Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Poliester - zasto ne?

> MionaAnita: > Dobijam mnogo cesto upite o sastavu garderobe. Ja uglavnom nosim Zaru tako da to i prodajem. Zara uglavnom pravi garderobu od poliestera (najcesce) inace se od poliestera prave i mnogo druge stvari (googlala sam) pa me zanima zasto kupci uglavnom odustaju od kupovine kada je u pitanju poliester jer svi znamo da se sada bas retko sta pravi od pamuka? Ima ljudi koji su osetljivi ili alergicni ili samo zele najbolje za sebe. Tako nekim ljudima ne smeta kada operu ves agresivnim praskom posle kog ves smrdi narednih par meseci na tu hemiju ili ga omeksaju sa isto tako agresivnim omeksivacem i njima je to najnormalnije, ne smeta im. Kao sto im ne smetaju ni razni osvezivaci prostora, svece. A sve to je nezdravo. Nama ostalima to smeta i ne kupujemo.
2025 09 22
Koji to prasak smrdi i omeksivac? Meni smeta turbo folk i ovi njanjavci(bilo muski/bilo zenski) ugrozavaju mi nervni sistem, kako to dokazati ovima sto na svakom koraku slusaju glasno tu muziku?
2025 09 22
Ja sam u Dugmencetu platila 4k za kimono (samo njihov rad), koji sam čekala 4 meseca. Plus nije odradila kako treba jer je u medjuvremenu zaboravila koju samo dužinu rukava odredile. Teško da ćeš u Pančevu naći krojača da valja. Nekad ni prepravke ne odrade kako treba, bila sam kod nekoliko različitih. Oni su svi zatrpani stvarima i ne mogu da postignu, a uvek prihvataju poslove, pa ih ofrlje odrade. @ Marriane Mary
2025 09 22
Što se teme tiče, ne volim veštačke materijale nikako, pogotovo leti, za veš, pidžame i generalno bilo šta što dodiruje kožu. Zbog svega što su članice navele a generalno mi ne prija. Ok su mi neki džemperi i kardigani, oni uglavnom imaju te neke sastave tipa akril, poliester itd, ali ih ne nosim uz kožu.
2025 09 22
Pa to. Poliester kao materijal ima svojih prednosti. Otporan, hidrofoban (odbija vlagu) zato je sasvim u redu da neka jakna ima spoljašnji deo od poliestera ali ne želim da obučem čarape od toga npr jer mi se znoje noge. Znači sve ima svoju namenu i svrhu. Ne treba robovati ni sterilnim i zdravim navikama ali opet ukoliko možemo da biramo da vodimo računa o sebi, negujemo telo, um, pravimo pozitivne izbore - zašto da ne. Neću obući poliesterske gaće zato što je neko prskao jabuke 14 puta ili negde puštaju turbo folk. To bi značilo da ništa nema smisla jer… nadje se već izgovor.
2025 09 22
> Her_Fashion: > Ja sam u Dugmencetu platila 4k za kimono (samo njihov rad), koji sam čekala 4 meseca. Plus nije odradila kako treba jer je u medjuvremenu zaboravila koju samo dužinu rukava odredile. > Teško da ćeš u Pančevu naći krojača da valja. Nekad ni prepravke ne odrade kako treba, bila sam kod nekoliko različitih. > Oni su svi zatrpani stvarima i ne mogu da postignu, a uvek prihvataju poslove, pa ih ofrlje odrade. > @ Marriane Mary Ona krojacica u Lava Tolstoja pre jedno 7-8god. unistila mi je kaput(skratila mi je previse)proplakala sam samo tako i nisam ga vise nikad obukla. Sad mi prijatelj skracuje i vrsi popravke i ok. je.
2025 09 22
Ja volim da mi letnje suknje i pantalone imaju pomalo sindže jer onda ne moram da ih peglam.
2025 09 22
> MarianneMary: > Koji to prasak smrdi i omeksivac? Meni skoro svaki. Sve sto se agresivno oseti na hemiju mi smrdi. Uvek kijam kada prolazim kroz odeljak hemije u marketu, a neko to bez problema nosi na odeci svaki dan i ne smeta mu da mirise na prasak za ves ili vestacke mirise iz omeksivaca. Razlog zasto na nasem trzistu ne moze da opstane skoro nista sto nije agresivno i mirise na vestacko na kilometar. Razlog zasto su neki zdraviji proizvodi morali biti povuceni, ne stipaju za nos i ne smrde na kilometar onako kako vecina ovde to voli. Zato moram da nabavljam omeksivace iz Rumunije i drugih drzava.
upload
2025 09 22
> MarianneMary: > > Her_Fashion: > > Ja sam u Dugmencetu platila 4k za kimono (samo njihov rad), koji sam čekala 4 meseca. Plus nije odradila kako treba jer je u medjuvremenu zaboravila koju samo dužinu rukava odredile. > > Teško da ćeš u Pančevu naći krojača da valja. Nekad ni prepravke ne odrade kako treba, bila sam kod nekoliko različitih. > > Oni su svi zatrpani stvarima i ne mogu da postignu, a uvek prihvataju poslove, pa ih ofrlje odrade. > > @ Marriane Mary > Ona krojacica u Lava Tolstoja pre jedno 7-8god. unistila mi je kaput(skratila mi je previse)proplakala sam samo tako i nisam ga vise nikad obukla. Sad mi prijatelj skracuje i vrsi popravke i ok. je. Ja sam pre mnogo godina odnela nekoj krojačici u Lava Tolstoja jednu haljinu, ona se preselila i nema ni nje ni haljine. Ali to je nešto tipa pre 15god. Inače haljinu sam kupila iako je bila prevelika, bila je neki pinup goth fazon, oni krojevi iz 50ih, samo što je bila bordo sa crnim prugicama, izvezenom kosturskom lobanjom (dia de los muertos fazon) i postavljena crnim tilom sa srcima. Ne mogu ni dan danas da je prežalim, iako više nisam u tom fazonu, nosila bih je.
2025 09 22
> Esprit21: > > MionaAnita: > > Dobijam mnogo cesto upite o sastavu garderobe. Ja uglavnom nosim Zaru tako da to i prodajem. Zara uglavnom pravi garderobu od poliestera (najcesce) inace se od poliestera prave i mnogo druge stvari (googlala sam) pa me zanima zasto kupci uglavnom odustaju od kupovine kada je u pitanju poliester jer svi znamo da se sada bas retko sta pravi od pamuka? > Ima ljudi koji su osetljivi ili alergicni ili samo zele najbolje za sebe. Tako nekim ljudima ne smeta kada operu ves agresivnim praskom posle kog ves smrdi narednih par meseci na tu hemiju ili ga omeksaju sa isto tako agresivnim omeksivacem i njima je to najnormalnije, ne smeta im. Kao sto im ne smetaju ni razni osvezivaci prostora, svece. A sve to je nezdravo. Nama ostalima to smeta i ne kupujemo. Sad reklamiraju i one Lenor perle. Prašak, omekšivač pa plus još perle direktno sa garderobom za jači i dugotrajniji miris 😄 Moja tetka sipa sirće umesto omekšivača da omekša peškire, zapravo sav veš. Ne želi hemiju da koristi. Osim praška. Kaže da lepo omekša veš i ne ostavlja miris.
2025 09 22
Sirce stavljam prilikom svakog pranja. Omeksava, uklanja sve mirise i ima antibakterijski ucinak. Od omeksivaca koristim prirodnije, te sto ne ostavljaju mirise ili mirisu bas blago jer sadrze samo esencijalna ulja. Moram da ih nabavljam iz inostranstva posto se takvi proizvodi ovde ne zadrzavaju dugo u ponudi. I kad ih uvezu i stave na trziste, dobijete komentare poput ovih koje sam skrinsotovala. Ljudi navikli na vestacko i zele da se to oseca kilometrima, intenzivno i da traje mesecima kao Lenor i sl. I cim nesto iskace iz tog sablona odmah ide negativna recenzija i naravno to se povuce iz ponude. Mi smo trziste za vestacke stvari, od usana pa do omeksivaca samo vestacko prolazi. Ne znam da li je neko od vas video da je kod nas i hrana i pice falsifikati. Oko 80% proizvoda nisu to za sta ih predstavljaju. Utvrdjeno u drzavnoj laboratoriji, od strane poljoprivrednih inspektora koji su uzimali uzorke.
2025 09 22
> Esprit21: > Sirce stavljam prilikom svakog pranja. Omeksava, uklanja sve mirise i ima antibakterijski ucinak. Od omeksivaca koristim prirodnije, te sto ne ostavljaju mirise ili mirisu bas blago jer sadrze samo esencijalna ulja. Moram da ih nabavljam iz inostranstva posto se takvi proizvodi ovde ne zadrzavaju dugo u ponudi. I kad ih uvezu i stave na trziste, dobijete komentare poput ovih koje sam skrinsotovala. Ljudi navikli na vestacko i zele da se to oseca kilometrima, intenzivno i da traje mesecima kao Lenor i sl. I cim nesto iskace iz tog sablona odmah ide negativna recenzija i naravno to se povuce iz ponude. Mi smo trziste za vestacke stvari, od usana pa do omeksivaca samo vestacko prolazi. Ne znam da li je neko od vas video da je kod nas i hrana i pice falsifikati. Oko 80% proizvoda nisu to za sta ih predstavljaju. Utvrdjeno u drzavnoj laboratoriji, od strane poljoprivrednih inspektora koji su uzimali uzorke. Pokušaću i ja sa sirćetom. Koju količinu otprilike staviti na jednu mašinu veša, ne pretrpanu? Meni nije baš najjasnije to sa kopijama originalnih proizvoda. Da li je to najlošija klasa namenjena našem tržištu jer mi smo u nivou zemalja trećeg sveta. Ili su baš kopije. Postoji jedna prodavnica blizu mene gde se prodaje samo kućna hemija, kozmetika… Meni se oduvek činilo da te etikete nisu originalne i koncentracija i mirisi tih sredstava… Čini se kao da ni jedan proizvod nije originalan. Ja sam tu kupovala Frosch s mišlju da kupujem omekšivač/sredstvo za sudje/čišćenje manje štetnog sastava. Ko to proizvodi uopšte…
2025 09 23
Ja stavljam odokativno, otprilike onoliko koliko bi omeksivaca stavila i to stavljam sa deterdzentom za pranje zajedno. Sirce i deterdzent zajedno u pregradu i ukljucim program za pranje. Kad zavrsi sipam neki omeksivac i ukljucim da odradi ispiranje 3 puta. Ves se nece osecati na sirce, ako neko brine. Frosch i ja uzimam, sad u DM-u ima i kupon za Frosch. Na pijacama nisam kupovala, jer nemam poverenja da li je to neka roba iz uvoza tipa Madjarska, ili to neko prepakuje ko zna sta. Kao sto je bilo i sa laznim Eurokremom i sve ostale afere prepakivanja. Na instagram profilu Eko straza pogledajte video nedavno okacen o tome kako je oko 70-80% proizvoda cije su uzorke testirali lazno.
2025 09 23
Hvala 😊 Ja sam sirće stavljala tamo gde ide omekšivač. Da, DM je pouzdaniji…
2025 09 23
Zar sirće u kontaktu sa deterdžentom ne počne da peni i proizvodi isparenja prilično jakog i iritantnog mirisa?
2025 09 23