Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Ljubitelji kvalitetnog espresa, pomagajte

Kupila bih neki solidan espreso aparat, budžet je 400 evra. Imam Nespresso, sad bih nešto što, osim kapsula, prima i (sveže) mlevenu kafu. Dakle, prednost je da bude manji, da se lako održava i da nije komplikovan za upotrebu. Internet kaže da je, možda, još važniji mlin koji se kupuje posebno, pa, eto, može preporuka i za njega.
2025 11 09
Pratim🙃 Ne znam šta bih rekla na temu, možda nekom drugom pomogne (tebi neće) 😅 Moj Nesspreso je završio karijeru, pa sam uzela Bauer koji ima adaptere za Nesspreso I Dolce Gusto. I onako, meh.. Bolje da sam uzela opet Nesspreso jer nisam ništa dobila time (htela sam one Starbucks caramel capsule i nakon što sam ih probala, ništa spec). Preporučila bih Illy I Lavazza kapsule kompatibilne sa Nesspressom jer su mi sve njihove OG bile užasne.. Ubedljivo najbolje koje sam probala su Lavazza a modo mio, ali one su specifične i kompatibilne samo sa tim aparatom i ne vidjam ih često po radnjama. Uglavnom, da se vratim na temu, sa vrlo skromnim doprinosom😅 Ne znam gde živiš,tj kakvi su ti izbori, ali dosta specialty coffee kafića prodaje i svoje blendove, u zrnu ili ti samelju po želji, pa možda mlin nije toliko neophodan, tj. bitan, ako imaš te opcije.
2025 11 09
PS. Nisam nikad videla aparate koji imaju opciju za kapsule I mlevenu kafu (zajedno), ne znam jel mi promakao taj momenat? 🤔 Edit: Jeste mi promakao, evo nadjoh jedan
upload
2025 11 09
nisam baš savladala terminologiju, nisu to kapsule u nespresso smislu, već neke sa filterom, mislim da je termin "pods" ili cialde, tako nešto, i, u principu, valjda dokupiš neki "držač" za njih koji ide u aparat, ma, nemam pojma :D
2025 11 09
Ja bih volela da si otvorila temu pre 2 nedelje jer sam kupila taj Bauer a sad su mi se otvorili novi horizonti😅 Ja bukvalno živim za dobar esspreso, I kakve god da su kapsule, nije to to. Ali odlučila sam se ipak za njih jer znam da će nekad da me mrzi da se bakćem sa "pravim" aparatom, pogotovo ako radim pa hoću brzinski da napravim kafu. Ali evo vidiš da ima i ovih hibrida kao ovaj što sam okačila, koji može I nespresso kapsule a i mlevenu, tj ima ta 3 adaptera..
2025 11 09
mislim da imamo favorita:
upload
2025 11 09
automatski je, bean-to-cup varijanta:
upload
2025 11 09
Javi ako kupis, tj nakon nekog vremena koriscenja kako se pokazao. Btw. obrati paznju ako narucujes u Tehnomedia (mada svi su oni isti), ja sad izbegavam online porudzbine. Meni su pre par meseci poslali otvoren i koriscen preciscivac vazduha (Dyson. Kutija prosla golgotu, unutra nikakva zastitta niti adekvatno pakovanje, samo ga ubacili u kutiju, nema nista od papira (uputsva i cuda) a nije imao cak ni daljinski. Cekala isporuku mesec dana preko City Expressa, i onda "presla preko Albanije" dok nisu uzeli nazad i vratili mi novac.
2025 11 09
hvala ti na podršci i na korisnim napomenama. nemam baš veliki izbor u svom gradu, ali imam neke poene za fckng gigat..n, plus ima prodavnica ovde, pa ću moći da se uverim u ispravnost na licu mesta. btw, ako neko još ima preporuku, javite se :")
2025 11 09
Nema na čemu, nisam nešto preterano pomogla 😂 Nadam se da će se javiti neko ko ima iskustva sa tim fensi aparatima
2025 11 09
Ne pijem kafu, imam ovo u kuci, JER je muž opsednut kafom. Sklonio mi je mikser (jer se Boze moj ne koristi svaki dan), da bi ovo uglavio.. Znam da premasuje budzet, ali kaze da je DeLonghi neuporediv. Ako su ti potrebne dodatne informacije, rado cu ti proslediti njegov broj. 😅
upload
2025 11 09
ovaj je vrlo eleganci, ali deluje da premašuje moj budžet. >:( jep, proverila sam, za duplo više. :,'(
2025 11 09
EsBeBe, ima neki covek iz Subotice sa fazon, 15k ocena, donosi sta zamislis od tehnike od preko, niza cena nego u radnjama, garancija im vazi. Radi i telefone i televizore, sve moguce od tehnike. Iz Kikinde si, mozda ti je ok da odes i sama do Segedina, samo vidi procackaj kataloge, cak i da nemas povrat pdva se isplati da doneses.
2025 11 10
Ja imam nespretno onaj obični i dolce gusto aparata,pa nekad pijem vaki,a nekad naki (sto zavisi od trenutnih finansija) elem,razmisljam da kupim nespreso ,ali onaj vertuo jer kažu ostali kafebolesniciljupci da je kafa neuporedivo ukusnija jer ima neki princip
2025 11 10
"Vrtenja" (sta god značilo- momci su mi lepo objasnili) dok se priprema pa izadje taj puniji ukus Elem trik koji sam naučila pre 2 nedelje i sad samo tako pijem- ubacite prstohvat (mali) soli i promešajte, kafa je daleko daleko ukuanija ,nekako punija i jačeg ukusa lepšeg,a so se nw oseti
2025 11 10
1 2