Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Pitanje za prodavce

Dosta njih mi trazi da izmerim poluobim kukova na duboku garderobu,na haljine,suknje i farmerke koje su vecinom duboke. Kako vi to radite? Ja jedino sto mogu je da ja probam,pa da vidim gde mi otprilike dodju kukovi u tome pa da izmerim,ali neku garderobu ne mogu jer mi ne odgovara. I to sto nekako uspem da izmerim je veoma diskutabilno. Da li ce i njima padati kukovi gde i meni,to zavisi od mnogo faktora,svi smo drugaciji. Hajde prosvetlite me da se ne patim vise sa tim😂
2025 04 07
Ne radim. Nek idu u radnju pa nek kupuju. Ja zaista ne mogu da merim takvu glupost, navela si gore i zasto licno to smatram gluposcu, mogu da kazem koliko ima elastina pa nek uz ostale mere procene moze/ne moze.
2025 04 07
Ja u tom slučaju izmerim poluobim struka i naglasim da je to. Ako predmet baš ima naglašene kukove, a dešava se kod nekih haljina i suknji, izmerim i to i napišem da je poluobim u najširem delu toliko, a kupac po slikama može da vidi kako bi to trebalo da stoji i gde da dođe taj najširi deo. 🌸
2025 04 07
Jao 🤣 Što kaže DžoDžo, nek idu u radnju. Verujte mi, ako Vam traže poluobim kukova, 99,9 posto neće ni kupiti svakako, bezveze traćite vreme.
2025 04 07
> Her_Fashion: > Jao 🤣 Što kaže DžoDžo, nek idu u radnju. Verujte mi, ako Vam traže poluobim kukova, 99,9 posto neće ni kupiti svakako, bezveze traćite vreme. Obicno posle toga ide pitanje o sirini nogavice, duzini uckura, ako ima neki metalni deo da li ide na zlatno ili srebrno, duzina pozadi, a jel to mereno obuceno ili polozeno i slicno
2025 04 07
Vala stvarno,ja sam na ivici toga da napisem da ne merim nista.. Ono najosnovnije je ok,razumem,ali svaka dodatna mera je po meni preterivanje. Sto je najgore od svega,to su sve dosta povoljne stvari,vecinom po 990,500 din-nove sa etiketama,da je jedna stvar po par hiljada pa da razumem. Ja se ubi mereci dosad mnogima clanicama,i tek par njih su mi nakon svega toga kulturno odgovorile,vecina ne odgovori nista. Mislim da definitivno ukidam dodatno merenje😆
2025 04 07
Stvari koje se rastezu ne moraju da se mere(mada kompletno izmereno cesto se brze proda). Recimo vise ne kupujem jakne i kapute online, jer nisam gradjena po standardu i sve moguce mere su mi potrebne, a pare za bacanje nemam.
2025 04 07
Za kapute i jakne nema mnogo merenja,duzina,sirina ramena,eventualno poluobim grudi ali obzirom da se danas uglavnom prodaju te oversize stvari,uglavnom ne mora ni poluobim grudi. Ali to su neke mere koje se daju izmeriti,nije mi problem da to merim,problem mi je da izmerim nesto sto se ne moze tacno izmeriti a cim neko to trazi,pretpostavljam da mu treba tacna mera. I nakon konsultacije sa clanicama,definitivno vise necu ni pokusavati. Ajde Boga ti,da li nam na primer u Zari(uzela sam nju za primer jer je popularna ovde),pisu mere kada porucujemo online?Porucimo L a ono zapravo odgovara M ili cak jaci S pa opet porucujemo. NEMA VISEEE,ODLAZEM METAR😆😆😆😆
2025 04 07
Bogami za kapute ima mnogo merenja, narocito ako su dugacki. Ramena, pazuh, struk, kukovi, rukavi, skroz dole, duzina kaputa. Meni naznacena velicina na kaputu ne znaci nista, jedino ako sam takav kaput vec imala pa znam kako mi pase.
2025 04 07
Moram priznati da nikad nisam cula da neko trazi mere kukova i struka od kaputa. Mozda jedino ako je kaput skroz uz telo,ali takve modele nisam videla godinama. To kao da je haljina 😆 Ma bilo kako bilo,ja sam sa tim zavrsila. Evo upravo danas sam se bas potrudila oko tih famoznih "kukova" i naravno odgovara nema😂 Tako da,toliko od mene🙂
2025 04 07
Na nekim haljinama je nemoguće izmeriti tačno jer nisu svima na istom mestu kukovi, ali za farmerke mora biti ta mera. Lepo se izmeri širina bokova na sredini i to je to, ne kukova, nego bokovi, a oni po dubini farmerki mogu da procene koji je to deo. Najgore što i kad piše, ne gledaju i onda promaše. Nije isto kad je struk 33cm na dubinu farmerki od 25cm i 30cm. Ko je iskusan u kupovini pita, kod mene ne mora ni da pita jer je već napisano. Ja uvek pitam za bokove jer širina struka može biti ista kod potpuno različitih brojeva, jer bude drugačiji kroj. Tipa struk je više S a u bokovima komotan M i tako. Mora se meriti.
2025 04 07
Poluobim kukova je najsiri poluobim, to bi u stvari bila zadnjica; posto je moja majka išla na kurs sivenja, to znam da je pravilo, ali skoro svi misle da su kukovi tamo gde su njima kukovi, a svi smo razlicito gradjeni i u odnosu na visinu osobe i dubinu farmerki, ta mera realno ne moze da bude realni pokazatelj. Meri se struk, dubina napred/nazad i najsiri deo, butina bi bila kod prepone, a za dužinu celih, najrelevantniji je unutrašnji deo nogavice, jer dubina od 35 i 20, daju veću ili manju dužinu, s tim da je bitna sama nogavica, uglavnom onom ko nije po standardu- npr ja sa 159 cm ili neko sa 185 cm, pa onda jos to- kakav ko voli model; ja volim iznad članka uske, šire volim duge, a visoki vole uvek duže, jer su ceo život nosili kraće zbog visine i osecaju se kao da su izasli iz poplave sa standardnom dužinom za nekih 170-175 cm visine.
2025 04 07
I morate biti svesni da su neki ljudi drugačije građeni i da im gore odgovara tipa M a u donjem delu čak i L/XL tako da im je kod kaputa bitno koja je širina dole da bi mogli da sednu u njemu i da ga uopšte i zakopčaju.
2025 04 07
Ja zaista nemam vremena da merim jednu stvar 10 puta iz razlicitih uglova,pogotovo za 500 ili 1000 din(novu)za toliku muku i utroseno vreme cu radije ostaviti te stvari i poklanjati za rodjendane😂 Da ja imam toliko specificnu gradju,ne bih nista kupovala bez probe. U prodavnicu i molim lepo😉
2025 04 07
Pa nemam ni ja vremena, zato odmah i napišem mere, pa ne pitaju. Svako bira gde će da kupi svakako.
2025 04 07
1 2