Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Ideje /

Koliko novca mesečno trošite na garderobu / shopping?

Interesuje me da li pravite budžet ili okvirno znate koliko mesečno novca trošite na kupovinu garderobe ovde ili u prodavnicama? Poslednjih meseci pokušavam da ispratim troškove i nisam ni sebi baš najjasnija kako uspem toliko da potrošim. 🤦‍♀️😁 Ajde jedan deo eliminišem ovde na sajtu, ali toga opet ima… Korištenjem DM aplikacije, samo upadam u još veću depresiju jer tek na kozmetiku trošim mnogo. Kako vi organizujete troškove?
2025 03 13
Dobro pitanje, mada nije svaki mesec isti sto se sopinga tice... Od kada imam dete, kupujem manje, ali kad kuoim zveknem neku cifru za sve ono sto nisam kupovala.. 😄😄 Nekad za mesec dana ili dva, ne kupim nista, a onda naidje mesec kad ne znam sta bih pre... Trudim se da kupujem po snizenim cenama, jer su ove trenutne nenormalne i bezobrazne i nista od toga nema realnu cenu. Sminku definitivno sada najmanje kupujem jer shvatam da mi sve to uopste ne treba, ali trosim na preparate za lice. Mesecni budzet nemam, ali sve sto ovde prodam ili inace skupim stavljam sa strane, za nesto cime cu se u datom trenutku oduseviti... Ja tako... 😊😇
2025 03 13
U poslednje vreme se baš kontrolišem, tako da kupujem minimalno, uglavnom samo ono što mi je neophodno. To je prouzrokovano gomilama stvari koje su mi višak i koje više ne nosim, a kojih ne mogu da se rešim, kao i nedostatkom prostora u trenutnom stanu u kom živim. Trenutno me dakle inspiriše da ne kupujem sve ono što mi pravi gužvu u ormaru i van njega. 😂 Dobrim delom je zaslužna i moda, koja je poslednjih godina totalno van mog ukusa.
2025 03 13
Ja se lično, poslednjih godina, trudim da kupujem svesno i pametno. E sad, na to je uticalo vreme provedeno u inostranstvu (gde se više pažnje posvećuje zdravom načinu života, životnim navikama, ishrani, održivosti, prirodnijem izgledu a udobnosti. Mislim na EU zemlje. Žene drugačije izgledaju nego na ulicama naših gradova. Tako da, ne želim da kupujem stvari iz svake nove kolekcije, iako i mene naravno privlače lepe, šarene, nove stvari na izlozima. Zapitam se da li mi to stvarno treba. Bila sam u situacijama da mi je pun ormar nekih haljina, atraktivnih i ko zna čega a kad treba negde preko dana na brzinu da se spremim nemam ništa da obučem. Zato jurim da kupim jedne farmerke koje mi dobro stoje, čuvam kao oči u glavi klasičan crni ustručen sako, bele pamučne majice koje mogu da se upaši i nisu kropovane. U potrazi sam za garderobom od kvalitetnih materijala, ali teško to nalazim. Mnogo je sintetike svuda. Lepe kapute i mantile i obuću koja mi je udobna volim. Još kad bih našla štikle da su mi udobne ja bih bila najsrećnija. I što se tiče DMa i kozmetike zapitam sebe kad krenem da kupim nove stvari da li će mene to stvarno učiniti lepšom, bukvalno uglavnom koristim braon nijanse za oči i boji mesa za usne. I poslednji put kad sam krenula da kupim neku paletu sa bezbroj boja, vratila sam je jer mi nije zapravo potrebna. Maske za kosu, proizvode za negu, gledam da nadjem nešto što mi odgovara i ne kupujem bezbroj proizvoda. Odlučila sam da živim kako ja to zovem “raskrčeniji” način života. Mislim da može proći mesec da se ne kupi nova garderoba ako imamo te neke osnovne stvari koje nam dobro stoje ali naravno treba i obradovati sebe. Da me ne shvatite pogrešno, treba kupiti i haljinu i torbu… Ali ja sam shvatila da imam tri gomile majica koje nikad ne obučem i dosta stvari koje čekaju neku prepravku a nikad ne odnesem kod krojačice, pidžame u kojima nikad ne spavam…
2025 03 13
Prosle godine mi je bila No Buy godina za sminku, ove godine mi je za odecu. Vodim se samo onim - ako se onesvestim od lepote neke odece - kako izgleda, kako mi stoji, da mi je ok cena, onda cu moozda kupiti, ostalo nistaaa 😅 Iz zajebancije volim da kazem da imam dovoljno odece 3 zene da obucem u potpunosti za sve prilike. Vise se ni sama ne smejem na to 🤣
2025 03 13
Meni je svaka “no buy” godina propala, doduše, putujem pa tamo uvek nađem lepe stvari i ne mogu odoleti. Pokušala sam i da prodam ovde jednu stvar, pa da onda kupim novu i ni to nije radilo. Što se tiče EU, meni se taj trenutni trend nikako ne dopada. Ipak volim da vidim lepe, negovane i sređene žene. Ne mogu nekako birkenstock stil, ne ide mi. Ako mislimo na isto. Ne volim ni preterivanje kod našeg balkanskog plebsa, ali nekad sako, haljina i malo italijanskog i francuskog šika nije na odmet, volim ženstveniji stil.
2025 03 13
> MissDiva: > Meni je svaka “no buy” godina propala, doduše, putujem pa tamo uvek nađem lepe stvari i ne mogu odoleti. > Pokušala sam i da prodam ovde jednu stvar, pa da onda kupim novu i ni to nije radilo. > Što se tiče EU, meni se taj trenutni trend nikako ne dopada. Ipak volim da vidim lepe, negovane i sređene žene. Ne mogu nekako birkenstock stil, ne ide mi. Ako mislimo na isto. > Ne volim ni preterivanje kod našeg balkanskog plebsa, ali nekad sako, haljina i malo italijanskog i francuskog šika nije na odmet, volim ženstveniji stil. Ma mislimo na isto. Nešto izmedju onih njihovih što idu u planinarskim cipelama u grad i ovih naših sa kosom do zemlje😄 Lepa kosa, šminka, lepi nokti - to je za mene već lepa žena. Onda je garderoba samo +
2025 03 13
Ja sam svoje stresove izvoda iz banke resila udajom. Vise ne koristim svoje kartice, imam ovlascenja na muzevljeve, i on se sokira izvodom iz banke :D Eventualno se setim datuma za neki racun kad me pita :D Stresira me da placam licnim karticama, tako da ili kes ili kartica na njegovo ime. Ne zelim da imam stresove.
2025 03 14
Kupujem sezonski i tada bas kupim dosta stvari. Oko 250-300e umem da puknem na odecu, trosim dosta i na kozmetiku, to dopunim kako mi sta ponestaje. Sreca, pa DM ima dosta povoljnu kozmetiku. Trosim i na frizerku, nokte, kozmeticarku. Jednom mesecno obavezno odem da sredim nokte na rukama i nogama, kao i lice. Kod frizerke idem po potrebi.
2025 03 14
> kacas991: > Kupujem sezonski i tada bas kupim dosta stvari. Oko 250-300e umem da puknem na odecu, trosim dosta i na kozmetiku, to dopunim kako mi sta ponestaje. Sreca, pa DM ima dosta povoljnu kozmetiku. Trosim i na frizerku, nokte, kozmeticarku. Jednom mesecno obavezno odem da sredim nokte na rukama i nogama, kao i lice. Kod frizerke idem po potrebi. Ja sam sebe negde ulovila da zaista puno trošim na te neke sitne sporedne stvari. Čini mi se, da kozmetika za žene pogotovo kvalitetna postaje stvarno preskupa. Ako uzmemo u obzir palete za make up, to sam plaćala i po 7000din. A rok trajanja, ako nećete bakterije svuda po licu, je godinu, dve! Serumi i sve ostalo su par hiljada, kreme sam isto plaćala i po 15 000 🤦‍♀️. Muškarci zato kupe 2u1 šampon i kupku, gospoda… A ko je nas kleo, nije dangubio…
2025 03 14
S obzirom koliko kupujem, uopšte ne trosim mnogo. Relaksira me samo ta pomisao da nisam mnogo oštetila kucni budžet, ali imam problem sa odlaganjem stvari i na odredjeni period poklanjam veće količine ugroženima. Tako me ne grize savest. Ne trosim na nokte, trepavice, obrve, frizera; sama se šišam i farbam. Za frizuru redovno dobijam komplimente, tako da to odradim dobro. Skuplju kozmetiku dobijem od ćerke kad dolazi iz inostranstva, dokupim radi probe nešto i sama, a najviše kupujem mat karmine. Bas sam stavila na papir šta sam sve kupila unazad par meseci i mislim da cifra ne prelazi 150 evra mesečno u proseku. Kupila sam nekoliko kaputa, mnogo pari kvalitetne Kozne obuce, četiri brendirane kvalitetne tasne, u Zari na rasprodaji puno toga, poneki parfem i srebrne dve narukvice. Generalno mi ništa nije bilo potrebno, ali volim da menjam svakodnevno, dosadi mi ono sto sam već nosila.
2025 03 14
Ja sam ranije uglavnom dosta trosila sezonski, ali u poslednje vreme ne mogu da prestanem da kupujem, bukvalno me sramota da napisem koliko sam trosila. A najgore je sto ni ja nemam vise prostora za odlaganje svih tih stvari, vec vidim da cu morati da napravim presek i da se otarasim dosta stvari jer ne mogu fizicki da stignem da obucem sve sto sam nakupovala, imam gomilu nove garderobe sve sa etiketama koje stoje i cekaju neku priliku i sad me vec kolicina sve te garderobe polako nervira... Od sminke sam u poslednje vreme samo uzela neke olovke za usne, dugo nisam nesto drugo kupovala, parfema sam nakupovala i podobijala za narednih 5 godina ja mislim, kozmetike generalno. Meni je sad cilj da potrosim sto vise parfema koji su pri izdisaju, mleka za telo koja su naceta da bar to ispraznim, a odecu cu resavati u narednom krugu kad skinem ova 4kg sto sam se ugojila preko zime x-)
2025 03 14
Na odeću i kozmetiku trošim izuzetno malo, capsule wardrobe je nešto što godinama praktikujem i prednost dajem kvalitetnijim i skupljim vanvremenskim komadima ali to kupujem na godišnjem pa čak i dvogodišnjem nivou, ne na mesečnom. Što se tiče šminke i kozmetike, novi proizvod kupim kada do kraja potrošim stari iste vrste, to je otprilike jednom u 6 meseci ako ne i ređe (izuzev dezodoransa i maskare npr) pa i tada ne ludujem sa skupljim preparatima jer ih moja koža/kosa srećom ne zahtevaju. Od salonskih tretmana samo nokti jednom mesečno jer mi je lakše da o njima ne razmišljam a da su uvek uredni i to je to. Ali zato kada su u pitanju stvari za stan i knjige, tu zaista nemam nikakvu samokontrolu i dostojanstvo, to je recimo nešto na šta sam baš slaba i čemu ne mogu odoleti, bile to svako malo nove zavese ili jastučići, knjige iako već imam npr 50 koje čekaju da dođu na red, šolje, tanjiri, escajg ovakav pa onakav, tepih, stočić za kafu, trpezarijski set, ćebići, novogodišnja dekoracija, uskršnja dekoracija, SHUT UP AND TAKE MY MONEYYY (uz obaveznu eliminaciju prethodne postavke, ne gomilam navedene predmete već menjam sezonski)
2025 03 14
Joj😅 Ne znam i ne želim da znam. Kupujem i dalje mnogo, ali "pametno". Npr našla sam patike koje mi skroz odgovaraju i kupila sam 3 para u različitim bojama jednog modela i 2 para drugog modela. Ne volim da mi je obuća imalo neudobna, da maltretiram stopalo "dok se razgazi" i slično, pa kad nadjem nešto idealno onda i "uložim" u to. Torbe i sl. više ne kupujem jer hoću da ostavim samo 5-6 koje su mi lepe i praktične i da se ostalih rešim. Što se odeće tiče, nemam impulsivne kupovine, sve je promišljeno ali i dalje je količinski preterano. Problem mi stvaraju silne stvari koje sam nakupovala u prethodnim naletima impulsivnosti i kupovinama zbog "dopamina". Kad bih se rešila svega sa profila, život i ormar bi mi bili divni 😂
2025 03 14
Da dodam, u poslednjih godinu dana mnogo više kupujem parfeme, pa sam možda zamenila taj dopamin sa njima, ali dobro, bolje to nego jakne i obuću, manje prostora zauzima 😂
2025 03 14
1 2 3