Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Saveti o upotrebi sajta /

Virtuelne kartice,ko zna ako moze da mi objasni oko toga?

Ko zna kako se to otvara i funkcionise ,molim da mi objasni .Hvala
2026 02 06
Imate u aplikaciji banke ciji ste korisnik, udjete u kartice i postoji opcija za pravljenje virtuelne kartice. Kartica traje mesec dana i imate opciju za jednokratno i visekratno placanje. Prebacite na nju iznos koji Vam treba i sve sto se ne potrosi sa nje vrati Vam se po isteku vazenja kartice na redovnu.
2026 02 06
Imam opciju da pravim virtuelme kartice preko mobilne aplikacije banke Intesa. Ona se ne "otvara" kao klasicni racuni vec se pravi privremeni nalog koji moze biti za jednokratnu ili visekratnu upotrebu. Prvo proverite sa Vasom bankom da li nudi ovu opciju, ili ako ste vec u Intesi i koristite njihovu mobilnu aplikaciju procedura za pravljenje je vrlo jednostavna kao sto je opisano u komentaru iznad. 😊
2026 02 06
To nemaju sve banke. Ja nemam opciju da aktiviram virtuelnu karticu (imam račun u Raiffeisen banci). Izgleda da to ima Intesa. Možda imaju i neke druge banke, trebalo bi proveriti. Ili ako neko zna, bilo bi super da kaže. 😊
2026 02 06
Neke banke imaju prepaid poklon kartice, Unicredit i Raiffeisen to imaju po onome sto sam našla na internetu, ali te kartice ne mogu da se dopune, već samo može da se uplati određeni iznos i da se kartica koristi dok se ne potroši. Ima i Komercijalna banka, ali nije jasno da li moze da se dopuni kartica i koliko se naplaćuje izdavanje takve kartice, baš ću da se raspitam kad budem imala vremena da odem u banku, pa ću ovde javiti. 😊 Meni bi tako nešto trebalo kad hoću da plaćam preko interneta ili ovde članarinu, ne bih da otvaram račun u još jednoj banci i plaćam održavanje računa.
2026 02 07
Za raiffeisen virtuelnu karticu morate otici kod njih u poslovnicu. Intesa ima preko app, ja placam ovde clanarinu na taj nacin.
2026 02 08
> KristinaKikiBg: > Za raiffeisen virtuelnu karticu morate otici kod njih u poslovnicu. Intesa ima preko app, ja placam ovde clanarinu na taj nacin. Hvala. 😊 Otići ću u poslovnicu da ih pitam da li postoji ta opcija i kako da je aktiviram.
2026 02 08
Otp ima moraš ugovor da pročitaš..potpises itd i radi
2026 02 09
> Hvala. 😊 Otići ću u poslovnicu da ih pitam da li postoji ta opcija i kako da je aktiviram. U Raiffeisen banci imate takozvanu Visa Virtuon karticu, nju imam i ja. Postoji opcija za dinarskim ili deviznim, takozvanim, onlajn računom tj. karticom. Devizna se plaća 2400 dinara na svake četiri godine, a dinarska (nemojte me držati za reč, jer imam ovu prvu) ili sa nekom nadoknadom na svakih mesec dana (u vidu održavanja računa) ili je nešto znatno skuplje ako se sabere na tih 4 godine, u odnosu na deviznu. Sve u svemu, meni je službenica uspešno uvalila devizni račun, jer je navodno povoljniji, međutim, tek kasnije sam shvatila da dosta mogu da izgubim ukoliko koristim njihovu menjačnicu preko aplikacije, jer im je kurs evra 116 dinara. No opet, ja u većini slučajeva onlajn kupovine plaćam u dinarskoj valuti pa i nije bilo potrebe za tim deviznim računom. E sad, sve zavisi ko kakve navike ima. Za pretplate i kupovine iz inostranstva više vredi ta devizna, ali eto, ja sam tu napravila grešku x-)
2026 03 16
Hvala na pojašnjenju! 😊 Nisam imala vremena da idem u banku da se raspitam. Retko plaćam karticom na internetu, pa mi nije tako hitno. Ja imam kod njih dinarski i devizni račun, trebalo mi je zbog neke jednokratne uplate iz inostranstva u valuti koju druge banke nisu nudile. Devizni ne služi skoro ničemu ako je samo za plaćanje, meni se konvertovalo i skidalo sa dinarskog računa iako sam imala novac na deviznom računu u drugoj valuti. 🤦🏻‍♀️
2026 03 18