljudima iz omiljenih. Jeftine cene privuku neke nenormalne ljude i nakon ove poslednje rasprodaje na mom profilu, neću to više raditi. Baš sam imala problema od maltretiranja sa cenkanjem, do toga da ja njima moram lično dostavljati jer bože-moj predmet je jeftiniji od poštarine, njima se ne isplati??? > Samo biti realan i imati strpljenja, nekome će se dopasti. Znam sve, vec sam dosta toga i snizila ali nista od toga, samo se jave da me pitaju gluposti tipa "Da li je dostupno?" i onda samo ispare, to je trenutni trend izgleda. Nije problem strpljenje nego sto ja imam 200 predmeta na profilu. Zamisli koliko prostora zauzme 41 torba i 28 pari obuce 😂😂 Bukvalno sam ocajna 😂
2025 03 20
Meni je pre neki dan pala na pamet ideja da sve nove stvari sa etiketom spakujem i odnesem na posao. Danas je odneo moj suprug na posao i od 40-ak stvari koliko ih je bilo, ostalo je 10-ak. Za svakoga se naslo ponesto, njima cene skroz odgovarale i sve ne mogu da verujem kako sam se brzo i lagano svega rasteretila. Oooogromno olaksanje, a Bogme nakupilo se i parica.. 🤣🤣
2025 03 21
I suprug i ja radimo od kuće tako da nista od toga 😂😂 Mogu da zamislim taj osecaj kad se resite tolikog broja stvari 😀 Drago mi je zbog Vas a malo sam i ljubomorna 🤣🤣
2025 03 22
Ahahahahhahaaa Ne znam zasto mi to nikad ranije nije palo na pamet... Zapravo, znam, bilo mi je bez veze, ali sam prelomila i drago mi je.. Jaaako je dobar osecaj. Jesam spustila cene, ali ne zalim ni najmanje. Ako imate nekoga ko bi mogao negde nesto da proda, probajte.. 😊
2025 03 22
1 2 3