Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Rešenje za podočnjake?

Javljam se ovde jer više nemam ideju šta da probam i dojadilo mi je da ih prekrivam, pa eto možda je neka od vas imala istu muku i došla do rešenja. Dakle, imam problem sa podočnjacima otkad znam za sebe, prosto su uvek bili tu i nikakve mazalice nisu pomagale. Ne mislim na one podočnjake od umora, već su to kao ljubičaste staze koje kreću od unutrašnjih ivica očiju pa naniže, dakle ni ne idu uz oko. Ružni su, ne volim ih, izgledam bolesno. Doktori uvek pitaju da li sam anemična iako svaka analiza potvrdi da sam sasvim zdrava. Nisam bolešljiva, ne uzimam nikakve lekove koji bi ih uzrokovali, ne pijem alkohol itd. Mislim... imam ih od detinjstva. Problem je estetske prirode jer ne volim da se vidim u ogledalu zbog njih. Verujte da su toliko modri da ih šminka ne prekriva nikad u potpunosti, a i ne mogu za svaki izlazak iz kuće da se šminkam. Zato me zanima ako znate za bilo kakav tretman u nekom salonu, neki preparat, nekog doktora, apsolutno bilo šta, samo da ih umanjim ili uklonim, mnogo bi mi značilo.
2025 04 06
Pratim temu, imam isti problem i apsolutno vas razumem.
2025 04 06
Proverite hormone. Ako su upali - hijaluron, za kesice- blefaroplastika. Za hiperpigmentaciju - CO2, mezoterapija, karboksi terapija.. ali pre svega morate ici na pregled i zatraziti misljenje (pa cak i nekoliko) lekara. Salone izbegavajte.
2025 04 06
Meni je logično samo da laser moze da pomogne, nešto dubinski sto prodire u vidu talasa. Tamno je ispod koze, a koza je tu tanka, nije koza problem da bi se ona posvetljivala. Inače ih imam ceo život i odavno ne obraćam pažnju na njih. Stavim puder, korektor nikad, jer delujem sebi neprirodno sa njim, naglasim oci lajnerom i maskarom i niko ne primecuje podocnjake 😊
2025 04 07
Juvelook
2025 04 08
Crveni korektor pokriva modre podočnjake pa zatim puder da prekrije/neutrališe crvenu boju. Utapkati više u unutrašnjost oka, ne preterano ceo poluluk da se što bolje stopi sa ostatkom lica. To je onako, kada se stavlja full šminka, razumem da pitaš za neko trajno rešenje. Ne volim ni ja da se šminkam svaki dan i zatrpavam kožu. Ako je za utehu, bolje modri nego naduveni podočnjaci. Meni su ne znam zašto modri podočnjaci sexy, daju neki šmek koji mi je teško da objasnim 😊 Moje crvenilo na obrazima od rozacee već nema nikakav šmek 😟
2025 04 09
Ništa to realno nije problem, nego napravimo od sitnice da jeste, konstantnim uočavanjem i razmišljanjem o tome. Znam neke vrlo privlačne za suprotan pol ljude i sa podocnjacima i sa kesicama ispod očiju i sa crvenilom. Pritom su i zdravi. Bar žene imaju tu privilegiju da mogu slobodno da koriste šminku i zamaskiraju nepravilnosti. Da postoji mazalica koja 100% rešava tamne podočnjake, ja bih sigurno znala, jer je i srednja cerka nasledila panda look, pa često kuka i prati inovacije, koristila je neke proizvode i nije primetila da deluju; doduše, nije nista koristila dugo. Ja sam čitala o tome ranije i zaključila da mazalice ne mogu pomoći.
2025 04 09