Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Žuljevi- Podolog

Evo i ja premijerno da otvorim temu u ovom podforumu. Možda je neko imao slično iskustvo pa može da da neki savet. Imam žulj izmedju domalog i malog nožnog prsta, na oba stopala, od uske obuće. Prestala sam da nosim neudobnu obuću, ali su posledice svakako tu. Ustvari, nisam prestala jer imam jedne patike za trening koje mi trenutno stvaraju problem, ali moram da ih nosim jer su specijalizovane za čučanj I weightlifting (nebitno, nije opcija da ih ne nosim). Problem je trenutno jedno stopalo, koju god obuću da nosim (a kupila sam zaista preudobne patike koje nimalo ne stežu), boli me kad hodam, jedino kod kuće u papučama je ok. Žulj je tvrd (kao oni radnički žuljevi na rukama) i zadnjih par dana me boli i pocrvenelo je tkivo. Ne znam ni šta da radim ni gde da odem. Kad tražim podologa, nadjem FootCentar RS, ali takodje nadjem I novinski članak u kome piše da se doktor koji tamo radi i vlasnik klinike lažno predstavlja kao specijaltista Podolog a ustvari je završio samo osnovne medicinske studije , tj. nema specijalizaciju. Pa ako neko ima neko iskustvo, savet, preporuku, bilo šta, značilo bi mi, hvala 🌸
2025 03 24
Prvo mi na pamet pade AlfaBeta. Nisam koristila, ali prenosim iskustvo svoje drugarice koja se vrlo lako otarasila kurijeg oka. Piše da je i za žuljeve, između ostalog, ali ipak savetujem da se raspitate. Možda da pitate izabranog lekara, pa da Vas uputi dalje.
2025 03 24
Hvala, nasla sam na netu, deluje mi kao jedna od opcija. 🌸 Sto se tice izabranog, taj proces je toliko dug i mucan da msm da bi mi pre otpao prst nego sto bih dosla do nekog lekara. Isla sam da uzmem uput za vadjenje krvi da iskontrolisem hormone, na kraju je ispalo da moram kod interniste, pa onda kod endokrinologa da uzmem uput za stitnu itd, a kod ginekologa da uzmem uput za polne hormone (Jer ocigledno endokrinolog kojem su svrha postojanja hormoni ne moze da da uput za polne hormone, smejurija). Skrecem sa teme, ali ako covek ne moze da ode privatno, nista od toga. Nasla sam u BG neku kliniku AlfaMedica gde imaju podologa pa mozda odem tamo, istrazujem jos.
2025 03 24
Nema na čemu. Ako odlučite da probate, mažite isključivo žulj, da ne povredite okolnu kožu. Prenosim šta mi je ona rekla, bliske smo i imam apsolutno poverenje, pa tako i mogu da preporučim. Srećno! 🌷 A što se našeg zdravstvog sistema tiče, nažalost sve znam. Sve se svodi na jurnjavu papira, čekanje termina, pa smo bukvalno prinuđeni da se lečimo privatno.
2025 03 24
Koristila sam ja alfa beta film za kurije oci i prezadovoljna sam
2025 05 03
Iskacu mi neki rusi po instagramu, mogu ti poslati neke profile koje sam nasla
2025 05 09
Pošalji, da vidim 😅 Deluje mi da se situacija poboljšala, nemam više od onda probleme nikakve, iako su žuljevi još tu, ali sam uspela sama malo da poradim na tome i rekla bih da su ipak žuljevi a ne kurje oko. Tako da trenutno ignorišem problem ali i dalje "planiram" da odem negde u nekom trenutku.
2025 05 10